Warrants

Warrants

week 42 / jaar 2

Vanaf vandaag breiden we onze trading skills uit door in warrants te gaan handelen. We doen dit eerst met 1 trade en kijken hoe dit zich ontwikkeld. Waarom? Nou ja, eerlijk gezegd, dit is ook nieuw voor ons. U kunt natuurlijk zelf beslissen of u meedoet of niet. Het voordeel wanneer u niet meedoet is, dat u wel kunt zien hoe dit precies zichzelf ontwikkeld aangezien dit ook compleet nieuw voor ons is.

Wat is een warrant? Het beste is dit te vergelijken met een langdurige optie. In dat opzicht past het helemaal in onze strategie die we nu toepassen met langdurige call opties. Een warrant wordt echter uitgegeven door het bedrijf zelf en niet via een exchange zoals bij opties wel het geval is. Waar op gelet moet worden is dat er wel met voldoende volume verhandeld wordt, zodat u niet met de warrants blijft zitten. We zullen de warrants zoveel mogelijk uitkiezen met een looptijd van 3 tot 5 jaar zodat we de tijd hebben om het zich te laten ontwikkelen. De strike price kan makkelijk 2x zo hoog zijn als de huidige prijs. Dit is ook de reden waarom we genoeg tijd nodig hebben. Let op, kies alleen Amerikaanse warrants, Europese warrants kunnen niet verhandeld worden voor de expiratie datum, Amerikaanse wel. We willen immers bij winst de warrants wel verkopen.

We gaan voorzichtig beginnen. Meestal vind u de warrant als u een W plaatst achter het ticker symbool. Meestal is de verhouding van 1 warrant voor 1 aandeel. We kijken nu echter naar een warrant waarvan de verhouding 5 warrants voor 1 aandeel is. Het bedrijf waarvan we onze eerste warrant willen kopen is Equinox gold corp met ticker symbool EQX, symbool voor de warrant is EQXWF. Deze warrant loopt af op 6 oktober 2021 met een strike price van CAD 15. De huidige prijs is CAD 8, we verwachten dus een verdubbeling in 2 jaar tijd. Betaal niet meet dan $0.25 per warrant, voor 5 warrants betekend dit dus $1,25.

Koop EQXWF warrants met een stike price van CAD15 en een expiratie datum van 6 oktober 2021 per 5 stuks. Leg een limit order in van <$0,30. Wees geduldig bij dit soort trades, ze worden niet altijd direct gevuld, belangrijk is dat u niet teveel betaald.

We zullen een aparte lijst bijhouden van onze warrant trades net zoals we bij opties nu doen. Verkoop ook hier de helft indien we 100% winst hebben zodat u gratis warrants in uw portfolio houdt. Succes. Nog 1 opmerking, voelt u zich hier niet prettig bij, doe dit dan niet. Ook beleggershulp kijkt eerst de kat uit de boom en moet eerst positieve ervaring opbouwen met deze trades. Krijgen we deze trade niet te pakken, jammer dan, dan kijken we naar een andere warrant trade.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver19,8%
Uranium-19,7%
Energy3,1%
Short-4,4%
Dividend Income6,3%
EV-metals0,3%
FGS174,6%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal23,93%

De portfolio blijft iets wegzakken. We hebben er moeite mee om de winsten goed vast te houden. De olieaandelen doen nog steeds niet wat we ervan verwacht hadden, we moeten hierbij dus geduld hebben. Overall zakt onze portfolio weg naar de 24%, geen reden tot paniek. We houden aandelen die het normaal goed doen bij een dalende markt, we gaan meer short en houden aandelen in de energie sector. Nog 1 aanwijzing voor CL, verkoop dit aandeel indien de koers blijft dalen, anders wachten we op herstel en verkopen het met een kleine winst. Motto: Wijzig koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.