Free Growth Stocks

Free Growth Stocks

week 6 / jaar 3

Deze maand hebben we er weer 1 te pakken, een FGS. Oftewel Free Growth Stock. Voor diegene die dit principe nog niet helemaal tot zich genomen hebben zullen we dit in de volgende zinnen nogmaals uitleggen wat en hoe beleggershulp hiermee omgaat en wanneer we besluiten een FGS aan de haak hebben geslagen. Het principe is eigenlijk doodsimpel. Je koopt een aandeel, wacht tot het 100% stijgt, verkoopt de helft, en daarna heb je de andere helft helemaal gratis. Dit is het principe. Nu moet u weten, en dat zal u waarschijnlijk al wel weten, dat dit niet zo eenvoudig is. Bovendien zal beleggershulp deze tactiek ook niet altijd op ieder aandeel uitoefenen. Vaak werkt deze tactiek ook alleen maar op zeer volatiele aandelen. Zoals Cannabis aandelen en kleine goud- en zilvermijnaandelen. Wij adviseren u altijd om bij 100% winst de helft in dit soort volatiele aandelen te verkopen zodat u de andere helft gratis heeft. We laten vervolgens de andere helft net zo lang in de portfolio staan totdat we het gevoel krijgen dat de onderliggende grondstof die men produceert op zijn top is. B.v. als wij denken dat goud bij b.v. $5000 per oz op zijn top staat, verkopen we alle FGS die edelmetalen in hun portfolio hebben, ongeacht de prijs die het aandeel op dat moment heeft. Wij denken dan dat dit vele honderden % zal zijn. Waarom dan niet de aandelen aanhouden zult u zich afvragen. Het antwoordt is dat u nooit zeker kan weten of het bedrijf het uberhaupt gaat redden aangezien de goudmijn business een zeer kapitaal intensieve en dus een slechte business is. Maar als de winsten eenmaal gaan vliegen, vliegen ze sky-high.

We hebben nu 7 FGS aandelen. Aandelen waar we de afgelopen 2 jaar dus 100% winst of meer dan 100% winst op gehaald hebben. Dit zijn 2 Cannabis aandelen, 1x Bitcoin belegging en 4 goud- en zilvermijnen. Dit zijn vervolgens:

WEED ( Canopy Growth Compagny). Een cannabis producent dat samenwerkt met Constellation Brands (o.a. van het Corona bier). Nu op 86% winst.

IIPR (Innovative Industrial Properties). Een cannabis REIT dat de gebouwen verhuurt waar cannabis in verbouwt kan worden. Dit aandeel betaald bovendien een mooi dividend uit. Nu op 298% winst.

Bitcoin. Is een crypto currency en behoeft denken we niet meer uitleg. Nu op 215% winst.

PVG (Pretium Resources Inc). Een goud producent in Canada met veel potentie. Nu op 145% winst.

AG ( Majestic Silver). Een van de grootste, zo niet de grootste zuivere zilvermijn producent ter wereld met mijnen in Mexico. Nu op 157% winst.

NUAG (New Pacific Metals Inc). Een kleine zilverproducent in Canada, Bolivia en China. Nu op 231% winst.

ELY (Ely Gold Royalties). Een kleine royalty firma in de goud sector. Dit is de FGS die we afgelopen week naar binnen hebben kunnen hengelen. Nu op 192% winst.

De weging van de FGS is altijd de helft van de orginele aankoop. En dus helemaal gratis verkregen. Indien de prijs daardoor naar de orginele aankoopprijs terugvalt heb je nog steeds 100% winst. Vandaar dat je helft van de aandelen met 200% winst overhoud bij een 100% winst van de orginele aandelen en de winst nooit meer lager kan uitkomen dan 0%.

Wat nu? Zult u zich misschien afvragen. Niets, gewoon de aandelen aanhouden. Zowel Cannabis, Bitcoin, als goud en zilver gaan nog veel verder stijgen is de verwachting.

Zijn er ander FGS aandelen de komende tijd te verwachten? Jazeker. MTA (Metella Royalty & Streams Ltd) staat nu op 75% winst. Indien goudprijs en dit aandeel een beetje meewerken moet dit binnen enkele maanden misschien een FGS opleveren. Verder zitten een aantal goud en zilver royalties op 50% winst en maken misschien kans en onze grote nikkelproducent NILSY kan misschien dit jaar nog een FGS opleveren.

We kijken altijd uit naar de volgende FGS. Toch is dit het doel niet van beleggershulp om zoveel mogelijk FGS te scoren. Het doel is om een zo solide mogelijke high risk portfolio op te bouwen. Dit houdt in dat we veel in grondstofbedrijven beleggen met hoog risico. Dit kan beide kanten op. We proberen het risico deels te vermijden door het grootste deel in royalties te beleggen, aangezien deze stabieler zijn, en anderzijds zoveel mogelijk is dividend aandelen. Tot nu toe lukt dit aardig. Als u ideeen heeft voor een mooi FGS aandeel van de toekomst, mail ons dan aub op info@beleggershulp.nl

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver20,6%
Uranium-28,5%
Energy-2,5%
Short-29,4%
Dividend Income7,6%
EV-metals17,6%
Base-metals-5,6%
FGS208,0%
Winst/Verlies 2018/917,3%
Totaal34,85%

We beginnen deze week met een verkoop tip. Verkoop CL deze week voor een bescheiden winst. Het aandeel ATY hebben we helaas nog niet kunnen kopen aangezien de prijs nog niet onder onze kooptarget gezakt is, wees geduldig. Verder was het afgelopen week alles behalve kalm. We hebben ARLP moeten verkopen, het aandeel kwam onder onze stoploss prijs. Helaas, we zouden dit aandeel graag houden maar het bedrijf in kolen besloot om haar dividend te verlagen. Voor investeerder die geloven dat kolen ooit weer een bloei zullen doormaken is het dividend 18%, nu nog steeds. Verder zakte de edelmetalen sector en de energie sector flink weg, wat pijn deed in ons portfolio. Alles wordt gecompenseerd door onze FGS aandeel. De short sector scoort nog steeds belabberd, toch blijft het motto: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.