Soft Commodities come-back?

Soft Commodities come-back?

week 21 / Jaar 2

De laatste 3 weken zijn gunstig geweest voor de prijsontwikkeling van de soft-commodities. Vooral de prijs van CORN stijgt hard. We hebben een aantal opties in de soft-commodity sector, om precies te zijn in koffie, graan, mais en sojabonen. Alle 4 hebben een stijgende lijn te pakken, zie bovenstaande 1 jaars grafiek. Deze grondstoffen gaan in de toekomst mooie verdere stijgingen laten zien. Toch zullen we onze posities sluiten zodra ze niet meer verliesgevend zijn. Een aantal opties hebben we reeds verkocht. Dit zullen we blijven doen. De reden voor het sluiten van onze posities is om weer nieuwe aan te kopen met een langere looptijd. We adviseren dan ook om de call opties te verkopen vanaf volgende week indien totale winst iets >0 is. Koop de posities terug indien deze een dip gemaakt hebben.

De reden waarom SOYB zo sterk gedaald is en nauwelijks stijgt is de handels oorlog tussen China en Amerika. Beleggers zijn angstig dat Amerikaanse boeren hun sojabonen niet meer kwijt kunnen aan de chinezen.

De comeback van soft-commodities komt er zeker aan. We denken dat dit echter nog even op zich laat wachten. Dit is de reden waarom we verkopen, koop terug op de volgende dip. Naar verwachting zullen soft-commodities het goed blijven doen.

Portfolio update

Het blijft langzaam dalen in alle sectoren van de portfolio. We staan nu op een plus van een kleine 10%, ruim 4% vanaf onze top performance. Een schrale troost is dat de S&P 500 en de AEX (onze benchmarking indicatoren) het beide nog slechter doen en dus harder dalen. De uranium sector is hard gedaald vanwege berichten dat CCJ slechte laatste kwartaalcijfers deelde. Voor ons is dit een zeer gunstig teken. Aangezien als de grote zelfs geen geld meer kunnen maken van de grondstof, dan is het voor iedereen haast onmogelijk. Dit zal het aanbod doen dalen waardoor de prijs zal stabiliseren of stijgen. De sector kan nog 50% dalen, we denken echter van niet, maar koop in dat geval als een gek bij. Uranium zal zeer hard geen stijgen in de toekomst. Het aloude adagium geld ook deze week weer: HOUD KOERS !!!!!!!

SectorRendement
Base metals & Copper27,1%
Gold & Silver0,2%
China-8,5%
Uranium-10,8%
Energy4,2%
Short8,3%
Dividend Income4,4%
Cannabis-13,7%
Digital Currency66,1%
EV-metals-8,3%
FGS148,6%
Winst/Verlies 2018/90,4%
Totaal9,93%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.