Koper kopers!

Koper kopers!

week 3 / jaar 3

De ontwikkelingen in de kopermarkt gaan sneller dan wij gedacht hadden. Althans daar lijkt het op. Zo snel dat we weer terug in deze markt willen. We willen echter wel voorzichtig instappen aangezien, als de gehele beurs zakt, koper meestal mee daalt. Velen noemen het metaal doctor copper. Dit omdat de prijsontwikkeling van koper de richting van de markt bepaald. De prijsontwikkeling is nu gunstig in koper, toch denken wij dat de S&P500 gas terug gaat nemen. Dit hoeft echter niet. Ook denken wij dat de koperprijs omhoog gaat ook bij een dalende S&P500. Zie de grafiek hieronder voor de prijsontwikkeling in het metaal over een langere periode.

De prijs is gestabiliseerd en trend op dit moment naar een hoger niveau. En wat ons betreft naar een nog hoger niveau. Er is namelijk een partij die het metaal flink aan het kopen is. En jawel, het zijn weer de Chinezen. Dat er kopers op de markt zijn vertaald zich terug in de warehouse levels, die lager worden. Dit verteld ons dat er niet voldoende aanvoer is. U kan dit terugzien in de onderstaande afbeelding. De hoeveelheid koper aanwezig in de pakhuizen staat op een 5 jaars dieptepunt. Met het oplossen van het handelsconflict tussen de USA en China kan dit wel eens een gunstig effect hebben op het nog meer kopen van koper.

Daarom willen we nu gaan instappen. We hebben 3 interessante aandelen gevonden. Dit zijn wel zeer volatiele aandelen. De ticker symbolen zijn NCU, IVN en ATY. Koop deze aandelen met een weging van 0,2 maar heb geduld hiermee. U kunt zelfs wachten op een dip in de markt. Wij kopen nu en kopen, indien de situatie niet veranderd, bij op een dip.

Koop Ivanhoe Mines (IVN) met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 4.00

Koop Nevada Copper (NCU) met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 0.37

Koop Atico Mining Corp (ATY) met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 0.35

U moet geduld hebben, vooral bij ATY, aangezien de aandelen boven de aanbeveling prijs kunnen liggen. Wacht in dit geval en jaag de prijs niet na.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver23,7%
Uranium-23,7%
Energy5,1%
Short-29,8%
Dividend Income8,8%
EV-metals-3,6%
FGS190,7%
Winst/Verlies 2018/917,4%
Totaal34,06%

Deze week was het redelijk kalm in onze portfolio, de ene sector won iets, de andere sector verloor iets. Opmerkelijk is dat de cannabis aandelen een heropleving krijgen. Toch durven we niet in te stappen, we zijn te bang voor een algehele marktdaling. Dit is de reden waarom we waarschijnlijk het aandeel CL ook van de hand gaan doen tegen een kleine winst. U krijgt apart bericht als abonnee precies wanneer. Voor ons portfolio is echter wel zwaar weer op komst in de optie sector. Hier staan redelijk wat verliesgevende posities open voor de komende maanden. We moeten in deze sector dus blijven zoeken naar kansen om geld te verdienen zodat we dit verlies weer goed maken. We beloven u immers een winst van 100% met een weging van 1 op onze portfolio. Concreet gezien betekend dit 1000 euro op een portfolio van 25000 euro. We hadden hier echter rekening mee gehouden aangezien dit een hedge was en soms verlies je hiermee. Ons motto blijft: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.