Gold is royal, and FNV is king!

Gold is royal, and FNV is king!

week 21 / jaar 3

We schreven u al eerder over de edelmetaal royalty bedrijven en hun uitstekende business. Vorige week schreven we u dat we een nieuwe methode van rapportage van ons portfolio aan u gaan presenteren. De ingangsdatum van de nieuwe rapportage is vandaag en we zullen het volgende week aan u presenteren tegelijkertijd met de nieuwsbrief van juni. Als we de royalty combineren met de nieuwe manier van presenteren dan blijkt dat we allang een FGS (Free Growth Stock) hebben. Dit zullen we u natuurlijk beter uit moeten leggen en dit doen we volgende week.

Om een klein tipje van de sluier op te lichten dan heeft het te maken met de koers van de $. Wij zijn Nederlands gebaseerde nieuwsbriefschrijvers en voeren onze portfolio in euro’s. Veel aandelen die we kopen zijn echter betaald in $ of in CAD. Dit kan voor je werken of tegen je werken. We hebben ontdekt dat in het geval van veel van onze edelmetaal beleggingen dit voor ons gewerkt heeft. Aangezien we het beleid hebben dat we de helft verkopen als we meer dan 100% winst hebben behaald op een aandeel, verkopen we nu de helft van de aandelen van FNV. Dat de $ een significante invloed heeft op een portfolio wordt hiermee ook duidelijk en hiermee willen we nog transparanter zijn waar het rendement vandaan komt en voor u een zo eerlijk mogelijk beeld schetsen van een realistische portfolio.

We denken dat FNV (Franco Nevada) nog verder stijgt maar we halen onze inleg nu van tafel af. Dit geld stoppen we in nieuwe edelmetaal bedrijven als investering of kopen FNV voor een lagere koers terug mocht deze een flinke dip krijgen. Eerder hadden we u verteld dat we niet veel edelmetaal aandelen meet bijkopen. Dit houdt echter in dat we niet meer geld dan de huidige hoogte in willen leggen in edelmetalen. Het bedrag aan investering zal dus ongeveer gelijk blijven en dit vinden we aan 1 asset klas ook genoeg. Een andere categorie is dividend aandelen waar we de focus steeds meer op gaan leggen, zie de weekly update van vorige week. Nu er echter geld is vrijgekomen uit de edelmetalen portfolio kunnen we kijken naar een nieuwe kandidaat in deze sector.

Verkoop vanaf maandag 18-mei de helft van de aandelen van FNV en neem een FGS. De helft van de verkochte aandelen voegen we bij onze cash positie, de andere helft wordt in de FGS portfolio toegevoegd.

Vorige week was onze aanbeveling om aandelen MO te kopen voor < $35. Helaas is MO net niet tot dat niveau gezakt. We moeten nog even geduld hebben. Haast je niet in de markt, misschien komt er wel een mooie mogelijkheid.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver58,5%
Uranium-14,9%
Energy36,0%
Short-34,9%
Dividend Income30,1%
EV-metals8,7%
Base-metals-38,9%
FGS196,5%
Winst/Verlies 2018/9-1,5%
Totaal27,34%

We beginnen met te zeggen dat de portfolio update er vanaf de volgende keer er heel anders uit gaat zien. Voortaan krijgt u iedere week de volledige portfolio gepresenteerd. Er zal dan geen verschil meer zijn tussen de maandelijkse en de wekelijkse update. Daarom zal de 27,34% winst overgeheveld worden in de totale portfolio. Min of meer komt het erop neer dat onze beginbasis van 25.000 euro verhoogt wordt met 27,34 en dat is ons nieuwe totaal bedrag waar we alles voor moeten doen. Waarom 25.000? Omdat we ons richten op de kleine beleggers. Heeft u b.v. 50.000 euro, verdubbel het aandelen dat gekocht en verkocht wordt. Heeft u minder, spaar dan nog even door. Volgende week zullen we meer aandacht aan de nieuwe portfolio presentatie besteden.

De portfolio is iets gestegen deze week dankzij opnieuw de edelmetaal aandelen. Waarschijnlijk zullen die deze week iets gas terug gaan nemen, wees voorbereid. Dit zeiden we vorige week ook, maar de boodschap is niet veranderd. Aangezien we geen glazen bol hebben en onmogelijk de goudprijs kunnen voorspellen gaan we dit niet proberen en blijven we in de markt en hanteren we onze stoplossen. Ook hier brengen we enkele wijzigingen in en leggen ook deze weer aan u volgende week uit. Wij raden u daarom echt aan de nieuwsbrief van volgende week goed door te lezen. Motto wordt voorlopig: Stay save with dividend en goud en zilver!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.