Nu, even op adem komen….

Nu, even op adem komen….

week 31 / jaar 3

We raken niet uitgepraat over zilver. Het metaal is er niet als een raket vandoor gegaan maar als een komeet. Een zilveren komeet is door alle weerstanden heen geschoten en hoe. Om dit te laten zien pakken we meestal de grafiek van de SLV erbij. Deze volgt de zilverprijs maar reflecteert het niet 1 op 1. Kijk dus niet naar de exacte prijsweergave maar meer naar de bewegingen en top en bodems. Hieronder vindt u bijvoorbeeld de grafiek van de afgelopen 15 jaar.

Als u goed kijkt dan ziet u uiterst rechts de stijging van zilver van de laatste week. Als u denkt dat dit niets betekend vergist u zich ernstig. Het is een giga beweging. Ten eerste is, zoals we reeds vermelden, zilver door alle weerstanden heen geknald en noteert nu de hoogste stand sinds 7 jaar. Ten tweede betekend dit dat de weg voor zilver naar boven open ligt. We kunnen dus langzaam aan een all-time high van zilver gaan denken. Dit kan echter nog wel een jaar of 2 duren. We zitten hier nog zo’n 90% vandaan, vandaar dat we ook blijven hameren op de kansen in zilvermijn aandelen.

We hebben u de laatste tijd al veel bericht over zilver en hoe hiervan te profiteren. We hopen dat u hierdoor niet verveeld raakt. Wij bij beleggershulp bieden u echter geen mooie verkooppraatjes en mooie verhaaltjes aan, maar we willen de kansen pakken daar waar ze liggen. De afgelopen maanden lag deze bij zilver. De prijs van zilver was als het ware naar beneden getrokken door de corona crises maar zat aan de bovenzijde nog vast met een elastiek. Nu kan de markt het elastiek niet langer naar beneden houden schoot de zilverprijs omhoog.

Maar vergist u niet. Het blijft niet omhoog gaan. De zilver/goud ratio is van de 120 naar bijna 80 geknald, dit in een paar maanden tijd. Het is ongekend. Daardoor zou het best wel eens kunnen zijn dat zilver een adempauze nodig heeft. Wat betekend dit? Heel simpel, zilver gaat weer zakken. Hoeveel? Wij weten het niet, maar $2 of $3 naar beneden vanaf deze prijzen zou best kunnen. Dit hoeft echter niet volgende week te gebeuren het kan ook later. Misschien haalt de markt gelijk door en zorgt ervoor dat goud een all-time high op het bord zet. We zitten hier nog minder dan 2% vanaf. Waarom schrijven jullie hier dan niet over, zou u zich misschien afvragen? Wel, we vinden zilver nu interessanter. Goud komt heus nog wel aan de beurt.

Wat u nu moet doen is het volgende: U kunt nu overwegen om iets van u zilver en goud aandelen te verkopen en winst te nemen. Beleggershulp kiest er nu voor om voorlopig te blijven zitten. Wij adviseren u dus om niets te doen voorlopig. En geloof ons dat is het meest moeilijke in beleggen. Indien zilver een aantal dollar zakt, koop dan zilveraandelen bij. We hopen u dan nieuwe fondsen te kunnen adviseren maar als u niets hoort, koop dan de fondsen bij die reeds in ons portfolio zitten. Wij denken dat Augustus/September en Oktober een wat mindere maand voor goud en zilver worden. Vanaf November verwachten we weer vuurwerk. Het kan best zijn dat we in de slappe maanden zilver aandelen bijkopen, wie weet. Het kan ook zijn dat juist door de corona crisis de slappe maanden iets minder slap worden. We willen echter een beetje de kat uit de boom kijken. Voor nu is belangrijk: Neem een FGS zodra het kan met 100% winst en koop in deze periode niet al te veel bij. Hou cash over om in de slappe maanden bij te kunnen kopen, het kan de laatste kans zijn voordat we jarenlange bullmarket van de edelmetalen in gaan. Wij verheugen ons erop, u ook?

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

De $ daalt nog steeds en het lijkt erop dat we hier niet bij het rechte eind hadden, we verliezen geld hiermee maar we houden nog even vol. Goud en vooral zilver stegen, en hiermee werd de gehele portfolio omgehaald naar zo’n 24% winst. Crypto’s stegen ook iets. We verwachten niet veel vuurwerk meer en we denken dat er zelfs een daling komt, we hopen boven de 20% winst te kunnen blijven om daarna naar de 30% te kunnen stijgen. Motto blijft: Zoek bescherming en houd een beetje cash apart!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.