Uitbraak in goud?

Uitbraak in goud?

week 44 / jaar 2

We raken niet uitgepraat over goud. Ons gaat het echter niet vervelen, ik hoop bij u (onze nieuwsbrief lezers) ook niet. De reden waarom het niet gaat vervelen is omdat goud wat ons betreft aan de vooravond staat van opnieuw een grote stijging. De tekenen zijn er. Het wil nog niet zeggen dat deze direct aanbreekt. Persoonlijk denken wij dat januari 2020 een betere kanshebber is om de stijging voort te zetten naar de $1600 grens. We kunnen het natuurlijk fout hebben maar we willen u toch adviseren om het artikel van vandaag goed door te lezen.

Allereerst is er een technische uitbraak uit de korte termijn downtrend. Dat kan je duidelijk zien in de onderstaande grafiek. Het is een trend van de afgelopen 6 maanden waar de downtrend (korte termijn) in september bij ongeveer $1560 begint en nu de afgelopen dagen lijkt doorgebroken te zijn naar misschien wel een nieuwe uptrend. Wat deze veronderstelling doet versterken is dat de bodems (zie onderstaande rode lijn) omhoog trend, dat zoveel wilt zeggen dat we iedere keer een hogere bodem opzoeken.

Wil dit zeggen dat goud weer opnieuw enorm gaat stijgen zoals aan het begin van dit jaar. Wij denken van niet. Naar ons oordeel moet er nog 1 ding gebeuren en dat is het sentiment moet weer naar de bodem. Wat bedoelen we hier mee? Beleggers zijn nu nog veel te optimistisch over goud. Dit zorgt ervoor dat er al veel beleggers gekocht hebben maar nog niet bereid zijn om bij te kopen. Het beste is dat te zien door de trend van de Commitment of Traders (COT) van goud te bekijken.

Bovenstaande afbeelding is de COT van goud in de afgelopen 10 jaar. De meest interessante lijn is de groene lijn. Dit zijn het aantal contracten dat de “managed money traders” oftewel grote jongens in handen heeft. Hieruit blijkt dat men nu nog steeds bullish is op goud. De groene lijn komt nu boven de 200.000 contracten uit en dit zijn een hele hoop volgens de 10 jaars trend. Betekend dit dat goud dan niet kan stijgen, natuurlijk wel, maar wij verwachten geen vuurwerk. Naar ons idee is alleen een hele langzame stijging mogelijk, met hiertussen dagen dat goud weer lekker terugzakt. Of goud definitief uitgebroken is moet de komende weken nog blijken, dat het een teken van kracht is kan men wel met zekerheid zeggen.

Houd uw aandelen van goud bedrijven en royalty bedrijven dus stevig vast. We verwachten een gelimiteerde kracht naar beneden en een kleine steun in een langzame stijging van de prijs van goud. Over een aantal maanden als het sentiment wat gezakt is kan goud weer stijgen naar waarden van groter dan $1600 is ons idee.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver24,1%
Uranium-20,7%
Energy5,9%
Short-6,2%
Dividend Income4,2%
EV-metals0,9%
FGS191,6%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal25,40%

De portfolio steeg iets deze week, maar dit mag geen naam hebben. Olie en Goud deden het redelijk. De beleggers in Tesla trokken toch deels hun keutel in en storten zich niet volledig in het kopen van aandelen, dit was de reden dat we Tesla niet hebben kunnen bij verkopen >$350. Al met al een moeilijke markt nu, we besluiten voorlopig de rit uit te zitten en even niets te kopen. Volgende week kunt u de nieuwsbrief van november verwachten. Motto: Koers is gewijzigd, blijf op ingeslagen koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.