Bijna back in business

Bijna back in business

week 16 / jaar 3

De titel van dit artikel heeft meerdere betekenissen. Helaas is de meest letterlijke betekenis dat we giga problemen met de site hadden. Omdat we altijd eerst de fout bij onszelf zoeken hebben we eerst zelf met man en macht geprobeerd de site te fixen. Dit na contact te hebben gehad met het hosting bedrijf, waarop medegedeeld werd dat het ons lag. Nu komen we er meer en meer achter dat er gewoon server problemen waren die ze waarschijnlijk aan het fixen zijn. Wij zijn de dupe ervan maar een sorry hebben we nog niet gehoord. Maar goed, als u dit bericht krijgt betekend het dat de site weer in orde zou moeten zijn en we weer back in business zijn.

Voor wat betreft het rendement op onze beleggingen zijn we bijna back in business. Ons doel is om minimaal een beleggingsresultaat van 10% per jaar te krijgen voor u als lezer, mits u onze adviezen volgt uiteraard. We zitten nu op ruim 19% en we moeten eind van dit jaar op 30% zitten. Dus we zijn bijna weer back in business om dit jaar de winst op te kunnen voeren.

We moeten echter niet in de juich stemming komen. We zien zich donkere wolken boven de beurs verzamelen. We zijn er dus nog niet helemaal van overtuigd dat de beurs back in business is. Iedereen is aan het kopen en men doet alsof alles achter ons is. Wij denken dat de echte crisis nog moet komen en dat Q2 en Q3 van dit jaar een vreselijk slecht vooruitzicht geven voor de ondernemers. Dus wij denken dat deze tijdelijke opleving gaat eindigen in een langzame beursval tot onder de niveaus die we in maart hebben gezien. Houdt daarom uw cash daar waar het is en koop pas na weer een vreselijke dip op de beurs bij.

Goud gaat de laatste tijd uitstekend. Voor de lange termijn zijn we uiterst positief maar voor de korte termijn niet. We denken dat er neerwaartse druk komt op goud. Het zou mooi zijn als goud boven de $1680 blijft. Hier is kans op aangezien de gelddrukmachine overuren draait, maar het kan best zijn dat als de markt draait en weer negatief wordt dat goud even mee dipt. Als dit gebeurd, koop dan goudmijnen en zilvermijnen bij als een gek. Dat is het juiste moment en hiermee zal u blij zijn over een aantal jaar.

Voor de zeer lange termijn is het raadzaam om goede dividend bedrijven vanaf de volgende dip te gaan kopen. Heeft u geld koop dan iedere maand een aandeel dat u bevalt en leg deze weg voor minimaal 10-15 jaar. Het kan goed zijn dat het aandeel eerst 20 a 30% verliest de komende 2 a 3 jaar maar laat aub de aandelen met rust en koop aandelen bij als dit zo is. De exacte bodem is niet te timen, geloof ons. Beleggershulp kijkt reikhalzend uit naar deze kansen en zal u hierin adviseren zoals u van ons gewend bent. 1 bedrijf dat u zou kunnen aanschaffen is Altria (MO). Dit heeft een zeer mooi dividend en is gunstig geprijsd. Als u principiƫle bezwaren heeft tegen tabaksproducenten kunt u het beter niet kopen, anders biedt het nu een mooie kans. Voor de officiƫle aanbeveling nemen we het nu nog niet op in ons portfolio, we wachten op een nog betere kans.

Voor de kooplijst en aanbevelingen die we onlangs gedaan hebben is er geen van de koopprijzen of kansen in ons voordeel gekeerd, wacht daarom rustig af. We geven nu geen aparte portfolio update behalve ons bekende overzicht hieronder. Het motto is nu: SIT TIGHT AND THINK ABOUT IT FOR AT LEAST ONE NIGHT.

SectorRendement
Gold & Silver33,6%
Uranium-20,7%
Energy34,5%
Short-34,1%
Dividend Income16,2%
EV-metals7,5%
Base-metals-31,4%
FGS160,3%
Winst/Verlies 2018/9-1,5%
Totaal19,69%

Reacties zijn gesloten.