Week 33

Week 33

We steken er nog eentje op!

Deze week zoomen we verder op de cannabismarkt. De titel van dit stuk is natuurlijk gekscherend. Ik rook het goedje in ieder geval niet. Maar dat cannabis minder of ten hoogste even schadelijk is dan alcohol is bij het grootste deel van de bevolking nog steeds moeilijk te begrijpen. In Canada en Amerika keert de mening zich echter langzaam steeds meer richting het positieve voor cannabis. Dat cannabis grote voordelen heeft bij het onder controle houden van ernstige ziektebeelden verstevigd de basis voor een positiever geluid. Vanaf oktober dit jaar is het gebruik van cannabis in Canada totaal legaal. Het land is hiermee veel vooruitstrevender dan ons kikkerlandje. Zie onderstaand overzicht wat ik heb gevonden in een presentatie van een bedrijf dat we deze week zullen aanbevelen.

Wat we verder zien in dit overzicht is dat cannabis pas in 1937 is verboden. Dit betekend dat in de periode voor 1937 het volkomen legaal was. Ook in Amerika komen ze langzaam terug van de illigaliteit van cannabis. Steeds meer staten staan het gebruik, vooral voor medische doeleinden, steeds meer toe.
Cannabis kent vele doeleinden, de plant wordt o.a. gebruikt als textiel, vogelzaad, voor medische doeleinden, en in drankjes. Als u weet dat Coca Cola vroeger een preparaat was met werkzame stoffen erin die je naar hogere sferen bracht, dan is dit ook een mogelijkheid voor een drankje met cannabis olie. Of het dit de toekomst wordt weet ik niet, misschien halen ze het THC gehalte ernstig naar beneden en maken hiermee gezondheidsdrankjes met cannabis en brengen ze dit op de markt.
Dit dit geen broodje aap verhaal is blijkt wel in het feit dat Constellations Brands, het merk achter b.v. Corona pils, een groot belang heeft genomen in de aandelen van beleggershulpaandeel Canopy Growth Corporation. Dit is absoluut geen kleine jongen, het heeft namelijk een market cap van 39 miljard. Om u een idee van de grote te geven, moet u zich bedenken dat Heineken een market cap heeft van 49 miljard. Het is helaas haast het enige lichtpunt in onze portfolio deze week, zie verder berichtgeving hierover onder het kopje rendement op ons portfolio. Dat zo’n groot bedrijf in durft te stappen laat zien, in mijn ogen althans, dat cannabis een serieuze markt aan het worden is. Er bestaat een grote kans dat cannabis in de toekomst een zeer grote markt wordt die vele markten qua omzet zal doen overtreffen. Ik begin langzaam steeds meer in dit groeiverhaal te geloven, dit brengt ons tot de aanbeveling die ik deze week met u zal delen.

NIEUWE AANBEVELING IN ONZE CANNABIS PORTFOLIO:
PureGlobal Cannabis Inc, ticker PURE

Dit bedrijf is nu nog een kleinere speler op de markt met een market cap van $34 miljoen. Het grootste bedrijf, het eerdergenoemde Canopy Growth Corporation, heeft een market cap van $9.742 miljoen. We hebben hier dus met een dwerg te maken in het Cannabis landschap. Maar ik denk dat deze dwerg zijn concurrenten voorbij gaat streven. Het heeft een unieke manier van produceren waardoor ze een rendement van hun productie hebben dat 3x zo hoog is dan die van traditionele teelt. Technologie heeft een sterke basis binnen dit bedrijf. Voor meer info verwijs ik u naar hun website: https://pureglobal.com/share-information/
Koop aanbeveling: Koop aandelen PURE met een weging van 0,2 voor een prijs < $0,90.
We kopen dit aandeel dus als een hoog risico aandeel. Beleggershulp heeft zelf dit aandeel nog niet in bezit, maar bij de juiste prijs, zie hierboven, worden deze week de aandelen aangeschaft.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Wat een dramatische week weer. Het is allemaal het gevolg van het verkeerde sentiment. Vooral koper en de edelmetalen kregen het zeer zwaar te verduren. 1 van de gevolgen was dat we afscheid hebben moeten nemen van een van de koper aandelen, namelijk IVN. We balen hier enorm van, we denken namelijk nog steeds dat dit een goed bedrijf is, maar we moeten onze stop loss respecteren. Een ander gevolg is dat ons totale rendement behoorlijk is verslechterd. Dit komt onder andere door de situatie in Turkije (wat uitstraalt naar Italiaanse en Spaanse banken en daarmee de gehele wereldeconomie) en de handelsoorlog tussen China en Amerika (wat vooral grondstofaandelen en Chinese aandelen lijkt te raken). Fundamenteel zie ik echter nog niet veel reden tot een andere blik op ons portfolio. De boodschap blijft: Houd koers en vooral houdt geduld, emotie is een zeer slechte raadgever.
Cannabis aandelen deden het goed, vooral dankzij WEED. Waar ik ook trots op ben is het portfolio van dividend Income. Deze noteert een mooie plus. Deze sector zal een steeds grotere basis gaan vormen in ons totale portfolio, ik ben dan ook blij dat we hiermee goed van start zijn gegaan.

SectorRendement
Base metals & Copper4,5%
Gold & Silver-7,6%
China-9,6%
Uranium-1,5%
Energy2,8%
Short-2,1%
Special Materials-16,5%
Dividend Income8,3%
Cannabis1,1%
Winst/Verlies 2018-1,1%
Totaal-4,70%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten , Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.