Cash is king !

Cash is king !

week 20 / Jaar 2

“Cash is king” is een oud gezegde in de beleggingswereld. Bij beleggershulp raden we u aan deze oude wijsheid te gaan volgen. Dit betekend overigens niet dat u direct alles moet verkopen en volledig moet overgaan in cash. Nee voorlopig doen we helemaal niets. Vind u dit saai, dan heeft u gelijk maar wij consolideren de portfolio en deze wordt de komende 12-24 maanden een stuk saaier. Ook de nieuwsbrieven en weekly zullen een stuk saaier worden, althans spectaculaire nieuwe aanbevelingen zullen we hoogst waarschijnlijk niet meer doen. Waarom doen we dit. Simpel, we willen zoveel mogelijk verliezen beperken en zo veel mogelijk winsten zekerstellen. We zijn voor een bearmarket goed ingesteld qua portfolio. We verwachten dat sectoren waar wij in belegd hebben zullen stijgen, ook bij een neergaande markt van de S&P500 en de AEX. Zal de markt van nu af aan gaan dalen? Wie zal het zeggen, we hebben geen kristallen bol maar de waarschijnlijkheid wordt groter. Blijf echter in aandelen want een mooie laatste stijging vanaf dit niveau hoort ook tot de mogelijkheden. Wat we wel zullen aanbevelen is short gaan op aandelen, opties kopen en verkopen en aandelen kopen in 1 speciale sector, hierover meer in het vervolg van deze weekly. Om u te helpen raden we onze lezers aan de volgende stappen te nemen:

  1. Bouw u cash positie vanaf nu langzaam op tot uiteindelijk 40% van u beleggingskapitaal
  2. Koop goud en zilveren munten

Een cash positie opbouwen kunt u in eerste instantie doen door het geld wat u nu over heeft vast te houden. Vervolgens laat u alle dividend die u ontvangt in cash uitbetalen zodat deze ook op uw rekening komen. Misschien spaart u maandelijks een bedrag, houd dit ook apart. De bedoeling is om over 24 maanden 40% van uw beleggingskapitaal in cash te hebben.

Gouden en zilveren munten kopen is zuiver bedoeld als behoud van kapitaal en koopkracht. Verwacht hier geen vuurwerk. Opslag van deze munten is altijd een probleem, maar zoek een plekje dicht bij huis zodat u er snel bij kunt. Het is vanzelfsprekend dat u en uw partner er alleen van weet.

Als deze 2 maatregelen in place zijn, wacht u rustig af. Onze portfolio zal gelijk blijven of stijgen tijdens een bearmarket is de verwachting. Tijdens onrust zal goud gaan stijgen, als deze boven de vorige piek uitkomt kunt u dit verkopen en bij uw cash positie toevoegen. Verkoop de helft van uw aandelen indien deze >100% winst behalen. Misschien komt het zover niet en zullen we eerder de aandelen in de verkoop zetten.

1 uitzondering maken we bij aandelen kopen. Aandelen die wel gekocht kunnen worden zijn aandelen met een groot verslavend karakter zoals sigarettenfabrikanten en drankfabrikanten. Deze aandelen doen het vaak goed in een bearmarket. Let dan wel op dat je aandelen koopt met een mooi dividendrendement, het liefst boven de 4%. Over het algemeen zullen we echter geen aandelen erbij kopen op uitzondering van de bovenstaande categorie.

Wat te doen met al die cash na 24 maanden wachten? Simpel goede en saaie aandelen kopen die dividend betalen. Koop deze pas als ze spotgoedkoop zijn indien de markt zo’n 40% gezakt is.

Portfolio update

Deze week was weer een week van dalende koersen, ook bij onze portfolio. Goudaandelen bleven zo’n beetje op hetzelfde niveau, de rest verloren allemaal iets. 1 uitzondering was er, Bitcoin steeg lekker door, we staan nu op een mooie winst, jammer dat vrijdag de pret bedierf anders hadden we een zeer mooie stijging te pakken. Ben benieuwd wat de komende maanden voor Bitcoin gaat betekenen. Totaal staan we net iets onder de 11%. Op zich een goed resultaat aangezien de S&P500 ons resultaat niet kan volgen en op zo’n 7% blijft hangen. Boodschap blijft: Houd koers, en saai is nu weer helemaal 2019!

SectorRendement
Base metals & Copper27,1%
Gold & Silver1,1%
China-6,6%
Uranium-7,7%
Energy7,6%
Short5,6%
Dividend Income5,6%
Cannabis-12,5%
Digital Currency55,4%
EV-metals-8,2%
FGS152,2%
Winst/Verlies 2018/90,4%
Totaal10,91%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.