Sell, Sell, …..Sell

Sell, Sell, …..Sell

week 40 / jaar 2

Deze week sturen we u een weekly update in plaats van een nieuwsbrief zoals u van ons gewend bent aan het begin van iedere maand. Waarom? Omdat we een fix aantal aandelen verkopen, en wij willen geen slecht nieuws in een nieuwsbrief. Waarom? Omdat we denken dat de markt weleens een flinke crash gaat maken. Zo zetten we aandelen om in cash en wachten op betere tijden. Verkopen we alles, zeker niet. We verkopen niet onze goud en zilver aandelen omdat deze juist snel zullen stijgen na een dip is onze verwachting. Ook verkopen we de energie aandelen die met olie, gas en uranium te maken hebben niet. Ook verkopen we geen metaal aandelen die met de batterij technologie te maken hebben. Het overgrote deel houden we dus in ons portfolio. We verwachten dat de markt nog 1 of 2 weken een aantal procent zal stijgen, daarna hebben we kans op een flinke dip. Let op, we zijn geen helderziende natuurlijk, dus we kunnen het mis hebben.

Wat verkopen we dan wel? Dit zullen we hieronder opsommen voor u.

  • BBL, met pijn in hart gaan we afscheid nemen van dit aandeel. Maar zeker niet voor altijd. Verkoop al u aandelen deze week of volgende week tegen een iets hogere prijs dan de huidige. Koop dit aandeel volgend jaar terug na de dip.
  • RIO, met pijn in hart gaan we afscheid nemen van dit aandeel. Maar zeker niet voor altijd. Verkoop al u aandelen deze week of volgende week tegen een iets hogere prijs dan de huidige. Koop dit aandeel volgend jaar terug na de dip.
  • MIC, we verwachten niet veel stijging meer in dit aandeel. Verkoop al u aandelen deze week.
  • TWO, we verwachten niet veel stijging meer in dit aandeel. Verkoop al u aandelen deze week.
  • CL, met pijn in hart gaan we afscheid nemen van dit aandeel. Maar zeker niet voor altijd. Verkoop al u aandelen deze week of volgende week tegen een iets hogere prijs dan de huidige. Misschien kopen we dit aandeel volgend jaar terug na de dip.
  • TSLA, verkoop meer aandelen indien de prijs stijgt de komende maand. Dit klinkt raar maar u weet we zitten short in dit aandeel. We gaan dus meer short met een weging van 1,5. Verkoop dus met een weging van 1,0 bij.
  • SDS, koop meer aandelen met een weging van 1,0. Totale weging zal de 2,0 worden. Door dit aandeel te kopen gaan we short op de markt. Stijgt de S&P500 dan daalt de prijs van dit fonds en vice versa.
  • HTZ, verkoop meer aandelen met een weging van 0,5 indien HTZ > $17 aantikt binnen nu en een maand.
  • CWAFF, verkoop deze aandelen. We zien geen stijgingskans meer voor dit aandeel in 2019 en 2020.
  • GELYY, verkoop deze aandelen. We zien geen stijgingskans meer voor dit aandeel in 2019 en 2020.

Nogmaals, u kunt de aandelen aanhouden als u wilt. Wij denken dat de markt een dip zal maken, goud en zilver zal stijgen en de energie prijzen gelijk zullen blijven vanaf dit niveau. Betekend dit dat de aandelen die we houden niet kunnen zakken? Natuurlijk wel, als de markt zal dalen, daalt alles mee. We denken echter dat de aandelen die we houden de storm zullen overleven en snel weer op zullen veren naar hun huidige niveau. Waarom? Omdat de energieaandelen al reeds op de bodem liggen en goud en zilver aandelen zullen stijgen bij groeiende onrust.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Base metals & Copper16,9%
Gold & Silver20,3%
China-17,0%
Uranium-19,6%
Energy7,5%
Short-1,2%
Dividend Income7,9%
EV-metals-6,8%
FGS99,4%
Winst/Verlies 2018/911,3%
Totaal18,34%

De portfolio blijft de laatste maanden iets wegzakken. We hebben er moeite mee om de winsten goed vast te houden. De olieaandelen doen nog niet wat we ervan verwacht hadden, we moeten hierbij dus geduld hebben. Overall zakt onze portfolio weg naar de 18%, geen reden tot paniek maar we wijzigen koers, we verkopen aandelen met weinig ruimte tot stijging. We houden aandelen die het normaal goed doen bij een dalende markt, we gaan meer short en houden aandelen in de energie sector. Motto: Wijzig koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.