Stay safe with dividend!!!!!

Stay safe with dividend!!!!!

week 20 / jaar 3

I.v.m. moederdag een dag later dan normaal.

Beleggershulp gaat zich nu langzaam meer bewegen richting een zwaarder dividend gewogen portfolio. Bij deze zeggen we ook gelijk dat we de transparantie willen verhogen van onze portfolio en investeringen, dit door een ander systeem toe te gaan passen. Kort komt het erop neer dat we ons weging systeem overboord gooien en daadwerkelijke aandelen aantallen zullen gaan laten zien in onze overzichten. Verder zullen we niet op de zaak vooruit lopen, aangezien we dit in de volgende nieuwsbrief, die van juni, helemaal aan u zullen voorschotelen en zullen uitleggen wat onze overwegingen hierbij waren. Een andere afweging die we gemaakt hebben is om meer dividend aandelen, vanaf deze week, naar de komende jaren in ons portfolio zullen opnemen, om hiermee op de eerste zin terug te komen. De reden dat we dit doen is omdat we verwachten dat we een bearmarket krijgen de komende 2 jaar. Door in dividend aandelen te stappen krijgen we een aantal procenten terug als we gelijk krijgen en wordt hiermee het verlies meer beperkt. Ook als we het niet goed hebben en de markt stijgt, dan hebben we upside in de markt en profiteren we hiervan. Het doel is echter wel om cash over te houden voor als we gelijk krijgen en bij lagere prijzen onze dividend aandelen kunnen oppakken.

Breken we onze visie hiermee met betrekking tot goud en zilver. Nee zeer beslist niet. We zijn echter zeer content met onze edelmetaal portfolio en zijn uitstekend gepositioneerd. Onze verwachting is dat we de komende jaren hier veel van zullen profiteren en genieten hoe de koersen verder zullen stijgen, alhoewel de afgelopen tijd wel erg hard gegaan is. Dus een terugval is mogelijk. Betekend dit dat we geen edelmetaal gerelateerde aandelen zullen kopen? Nee zeker niet, maar de focus gaat er wel een beetje van af. Wel breken we onze visie misschien met ander grondstof aandelen als ze geen dividend uitbetalen.

Het eerste dividend aandeel dat we gaan kopen is MO (Altria Group Inc). Koop dit aandeel met een prijs <$35,00 en met een weging van 0,5. Nieuwe aanwijzing: Koop 20 aandelen voor <$35,00.

Altria kan men het beste herkennen aan het sigaretten merk Malboro. Natuurlijk heeft het bedrijf andere sigaretten merken onder haar vleugel en was ook groot in de E-sigaretten business JUUL. Dit belang hebben ze echter afgebouwd aangezien ze hier lelijk hun vinger aan gebrand hebben sinds er rechtzaken lopen door mensen die beweren kanker van deze E-sigaretten te hebben gekregen. Mensen die bezwaren hebben tegen de tabaksindustrie moeten dit aandeel niet kopen. Beleggershulp vind echter dat iedereen de vrijheid moet hebben om ze eigen beslissingen te nemen. Zo ook over roken. De branch staat al jaren slecht bekend onder meer dat ze hun producten bewust verslavend maken. Dus als u bezwaren heeft begrijpen we dit. Wij vinden echter dat iedereen met gezond verstand weet dat sigaretten slecht voor je zijn en hetzelfde geldt voor b.v. drank. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en men moet een bedrijf niet de schuld geven van hun eigen misdragingen. Zo denken wij erover. Wij spuien altijd eerlijk onze mening en zijn niet noodzakelijk politiek correct om u, de lezer, te plezieren. Hopelijk kunt u dit waarderen in ons.

Terug naar het aandeel zelf. We verwachten verdere druk op het aandeel door de bearmarket en anti rook policies die de sector pijn doen. Echter het bedrijf blijft cash produceren en geeft dit terug in de vorm van dividend. Bij $35 is het dividend rendement maar liefst 9,5%. Zolang het bedrijf die hoeveelheid dividend uitkeren die het nu uitkeert blijven we het aandeel aanhouden. Indien het een dividend verlaging introduceert dan moeten we misschien onze investeringsbeslissing in dit bedrijf heroverwegen maar tot die tijd blijven we positief. Ook houden we ruimte over om de tweede helft van de investering bij een lagere prijs aan te schaffen, mocht het aandeel toch verder zakken. Aan de andere kant als het aandeel in juni iets hoger staat zullen we onze koopprijs misschien iets verhogen om toch van het dividend van juni te genieten. Investeerders die het aandeel echt wel hebben na zelf onderzoek te hebben gedaan kunnen het uiteraard met de huidige prijs reeds kopen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver50,8%
Uranium-8,5%
Energy36,5%
Short-37,6%
Dividend Income29,1
EV-metals9,0%
Base-metals-34,9%
FGS195,5%
Winst/Verlies 2018/9-1,5%
Totaal25,76%

De portfolio is iets gestegen deze week dankzij opnieuw de edelmetaal aandelen. Waarschijnlijk zullen die deze week iets gas terug gaan nemen, wees voorbereid. Voor de rest is het nog steeds koordansen op de beurs en zegt de ene wijze helft dat de beurs blijft stijgen en de andere wijze helft dat we in een bearmarket. Beleggershulp leent meer op het idee dat we een bearmarket krijgen, vandaar de meer conservatieve aanpak. Motto wordt voorlopig: Stay save with dividend!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.