Een virus dat pijn doet

Een virus dat pijn doet

week 9 / jaar 3

Mensen wat een week was dit. Dit hadden we niet zien aankomen, u wel? Een beetje pijn hadden we wel verwacht maar zo’n enorme haal naar beneden niet. We hebben het virus dus duidelijk onderschat qua sentiment op de beurs. We denken nog steeds dat de beurs gaat herstellen en dat we dit over een paar maanden langzaam gaan vergeten maar door de enorme paniek zal het nu ook economisch schade gaan brengen en niet alleen in China. Het lijkt haast wel dat de markt op een excuus zat te wachten. Het Corona virus maakt doden, ja dat is zeker, maar het is nog steeds een flinke griep, veel meer hebben wij hier nog niet over gehoord. Een normale griep maakt ook doden en de getallen liegen er ook dan niet om. De wereld ziet het echter anders dan ons en wij moeten toegeven dat wij, en velen met ons, het niet goed gezien hebben en fout gehandeld hebben. Nu kiezen wij ervoor om in de trades te blijven zitten. Wie geschoren wordt moet stilzitten gaat het gezegde. Dus verkoop wanneer de stoplossen worden geraakt u aandelen de volgende dag. Ons resultaat ligt ongeveer 9% lager dan dat van vorige week en ook de S&P500 en AEX daalden met dit getal. Wat vooral opvallend is dat goud en zilver vrolijk met de daling mee deden. Tot donderdag deed het zijn functie en handelde als fear-trade maar plotseling op vrijdag daalden de metalen enorm. Toch hebben we juist in de metalen vertrouwen. Hier verwachtten we juist een correctie en dus is hij welkom.

Als schrale troost kunnen we gek genoeg melden dat we nog steeds op koers liggen. Onze target van 10% winst voor u te behalen is nog steeds goed haalbaar voor het eind van het jaar. Dus ik wil u oproepen geduldig te zijn en niet te snel te verkopen of in paniek te raken, dit soort dingen gebeuren. Als u er slecht van slaapt, dan kan u beter een andere hobby gaan zoeken, dan is beleggen niets voor u. Het gekke is dat het ledenaantal met onze resultaten mee bewegen. We hebben nu meer afzeggingen dan er leden bij komen. Als we flinke winst maken dan zien we het leden aantal groeien. Dit lijkt een beetje op het feit dat de meeste mensen op de beurs kopen als aandelen duur zijn en niet als het sentiment slecht is en de aandelen goedkoop zijn. Als u slim bent wacht u nog even en kijkt u rustig de kat uit de boom, indien de beurs tekenen van herstel toont dat slaat u toe en koopt u aandelen bij. Let hierbij wel op voor een death cat bounch.

Aanpassingen in de portfolio als gevolg van een stoploss verkoop:

 • XOM, verkoop Exxon Mobile tegen de huidige koers als u dit nog niet gedaan heeft.
 • RDSA, met pijn in het hard hebben we afscheid moeten nemen van koninklijke olie, we hebben het op ruim een euro duurder verkocht dan de huidige prijs. Koop dit aandeel tegen tegen een koers van <17,50 euro als u de kans heeft en dan met een weging van 1. Als u een hele lange beleggingshorizon heeft koop dan nu langzaam in en blijf op een daling bijkopen. Met een dividend van 8% zal u rijkelijk betaald worden.
 • ENBL, Enable Midstream Partners. Ook van dit aandeel hebben we weinig plezier gehad. We hebben deze gelukkig beter kunnen verkopen dan de huidige koers. Verkoop als u deze nog in bezit heb.

Toch zijn dit allen goede bedrijven, u kunt ervoor kiezen om ze te houden en de storm uit te zitten. Als u voldoende cash reserve heeft is het verstandig om nu met een weging van 0,25 bij te kopen en als de aandelen verder zakken wederom met een weging van 0,25 bij te kopen. Vooral RDSA en XOM gaan niet weg.

Aandelen die we bij kunnen kopen in de volgende weken en maanden indien de koersen verder zakken (let op nu nog niet):

 • Koop SAND bij met een weging van 0,4
 • Koop WPM met een weging van 0,5
 • Koop MTA met een weging van 0,2
 • Koop BCM met een weging van 0,2
 • Koop GGN met een weging van 1
 • Koop UEC met een weging van 0,2
 • Koop NXE met een weging van 0,2
 • Koop FCU met een weging van 0,2
 • Koop UUUU met een weging van 0,2
 • Koop URC met een weging van 0,2
 • Koop ATY met een weging van 0,2
 • Koop NCU met een weging van 0,2
 • Koop IVN met een weging van 0,2
 • Koop IIPR met een weging van 0,4 en een prijs van <$75
 • Koop AG met een weging van 0,4 en een prijs van <$6

Voor nu is het advies om alleen opties te verkopen, het liefst puts schrijven. De optie premies zijn nu sky-high. Als we volgende week nog meer rood op de borden zien dan worden de premies zelfs nog hoger. Langlopende puts schrijven is dan een goede strategie. Als de volatiliteit weer zakt zal de premies van deze puts snel meezakken en daardoor de winsten snel stijgen. Om puts nu nog te kopen raden we af aangezien de premies te hoog zijn.

Verder kunnen we het beste onze Shorts SEAS en HTZ bij kopen en sluiten. HTZ voor een mooie winst en SEAS om het verlies te beperken.

Voor al deze adviezen zullen we onze abonnees via een aparte update op de hoogte brengen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver8,0%
Uranium-36,9%
Energy-11,6%
Short-8,8%
Dividend Income-5,1%
EV-metals13,7%
Base-metals-24,9%
FGS186,2%
Winst/Verlies 2018/913,6%
Totaal25,13%

We gaan deze week niet verder in op ons portfolio aangezien de hele weekly hierover gaat. Wel blijft het motto: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.