Toch weer goud!

Toch weer goud!

week 2 / jaar 3

Met de Amerikaanse aanval op een Iraanse generaal en de spanning in de geopolitiek die dat met zich mee bracht, koerst goud weer een stuk hoger dan gedacht. Het is zelfs tot op 2 keer toe boven de vorige top van 1552 gesloten. Dit hadden we niet gedacht en misschien u ook niet. Maar niet getreurd, we zijn uitstekend gepositioneerd. Toch betrachten we nog voorzichtigheid, het kan best zijn dat goud het huidige prijs niveau niet houdt en weer terugzakt naar $1460. We hopen het niet maar het kan gebeuren. Aan de bovenzijde hebben we te maken met een weerstandsniveau van $1585, hierboven ligt de zone $1600-$1800 open, maar zover is het nog lang niet.

Zoals gezegd we blijven een beetje voorzichtig. Na wederom een geweldige speech van dhr.Trump kalmeerde de zaak en aandelen van goudmijnen gleden af de diepte in. De verkoopdruk was zo hoog dat het ons verraste. De prijzen van de aandelen van goud- en zilvermijnen liggen nu op niveaus die even hoog liggen als toen de prijs van goud $1460 waren. Inmiddels zijn vrijdag de koersen iets hersteld.

Ons advies is dan ook om niet al te veel bij te kopen. We hebben deze week u nog 1 goud en zilvermijn geadviseerd, waarbij inmiddels de prijs zo’n 16% lager ligt. Als u hiervan schrikt, koop dit aandeel dan niet, dan is het niets voor u. Als u het reeds naar aanleiding van ons advies gekocht heeft, blijf dan lekker zitten en koop bij met een prijs <CAD 0,75. We hebben het hier over Ascot Resources (AOT). Het is een exploratie bedrijf met uitstekende boorresultaten van goud en zilver afzettingen in Canada niet gek ver van de inmiddels bekende Brucejack mijn van Pretium (PVG). Op PVG hebben we reeds een FGS gehaald. We verwachten met dit aandeel ook een FGS te halen. Normaal zijn we niet zo’n fan van exploratiebedrijven maar dit klinkt zo veelbelovend dat we besloten hebben het aan te schaffen. Ons advies is dan ook:

Koop AOT met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 0,95. Dit als u het aandeel nog niet in uw portfolio heeft.

Koop AOT bij met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 0,75. Dit als u het aandeel reeds in uw portfolio heeft.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver23,1%
Uranium-23,9%
Energy5,4%
Short-27,2%
Dividend Income10,4%
EV-metals-2,8%
FGS186,9%
Winst/Verlies 2018/917,4%
Totaal32,37%

Deze week gaf de onverwachte verkoopdruk op goud- en zilvermijnen een behoorlijke dip in ons portfolio. We hopen dat dit geen voorbode is van nog meer slecht nieuws. De energiesector bleef nagenoeg gelijk. Onze short sector doet het ronduit slecht. We hebben Tesla weer bijgekocht en flink verlies gemaakt. We denken nog steeds dat het bedrijf het niet gaat redden maar het sentiment is zo goed dat iedere dwaas het aandeel lijkt te kopen. Tegen zoveel wijsheid kunnen we niet meer op en we sluiten onze positie. Misschien shorten we het aandeel weer op hogere posities. Uranium zit nog steeds in het verdomhoekje, maar dit hadden we voorspeld, dit duurt nog minimaal 3-5jaar. Ons motto blijft: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.