PGM-Metals

PGM-Metals

week 8 / jaar 3

PGM-metals zijn een groep metalen waarvan de bekendste metalen Platina en Palladium zijn. Een ander metaal in deze groep is bijvoorbeeld Rhodium. Over platina zijn we al een tijdje enthousiast en dit is de reden waarom Anglo American (NGLOY) in ons portfolio zit. Ongetwijfeld produceren ze ook een beetje palladium. Dat dit soort metalen aantrekkelijk kan zijn dat laat de grafiek van palladium wel zien.

De bovenstaande grafiek laat de palladium prijs zien vanaf 1992. Het is een grote hockeystick tot de huidige prijs van $2400/oz. In vergelijking, goud is nu $1640/oz. Palladium is nu dus zo’n 50% duurder. Dit laat zien dat dit soort metalen zeer aantrekkelijk kunnen zijn. Palladium is dus hard nodig.

Palladium wordt gebruikt in katalysatoren, medische special tools, vliegtuigbougies, en in munten voor verzamelaars en beleggers. Niet echt grote markten, echter men zit te springen om het metaal, en het kan lastig uit de aardkorst gehaald worden, aangezien het altijd als bijproduct naar boven komt bij andere metalen. Daarom is het van belang dat het economisch gewonnen kan worden, aangezien het hoofdmetaal ook verkocht moet kunnen worden.

We denken een bedrijf gevonden te hebben. Het is een exploratie bedrijf. Normaal zijn we niet dol op dit soort bedrijven maar dit bedrijf heeft allemaal assets die direct van een asfaltweg of verharde weg benaderbaar zijn. Dit houdt de kosten omlaag. Het zoekt voornamelijk naar goud in Canada en Argentinië. Mijn vriendelijke landen dus. Verder heeft het in haar mijnen PGM metalen en Niobium aangetroffen. Niobium wordt gebruikt in RVS staal in sommige speciale legeringen en speciale metalen voor straalmotoren, ect. Het bedrijf houdt tevens vaak 25% uit de meeste deals met andere bedrijven over. Dit wil zeggen een ander bedrijf doet het werk en dit bedrijf krijgt 25% van de winst. Het bedrijf heet Plato gold.

Koop Plato Gold Corp (PGC) voor <CAD 0,05 met een weging van 0,2

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver28,9%
Uranium-28,9%
Energy-6,9%
Short-32,1%
Dividend Income9,2%
EV-metals20,9%
Base-metals-10,9%
FGS216,5%
Winst/Verlies 2018/917,3%
Totaal35,13%

Deze week steeg de goudprijs door de $1600 en hoe. Toch is de stijging bij de edelmetaal sector nog niet echt merkbaar vinden wij. Er is nog totaal geen interesse en men heeft angst dat de goudprijs een flinke daling te wachten staat. Wij denken dat de stijging blijvend is en boven de $1550 zal blijven. We zullen het zien, we adviseren u de edelmetaal sector stevig vast te houden. Het resultaat heeft zwaar te lijden onder de verliezen in opties. Ook volgende maand hebben we kans dat we een flinke verliezer zullen tegenkomen. Andere sectoren die slecht gaan zijn Uranium en de Short sector. Bij Uranium is het een kwestie van geduld en het komt allemaal ruim goed. De Short sector hebben we niet goed gemanaged en hier krijgen we lichtelijk het schaamrood op de kaken. We doen dit eenvoudigweg niet goed. Voor onszelf gaan we dit evalueren en in de toekomst beter doen of niet meer doen. Toch blijft het motto: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.