Uranium

Uranium

week 50 / jaar 2

Deze week gaat onze weekly over het andere gele metaal (buiten goud natuurlijk) in onze portfolio, uranium. We gaven u vorige week een outlook voor 2020 over dit metaal met een neutrale prijszetting. Toch adviseren we u nu om uranium mijnaandelen te kopen. Let op, ze zijn zeer volatiel en het kan nog jaren duren eer ze echt in prijs gaan stijgen. Bereid u voor om eerst 50% te verliezen op enkele aandelen te hebben en in 5 jaar tijd minimaal 100% winst te staan op ons uranium mandje aan aandelen. Sommige aandelen zullen het misschien niet halen terwijl anderen honderden procenten kunnen stijgen. Dus nogmaals de waarschuwing, als u niet het geduld heeft en niet de maag heeft om hiermee om te gaan, koop aub dan geen speculatieve mijnbouwaandelen maar koop dan CCJ bij.

De prijs van uranium kabbelt rustig door. We verwachten dat dit doorgaat 2020 in en wellicht iets zal gaan stijgen. We mikken op een eind prijs van uranium van $30 tot $35. Dit is als we de onderstaande grafiek extrapoleren naar eind 2020. Eind 2016 was het absolute dieptepunt van uranium en sindsdien klimt de prijs op en begeeft zich nu iets boven het 50 daags gemiddelde, zie rode lijn.

Wat aan de lijn tevens te zien is, is dat de prijs van vandaag ruim 80% lager ligt dan de absolute top in de uranium prijs in 2007. We weten, dit was wel een extreme top, maar het zal ons niet verbazen als we daar terug naar toe gaan. De uranium markt wordt al jarenlang voor dood achter gelaten en er zijn weinig verkopers in de markt. Het vervelende is er zijn ook weinig kopers, vooral in dit jaargetijde.

Veel beleggers hebben verliezen op uranium mijnbouwaandelen gemaakt. In Canada en de USA bestaat het fenomeen, tax loss selling. Beleggers halen voordeel uit het feit dat ze hun verliezen kunnen aftrekken van hun belastingplichten. Hierdoor zijn veel beleggers geneigd om tijdelijk aandelen, voor het eind van het jaar, te verkopen om deze in het nieuwe jaar weer terug te kopen. Ons vermoeden is dat dit bij uranium mijnbouwaandelen sterk aan de hand is.

Verleden week nog werden veel aandelen in de uraniumsector gekocht na het nieuws dat dhr. Trump toestemming gegeven had om voorrang te geven aan uranium van eigen bodem. Hier ontstond tijdelijk een behoorlijke prijsstijging die nu al geheel teniet gedaan is. Wij denken de de verkopers in januari terugkomen als kopers en onze mijnbouwaandelen weer een langzame opleving krijgen. We adviseren daarom om mijnbouwaandelen in de sector uranium nu bij te kopen. Zelf zullen we verliezers bijkopen met een lagere weging, dit om onze gemiddelde aankoopprijs te drukken.

Verder geven we het advies dat indien we de verliezen bij een prijsstijging in de aandelen, zodra deze ombuigen in winsten, afdekken door een deel van de aandelen te verkopen. Zo maken we ruimte om andere aandelen te kopen of om bij een uranium dip weer opnieuw aandelen te kopen om de gemiddelde aankoopprijs verder te drukken. Wij denken namelijk dat de sector nog jaren zeer volatiel zal zijn en er genoeg kansen komen voor beleggers.

Het advies voor nu is om 2 aandelen bij te kopen. U kunt er zelf voor kiezen om meer dan 2 bij te kopen, dat is aan u, wij kopen de volgende aandelen aan:

Koop URG aan met een weging van 0,2 met een prijs van <CAD 0,59

Koop FCU aan met een weging van 0,2 met een prijs van <CAD 0,26

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver25,1%
Uranium-23,1%
Energy7,7%
Short-16,0%
Dividend Income5,9%
EV-metals6,6%
FGS167,7%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal23,59%

Deze week waren de resultaten overall positief. De goudsector steeg gestaagd door ondanks de druk op goud, dit vinden we nog steeds niet gunstig, we hopen dat beleggers in het volgend jaar opnieuw kopers zijn maar we vrezen dat toch in dip in de goudprijs nodig blijft. Uranium deed het ten opzichte van vorige week zeer slecht, hier hebben we reeds in deze weekly over geschreven. De rest van de sectoren kabbelen rustig door. De short sector zijn we in toenemende maten negatiever over aangezien centrale banken de economie blijven ondersteunen. Nu weer onder het mom van de green deal. Hierdoor zullen de beurzen wereldwijd blijven stijgen de komende jaren wordt steeds meer onze gedachten. Het kan zijn dat we volgend jaar daarom onze short posities zullen afbouwen. We weten het nog niet goed en zullen u hiervan uiteraard op de hoogte houden. Ons motto blijft: Blijf op ingeslagen koers, ook het volgend jaar 2020 in!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.