We kopen olie, goud en zilver, dit terwijl de crypto munten weer stijgende zijn!

We kopen olie, goud en zilver, dit terwijl de crypto munten weer stijgende zijn!

week 32 / jaar 4

OLIE

We hadden u aan het eind van de nieuwsbrief een tip meegegeven om de ETF AMLP te kopen vanaf deze week. We hebben deze ETF zelf nog niet gekocht. Meestal geven we u een update indien we echt tot aanschaf van een aandeel over zijn gegaan en deze update is nog niet gegeven. We zien namelijk wat nervositeit op beurs en vooral weer rond de grondstoffen. Olie zakte vorige week weg en vooral de edelmetalen hadden het vrijdag zwaar te voortduren. Daar later meer over. Vinden we dit dan geen goede tip meer? Nee helemaal niet. Als u het aandeel heeft gekocht, houdt het aan zoals we al aangegeven hebben. Wij hebben echter van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets dieper in deze mogelijk in te duiken. We hebben trek in net iets meer risico en zijn in de bedrijven gedoken die de ETF AMLP onder zijn beheer heeft. Daaruit blijkt dat ze 2 bedrijven hebben die elk met 10% vertegenwoordigd zijn, en 1 van deze bedrijven betaald 10% dividend uit op dit moment. Ook heeft het bedrijf zijn dividend niet verlaagd. Ook niet tijdens de grote dalingen in de olieprijs ongeveer 5 jaar geleden en tijdens de corona crisis. Dit is een saai aandeel dat we graag willen hebben. Het bedrijf waar we het over hebben in MPLX LP (MPLX). Een typisch partnership midstream bedrijf van Marathon Oil dat zoveel bedrijven in de USA hebben. Het heeft een market cap van 28 miljard en een koers/winstverhouding van 10,5. Dit is gek genoeg iets aan de hoge kant in deze sector maar AMLP ziet kwaliteit in het en wij ook. Dus als u net als wij van iets meer risico houd dan koopt u (net als wij) MPLX, wilt u in een ETF beleggen dan koopt u AMLP.

Koop 100 aandelen MPLX LP (MPLX) voor < $ 30,00 vanaf volgende week.

Houdt u echter de kaarten op de borst als maandag blijkt dat de olieprijs meer dan 1% zakt. Wacht dan even totdat we weer stijgingen in de olieprijs zijn.

GOUD & ZILVER

Zowel goud en zilver daalden behoorlijk de laatste handelsdag van deze week. Zo te zien proberen de grote jongens hun short posities te dumpen door de prijs van de edelmetalen te drukken. We zullen Het C.O.T. rapport (Commitment of Traders) nauwlettend volgen volgende week zaterdag of dit hun gelukt is. Deze week is dit helaas nog niet te zien aangezien het rapport vrijdag uitkomt en resultaten heeft tot en met dinsdag. Dus nog even geduld hebben. Goud ligt weer op een cruciaal steunpunt. Als het door $ 1760 doorheen breekt hebben we nog een sterkere steun op $ 1675. Wat ons betreft willen we dit niet zien aangezien we onze kijk op de edelmetalen misschien moeten veranderen. Wij denken echter dat we weer een beetje naar boven gaan vanaf dit punt. Ook zilver hebben we het liefste weer stijgend vanaf dit niveau. $ 23,75 en $ 22 zijn belangrijke steunniveaus in dit metaal.

Verder dalen kan altijd maar het sentiment is ronduit slecht. Daarom kopen we vanaf maandag weer langzaam in en kijken hoe de prijzen in de edelmetalen zijn gaan herstellen.

Koop 300 aandelen Reyna Silver Corp (RSLV) voor < CAD 0,86

De bedoeling is hiermee om de gemiddelde inkoopprijs te laten zakken. Verkoop de 300 aandelen weer indien er totaal een kleine winst op het aandeel is geboekt.

CRYPTO’s

Tijd om weer crypto’s te kopen? Wij wachten nog even. We willen eerst een patroon van hogere bodems zijn. Als Bitcoin weer tussen de 32.000 en 35.000 euro staat dan zullen we onze investeringen in crypto’s weer hervatten op voorwaarde dat het sentiment niet te optimistisch is rond die tijd.

Een crypto die hoog op ons lijstje staat is Maker. Maar er zijn andere interessante kandidaten, dus we laten u weten wat we kopen op de volgende dip.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 130% winst. Golden Egg Basket: 43% verlies. Crypto box: 2080% winst. Nucleair bullets: 68% winst. Battery metals: 79% winst

Wat een klap in de prijs van edelmetalen weer op een vrijdag. We hadden het u al voorspelt. Het is kwakkelen met de edelmetalen en dit blijft nog wel een maandje zo is onze verwachting. In september zijn we hopelijk een zodanig herstel dat we weer omhoog gaan met de edelmetaal prijzen. De rest van de sectoren herstelden iets en met groot lichtpunt toch weer de crypto markt. Sommige zijn fel anti-crypto of anti-goud. Wij staan hier neutraal in en dat is dat we beide nemen aangezien we in beide een waarde van echt geld zien.

Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.