Call opties in goud

Call opties in goud

week 39 / jaar 2

In week 36 heb ik u reeds geschreven dat u het beste langlopende call opties in goud- en zilvermijnaandelen kunt kopen en dit met een gespreide aankoop. Dus in week 37 verschillende goede goud- en zilvermijnaandelen selecteren en daarin call opties te zoeken waarvan we de aankoopprijs telkens x% lieten zakken om de gemiddelde aankoop van de opties lager uit te laten komen. Dit bericht hebben we naar onze nieuwsbrief lezers uit laten gaan >>>>>>

Bij de bovenstaande geselecteerde bedrijven heeft beleggershulp in deze week call opties gekocht. De prijs van goud wilde echter niet echt enthousiast zakken, daarom hebben van iedere optie nog geen 4 of meerdere opties gekocht. Dit is niet erg, zolang we op het eind maar winst hebben. We realiseren ons dat het voor de lezers misschien niet echt duidelijk is geweest wat we precies bedoeld hebben met deze trade. Daarom geven we hieronder een overzicht van ons account met een voorbeeld van 2 van de trades. Nogmaals, u hoeft niet exact dezelfde aandelen te selecteren om opties op de kopen, u kunt zelf de aandelen kiezen die u wilt. Ons advies is echt wel: Ga voor gerenommeerde producerende bedrijven, niet voor kleine bedrijven die nog niets uit de grond gehaald hebben.

Eerst een voorbeeld van een AG, hierbij hebben we de originele aankoop van 1 optie nog niet aan kunnen vullen met goedkopere opties aangezien het aandeel redelijk presteerde. U ziet hierin dat we kooporders ingelegd hebben met een prijs van $1,75; $1,5 en $1,25. Prijs van de optie slingert nu tussen de $1,90 en $2,00. Op de aangekochte optie van $212 plus $2,40 staan we nu 10% in de min.

Bij het tweede voorbeeld dat ik u geef hebben we reeds 3 opties gekocht en 1 optie staat nu op het kooplijstje. De eerst optie kochten we voor een prijs van $2,55. De gemiddelde aankoopprijs de 3 opties nu is $2,29 en dus bijna $30 minder dan de eerste aankoop. Voor $1,75 staat nog een kooporder op het programma. Mocht de prijs van zilver en daarmee de koers van PAAS nog verder zakken dan wordt deze call dus ook aangekocht en hebben we in totaal 4 opties voor een lagere gemiddelde prijs dan $2,29.

Indien alle kooporders van een optie zijn uitgevoerd, kunt u het beste de volgende strategie aanhouden. Verkoop de helft indien u alle transactie kosten gecompenseerd heeft. Dit betekend dat bij een aankoop en een verkoop u voor 1 optie $4,80 moet betalen en dat bij 4 opties dit dus totaal $19,20 is. Op de 4 opties verkoopt u dus 2 opties indien de winst op u rekening > $20 is. Verkoop wederom de helft, in het geval van totaal 4 gekochte opties is de helft van de helft dus 1 optie, voor een winst van 100%. U houdt dan 1 optie over. Deze ene optie heeft u volledig gecompenseerd op deze manier en kunt u hierbij dus nooit meer verlies oplopen. Wacht met het verkopen van de FGO (Free Growth Option) optie tot u denkt dat de zilverprijs op zijn top is en uiteraard voor de expiratiedatum. Houd hierbij er wel erg in dat de waarde van optie verminderd naarmate deze dichter bij de expiratiedatum komt. Succes met het hanteren van deze strategie.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Base metals & Copper20,2%
Gold & Silver21,9%
China-17,6%
Uranium-18,5%
Energy14,8%
Short-1,7%
Dividend Income9,0%
EV-metals-9,2%
FGS99,4%
Winst/Verlies 2018/911,3%
Totaal19,25%

Goud en Zilver bleven vrij stabiel deze week. De olieaandelen doen nog niet wat we ervan verwacht hadden, we moeten hierbij dus geduld hebben. Overall blijft onze portfolio hangen tussen de 19-20%, dus geen reden tot paniek en dus ons motto blijft : Houd koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiĆ«le instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beĆÆnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.