Nu ook royalty’s in uranium

Nu ook royalty’s in uranium

week 51 / jaar 2

We houden van royalty bedrijven. In ons portfolio hebben we FNV, SAND, RGLD en OR. Bij edelmetalen is het al jaren een gemeen goed dat royalty bedrijven in de sector opereren, in de muziek industrie komt dit fenomeen ook voor, andere voorbeelden vind je in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Nu heeft beleggershulp ook een royalty bedrijf gevonden in de uranium sector.

Dit maakt het voor ons zeer interessant. We weten echter niet veel van dit bedrijf. Het handelt pas een maand op de beurs en dit maakt alles behoorlijk onzeker. Toch zijn we enthousiast. Aangezien dit concept zeer effectief en winstgevend in de edelmetaal sector wordt toegepast denkt beleggershulp dat dit ook goed toepasbaar is bij uranium. Wat u moet bedenken is dat een royalty bedrijf als een soort bank is voor een mijnbouwbedrijf. Men leent geld van een royalty bedrijf, de rente die men vervolgens terugkrijgt is een x% van de productie in een bepaald metaal tegen een vaste prijs. Dit maakt royalty bedrijven uiterst effectief. Ze hoeven het spul niet uit de grond te halen en hebben zeer weinig personeel in dienst.

Het bedrijf is Uranium Royalty Corp en handelt op de beurs met het ticker symbool URC. Beleggershulp stapt nu in aangezien het bedrijf nu nog relatief onbekend is en tevens onbemind. Dit maakt het een kans. We zeggen hiermee niet dat de kans van slagen zeer groot zal zijn, het bedrijf moet zich nog bewijzen. Beleg daarom alleen uw geld als u rekening houdt met forse verliezen. Zet daarom een stoploss van 50% op dit aandeel. Gaat u hier slecht van slapen dan adviseren wij u dit aandeel niet te kopen, dan is dit niets voor u. Tevens moet u zich bedenken dat dit een aandeel is voor de zeer lange termijn, net als al onze uranium aandelen. Wij denken dat u het aandeel minimaal 5-10 jaar zou moeten aanhouden eer er echt grote winsten komen, heeft u dit geduld niet, koop dit aandeel dan niet.

Koop URC met een weging van 0,4 en een prijs < CAD 1,20

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver23,0%
Uranium-26,2%
Energy1,3%
Short-22,1%
Dividend Income6,3%
EV-metals-54,0%
FGS163,5%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal21,48%

Deze week waren de resultaten overall negatief. Bijna alle sectoren deden het slechter en zette rode cijfers op het bord, dit terwijl de beurs het goed doet. Opvallend is de short sector, hier boeken we nu echte verliezen doordat Tesla het beter doet dan verwacht. Misschien moeten we onze visie op de korte termijn gaan bijstellen en ons verlies incasseren, maar het is nog niet zo ver, we wachten dit nog af. Wij denken dat de verliezen die de aandelen nu laten zien een gevolg is van tax loss selling. Dit doet pijn maar het bied voor ons ook kansen door nu in te kopen. Daarom hebben we nu ook een aantal aandelen gekocht. In de energie sector bleef het kalm, hier boekte we een hele lichte winst. In deze sector hebben we onlangs 2 nieuwe aandelen aangeschaft, onze abonnees zijn hier reeds van op de hoogte gesteld. Ons motto blijft: Blijf op ingeslagen koers, ook het volgend jaar 2020 in!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.