Lucratief zijn met opties

Lucratief zijn met opties

week 4 / jaar 3

Veel van onze korte termijn trades zijn opties. Meestal passen we simpele strategieën toe om kleine winsten te behalen. Het idee is om veel kleine winsten binnen te halen zodat het totaal 1 grote winst is. Dit doen we vaak door lange termijn callopties te kopen of lange termijn putopties te verkopen (schrijven). Tot nu toe zijn we tamelijk lucratief geweest met het handelen in deze opties. Onze abonnees kunnen dit beamen. Er komen nu echter enkele flinke verliezers aan en dit zal onze resultaten drukken. Wat dat aangaat is de timing van deze weekly niet handig gekozen. Maar wij zijn er niet voor om u om de tuin te leiden, we willen zo open mogelijk communiceren. Dat het handelen met opties lucratief kan zijn wil ik u laten zien met een optie die ik op mijn persoonlijke account heb verhandeld. In 1 dag tijd hebben door een call te schrijven op BA (Boeing) S185 verdient. Zie de onderstaande snippet als bewijs.

Nu heb ik er natuurlijk spijt van dat ik deze niet heb geadviseerd maar ik wil het u laten zien wat er mogelijk is met opties. Iets gaf mij het gevoel dat de ellende nog niet over was bij Boeing. Dat gevoel bleek juist. Nu is het natuurlijk wel een geluksfactor dat het nieuws snel naar je toekomt, maar toch, op de lange termijn is de kans hierop groot. Als de koers van Boeing iets hersteld stappen we misschien weer in dezelfde trade aangezien de premies sky-high zijn op dit aandeel. Bijna $700 op 1 optie voor 5 maanden wachten met meer dan 10% out of the money. Ons advies hierbij is om winsten zoals bovenstaande gewoon altijd te nemen. Er komen genoeg kansen om opnieuw in de trade, of in een andere trade te stappen. Daar komt nog eens bovenop dat tijd een voordeel is bij het schrijven van putopties. De optie verliest namelijk waarde waardoor je goedkoper terug kan kopen en zodoende winst maakt. Bij een call optie werkt dit in je nadeel. Het nadeel van een putoptie is weer dat je op ¾ van de looptijd echt moet gaan beslissen of je de optie moet gaan afsluiten, ook als je er verlies op maakt. Het kan namelijk zijn dat de aandelen (per optie 100 stuks) aan je toegewezen wordt en dan moet je wel het bedrag op je rekening kunnen ophoesten. Let hier dus op bij het schrijven van putopties. Wilt u wat bijverdienen met opties abonneer u dan aub gratis op onze nieuwsbrief, dan krijgt u namelijk alle updates over de mail naar u toegestuurd. U kunt dan zelf bepalen of u meedoet of dat u eerst de kat uit de boom kijkt. Succes met de optie handel.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver26,4%
Uranium-27,9%
Energy1,4%
Short-29,4%
Dividend Income10,2%
EV-metals-7,3%
Base-metals3,0%
FGS192,2%
Winst/Verlies 2018/917,4%
Totaal33,45%

Deze week was het redelijk kalm in onze portfolio, de ene sector won iets, de andere sector verloor iets meer, dus per saldo verloren we iets. Edelmetalen stegen, olie verloor, basismetalen is een nieuwe sector (zie weekly van vorige week) en rest bewoog niet veel. Wat ons opvalt is dat een grote stijging uitblijft in de edelmetalen sector, dus wees voorbereid op en daling. We worden niet bearish hierdoor want op de langere termijn zullen de aandelen zeker stijgen maar een kleine dip blijft mogelijk. Ons motto blijft: Blijf op ingeslagen koers, ook in 2020!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.