Lopen de mijnen achter?

Lopen de mijnen achter?

week 7 / jaar 3

Sinds de crisis van 2008/9 is er iets vreemds aan de gang met de waardering van mijnen in de edelmetalen. Dit kunnen we zien door de GLD, die de goudprijs volgt, te vergelijken met de GDX en de GDXJ, die respectievelijk de mijnen in de edelmetalen en de junior mijnen in de edelmetalen volgen. Sinds de crisis zijn de GLD en GDX/GDXJ uit elkaar gaan lopen. Het beste kunnen we dit zien naar aanleiding van de onderstaande grafiek.

De waardering van de GDX, zie lichtblauwe lijn, lag voor 2009 op het zelfde niveau als dit van goud (GLD, donkerblauwe lijn). Daarna zijn ze langzaam uit elkaar gaan lopen tot een enorm gat. Bij de GDXJ (paarse lijn) is zelfs nog een groter verschil te zien. Hier lag de waardering gelijk en zelfs hoger dan de topwaardering in 2011. Daarna is deze in dezelfde trend weggezakt als de GDX.

Dit zegt ons dat de mijnen in waardering zwaar achterlopen op de goudprijs en dat niemand, in ieder geval onvoldoende mensen, interesse hebben in de sector. Perfect zouden wij zeggen. We zijn nu uitstekend gepositioneerd voor een herwaardering. Laat maar komen. Goud is al stijgende. Indien de barrière van 1600 wordt gebroken zou ons inziens het begin van de kentering in de waardering van mijnen kunnen komen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver23,6%
Uranium-25,7%
Energy-3,7%
Short-29,4%
Dividend Income7,4%
EV-metals17,6%
Base-metals-4,7%
FGS209,6%
Winst/Verlies 2018/917,3%
Totaal33,93%

Allereerst hebben we 2 kooptips en en wat we vorige week hebben aangekondigd een verkooptip:

Verkocht CL voor $76,60 met een mooie bescheiden winst van 23% inclusief dividend.

Koop bij UUUU met een weging van 0,2 en een prijs van <$1,50, om de gemiddelde inkoopprijs te drukken.

Koop ATY met een weging van 0,2 en een prijs van <CAD 0.38

Deze week keerde de kalmte een beetje terug. Dit is echter niet te zien aan het resultaat. Dit komt omdat we alle verliezen in de optie sector alvast verrekend hebben die er waren. Hier maken we een flinke duik, gelukkig beïnvloed dit ons overal resultaat maar met 2%. De short sector scoort nog steeds belabberd, hier moeten we misschien toch meer aanpassingen doen, toch blijft het motto: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.