New Pacific Metals

New Pacific Metals

Week 15/ Jaar 2

Deze weekly update geeft wat meer inzicht in onze nieuwste aankoop NUAG. Voordat u me bestookt met e-mail, ik weet, ik ben weer een dag te laat met de weekly, daarvoor mijn excuses. Ik was een weekendje weg met de vrouw, ik hoop dat u mij dit kan vergeven. NUAG is een zeer speculatief aandeel, laat ik daar mee beginnen. Koop dit aandeel niet met teveel weging en zeker niet boven de 0,2. Er zijn een aantal redenen waarom we dit aandeel gekocht hebben, die ik zo goed als mogelijk in de onderstaande paragrafen zal verwoorden. Maar maak geen vergissing, dit aandeel kan makkelijk -50% staan over een jaar of zelfs over een aantal maanden. Als u daar de maag niet voor heeft, of u slaapt hierdoor slecht, koop dit aandeel dan niet.

De eerste reden waarom we tot koop zijn overgegaan van NUAG is de enorme reserves van het bedrijf. De meting van de reserves staan nog in de kinderschoenen maar schattingen lopen al snel boven de 200 miljoen ounces in de grond. Laatste schattingen die ik gelezen heb kwamen in de buurt van dit getal, en dat alleen al voor hun vlaggeschip project Silver Sand in Bolivia. Men heeft ook nog een project in Canada en een project in China lopen. De laatste twee mogen als veel kleiner gezien worden. Het Silver Sand project bevindt zich in de regio die ook wel Potosi genoemd wordt en bekend is voor haar mijnbouw. NUAG richt zich voornamelijk op zilver. Om de grote van dit project aan te geven moeten we u een indruk geven van de grootste zilvermijn op aarde. Deze heeft totale reserves van zo’n 950 miljoen ounces. Een mijn van 200 miljoen ounces is sinds lange tijd niet meer ontdekt en men kan deze dan ook gelijk net binnen of net buiten de top 10 van grootste zilvermijnen op de aarde plaatsen. Ik hoop dat u nu de potentie leert zien van deze mijn.

De tweede reden is dat NUAG heel stilletjes enorme landclaims heeft aangekocht in de buurt van het Silver Sand project. Dit betekent dat men meer grondstoffen reserves in de grond verwacht in deze omgeving. De 200 miljoen zou best weleens waarheid kunnen worden en misschien wel uitgroeien naar 300 miljoen ounces in de grond, misschien nog wel meer. Dit blijft echter zeer speculatief en moet allemaal eerst bewezen worden.

De derde reden is dat NUAG gesteund wordt door hele grote spelers, en dit is misschien voor mij nog wel de grootste reden om in de dit aandeel te stappen. Silvercorp Metals (grootste zilver producent in China) bezit 27,5% van de aandelen, Pan American Silver (een zeer grote zilver producent die reeds actief is in het Potosi gebied) heeft ruim 16% van de aandelen en heel opvallend, de CEO van het bedrijf, heeft zo’n 7,5% van de aandelen. Dat zegt mij dat er voldoende vertrouwen is, in de industrie zelf, dat dit bedrijf tot een succes gemaakt wordt.

Natuurlijk lopen we ook risico met het kopen van zo’n speculatief aandeel. Geduld zal dan ook een grote rol gaan spelen. De markt kan heel irrationeel reageren en het aandeel in de dieperik laten storten. Ik denk echter dat indien men geduld heeft en men wacht minimaal alle boorresultaten af, dat dit een aandeel kan zijn wat ons ook +500% kan gaan brengen. Verkoop dit aandeel zodra 100% winst gemaakt wordt als een FGS.

Portfolio update

Base Metals blijven zeer goed presteren, BBL en RIO staan met een dikke +35% in het onderstaande schema en niets lijkt hun opmars nog tegen te houden. Goud en Zilver zwakten wat af en presteren zeer onder mijn verwachting de laatste 2 weken. Ook opvallend is de stijging van Bitcoin waarbij we nu in de groene cijfers staan. Het wordt dodelijk saai deze uitspraak, ik weet het maar: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper35,7%
Gold & Silver9,9%
China11,2%
Uranium1,0%
Energy8,8%
Short1,1%
Dividend Income4,2%
Cannabis-2,7%
Digital Currency4,4%
EV-metals0,0%
FGS139,5%
Winst/Verlies 2018/90,4%
Totaal14,03%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.