Week 21

Week 21

Laatste kans om China goedkoop te kopen

31-05-2018. Dit is de datum dat 233 A-aandelen in de MSCI Emerging Markets worden opgenomen. A-aandelen zijn aandelene die op de binnenlandse Chinese beursen worden verhandeld. De MSCI is afkorting van Morgan Stanley Capital International, dit is eigenlijk een achterhaalde naam omdat het nu een zelfstandig instituut is, Morgan Stanley heeft dit in 2009 van de hand gedaan. Het instituut is gevestigd in New York en heeft allerlei wereld indices aan boord. De Chinese A-aandelen zullen voor uiteindelijk voor 40% in de MSCI Emerging Markets worden opgenomen. Dit zal iedere keer voor een klein deel uitgevoerd worden, dit jaar wordt 5% toegevoegd.

Eigenlijk is het te zot voor worden dat Chinese A-aandelen nu pas opgenomen wordt in de MSCI opgenomen wordt aangezien China nu al 30% van de algehele Emerging Markets behelst. Vanaf 31-mei zullen dus miljarden aan Chinese A-aandelen in het MSCI opgenomen worden en hiermee breekt de markt van China weer een stukje open. Dit gaat waarschijnlijk zorgen voor hogere waarderingen van Chinese A-aandelen. 1 fonds in ons beheer zal hier vooral van gaan profiteren en dat is het CAF (Morgan Stanley China A-share Fund), maar ik denk dat de rest van de china portfolio het goed zal doen. Verwacht echter geen spectaculaire koersstijgingen aangezien dit al deels in de koers zit verrekend en omdat het geleidelijk wordt ingevoerd. We verwachten dan ook gemiddelde koersstijgingen minimaal de komende 3 jaar. China is voor ons daarom ook een lange termijn investering.

Kortom:

Dit is waarschijnlijk de laatste kans om Chinese aandelen goedkoop te kopen. CAF speelt hier het beste op in, heeft u dit fonds nog niet in uw portfolio, dan raad ik u aan dit te kopen. Ook de andere fondsen in ons portfolio zullen het goed doen, China blijft een groeimotor de komende jaren

Rendement op ons portfolio

Ons portfolio heeft deze week een daling over de gehele linie laten zien. Het noteert een plus van 4,3%. Een sector die het slecht doet is de Special Metals portfolio. Deze noteert een – van 7,2%. We verkopen echter nog niet, we houden geloof in deze sector vooral kobalt. De Short sector blijft goed presteren, het kan zijn dat we hier wat winst gaan nemen deze of volgende maand. Verder staat alleen Uranium nog in de min, de rest van de sectoren noteren allen een plus. Cannabis blijft stijgen, dit is een goed teken. Boodschap blijft houd koers.

SectorRendement
Base metals & Copper6,7%
Gold & Silver0,6%
China2,3%
Uranium-0,3%
Energy6,9%
Short16,3%
Special Materials-7,2%
Dividend Income1,7%
Cannabis5,1%
Winst/Verlies 201811,3%
Totaal4,3%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.

Met vriendelijke groeten ,     Martin Belder

 

disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam gegevens meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.