Recessie na Corona?

Recessie na Corona?

week 18 / jaar 3

We staan nog niet te juichen maar de problemen op onze site lijken opgelost te zijn. Niet dat wij er zelf iets aan konden doen maar de server lag er voor het grootste deel van de tijd uit. Dit hadden we bij onze provider neergelegd maar helaas die vertelde ons dat we zelf aan de slag moesten en dat het aan onze site lag. Heel vervelend allemaal maar waarschijnlijk ook een gevolg van het corona virus. Een sorry had echter wel leuk geweest en wel zo eerlijk. In ieder geval een sorry hiervoor van ons aan u de lezer. We weten dat onze dienst gratis is maar we willen u graag van informatie blijven voorzien.

Goud en goudmijnen zijn de laatste weken goed gestegen. Dankzij de stimulering van de centrale banken worden toch steeds meer mensen nerveus en schaffen fysiek goud aan. Normaal stijgt zilver mee maar dit keer niet helemaal. De goud/zilver ratio ligt nu boven de 110. Dit is nog nooit geweest in de geschiedenis, tenminste niet volgens onze kennis. Als iemand daar anders over denkt laat het ons aub weten. Wij denken dat zilver echter nog wel zijn kans gaat krijgen om te glanzen. Zilver is tegenwoordig voor een groot deel een industrieel metaal. Wij denken dat als corona beperkingen eenmaal opgeheven zijn dat zilver gaat stijgen en flink ook. Dit zal een tijdje duren maar aan het eind van het jaar moet zilver zijn of haar inhaalslag gehaald hebben. Als de ratio zakt naar 60 bij een gelijkblijvende goudprijs dan zal zilver tussen de $27,50 – $30,00 gaan scoren. De goudprijs zal ook gaan stijgen is de verwachting dus de prijs van zilver kan best weleens in de range komen van $30-$50.

Wij denken echter dat de komende weken de druk op aandelen weleens terug kan keren en de bearmarket zijn kop weer op gaat steken. Hoe zeer de goudprijs en goudmijnen mee gaan zakken is alleen maar af te wachten. Meestal is er wel een effect. Koop dan zilverbedrijven bij. Op onze verlanglijst staat PAAS en AG. AG hebben we natuurlijk al als een FGS (Free Growth Stock) maar we schaffen het aandeel als een nieuw aandeel aan. Koop deze aandelen met een weging van 0,5 aan zodat we een klein mandje hebben van 2 aandelen.

Mocht 1 van de aandelen uit ons portfolio 100% winst hebben, verkoop dan de helft, aarzel niet. U pakt de helft als winst en de andere helft houdt u aan als FGS. Een aantal van onze royalty fondsen staan nu op op zo’n 70% winst. We verwachten nog niet dat we de 100% hier gaan aantikken maar je weet maar nooit.

Een ander geel metaal dat het prima doet de laatste tijd is uranium. We hadden veel meer fondsen in ons portfolio voor het corona virus uitbrak en we hebben aardig ons handen aan uranium gebrand. Maar dit is de name of de game en als we niet speculeren hebben we nooit kans op hoge winsten. We hebben nog een aantal mooie fondsen over, deze staan bijna in de plus. Met een kleine plus kunt u het beste de helft van NXE en URG verkopen en URC kopen tot een weging van 1. Eindsituatie zal dan zijn NXE 0,4/URG 0,4 & URC 1,0. We willen meer exposure in de royalty en minder in de risicovolle aandelen.

We komen nu bij de kop van dit artikel. We verwachten een bearmarket in de echte economie. Hopelijk blijven de edelmetalen het hierbij goed doen. Historisch gezien hebben we hier een grote kans op. In de bearmarket kopen we goede saaie bedrijven op die ons dividend uitbetalen, onze dividend target is minimaal 3%. We kunnen het mis hebben en de economie hersteld zich volledig maar wij schatten de kans hierop niet groot. Bedrijven zullen eens hun schulden moeten gaan aflossen en mocht de rente ook maar iets omhoog gaan dan heb je de poppen aan het dansen. Bovendien hebben ze nu al een verloren kwartaal en zullen tot in het derde kwartaal niet meteen weer 100% gaan draaien. Denk aan al de horeca en toerisme ondernemers die op de fles gaan. Voor toerisme is de zomer nu al stuk. Voor de belegger zitten hier wel kansen verder op de weg naar volgend jaar toe.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver48,9%
Uranium-6,7%
Energy43,5%
Short-32,8%
Dividend Income26,4%
EV-metals9,6%
Base-metals-32,8%
FGS170,4%
Winst/Verlies 2018/9-1,5%
Totaal24,23%

We zijn weer back in business en we liggen precies op target, dat wil zeggen, onze winst is nu 24%. Dit houdt in dat de 30% aan het eind van het jaar en dus minimaal 10% per jaar nog steeds haalbaar is, ondanks het corona virus. Motto blijft voorlopig: EVEN NIETS DOEN EN WACHTEN WAAR DE MARKT HEEN DRAAIT!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.