Is goud aan de beer ontsnapt?

Is goud aan de beer ontsnapt?

week 3/ jaar 6

Inleiding

Wat is uw verwachting voor de prijs van goud in 2023?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

We beginnen deze week met een poll. Deze sluit aan bij het onderwerp van deze week. De uitslag van de vorige poll met de vraag welke beleggingscategorie volgens u het beste rendement gaat opleveren in 2023 is: 1. Uranium, 2. Zilver, 3. Koper

Koper is voor ons een beetje verrassend, we zitten met onze verwachting (dat koper zou blijven koersen tussen de $ 3,50 – $ 4,00) nu al fout, en dat al zo vroeg in 2023. Duidelijk hebben we de opening (na covid restricties) van China onderschat. Toch houden we nog even vast aan onze verwachting, we kopen nog geen koperaandelen bij op dit moment. Misschien later dit jaar. Maar misschien zitten we er naast en heeft u als lezer gelijk, wij zetten voorlopig goud op de derde plaats. En dit is dan tevens het onderwerp van deze week. Goud lijkt te zijn ontsnapt aan de beer, wat dat inhoudt zullen we u uitleggen in het onderstaande artikel.

Wat is de prijsontwikkeling van goud op dit moment?

Eerst doen we poging om de titel te verklaren. Als u goed naar de grafiek kijkt, ziet u dat we 2 gele lijnen hebben getrokken, die de bodems en de toppen van de prijs van goud verbindt. Deze vormen een langwerpige driehoek doordat de toppen relatief steeds minder hoog zijn en de bodems ook langzaam stijgen. Dit houdt in dat uiteindelijk het verschil tussen de bodems en de toppen steeds kleiner wordt. Een conclusie die je hieruit kan trekken is dat de investeerder steeds onzekerder wordt over de stijging van de prijs van het metaal. Het geheel noemt men in de technische analyse een bear trap. Nu is de goudprijs boven deze trap gesloten.

Waarom zouden we kunnen denken dat goud aan de beer is ontsnapt en in prijs dus verder stijgt?

  1. Goud is ontsnapt aan de bear trap, zie gele cirkel. In dit scenario zou het beste zijn als goud de bovenzijde van de bovenste gele lijn opzoekt en hier een nieuwe bodem vormt om vervolgens verder te stijgen.
  2. Zie groene cirkel. Het 50-daags gemiddelde doorkruist het 200-daags gemiddelde. Dit noemt men een golden cross, en is zeer positief in de ontwikkeling voor de goudprijs.

Waarom zouden we kunnen denken dat goud niet aan de beer is ontsnapt en in prijs dus gaat dalen?

  1. Zie blauwe cirkel. De RSI staat boven de 80. Dit houdt in de meestal het aandeel of een grondstof al flink gekocht is en dat de kopers beginnen op te raken. Er bestaat dus een grote kans dat de prijs van goud in dit geval weer zal zakken. Als we verder zakken dan de onderste gele lijn van de bear trap, dan is het een valse uitbraak van goud, en wordt het bevestigd dat dit het inderdaad een bear-trap is.

Eerlijk gezegd zitten we met onze gedachte precies middenin. Hierdoor zijn we nog steeds voorzichtig met andere aankopen in de goud- en zilversector, maar ook met de verkopen. Met andere woorden, we wachten af. Als u nog geen posities in deze sector heeft, is het misschien een goed idee om toch een paar aandeeltjes op te pikken, maar dit laten we aan u over.

Onze favorieten zijn: MTA, SAND en WPM

De prijsontwikkeling van zilver.

Zilver bevindt zich nog in een bear-trap, zei de groene stijgende lijnen. Zilver doet het de laatste tijd slechter dan goud. Dit kan ook een teken zijn voor goud, aangezien zilver meestal de weg leidt. Dit kan dus ongunstig zijn voor zowel de zilverprijs als de goudprijs. Gunstig is dat zilver nog wel iets ruimte heeft in de RSI, deze koerst nu op zo’n 65, dus we kunnen nog iets stijgen.

De prijsontwikkeling van koper.

Koper is hard gestegen en is uitgebroken boven de weerstand van $ 4,00. Ook gunstig is dat het 50-daags gemiddelde een golden cross gaat vormen met het 200-daags gemiddelde. Niet gunstig is de hoge RSI. Waarschijnlijk gaan we wat gas terugnemen, maar koper lijkt wel definitief uitgebroken.

De prijsontwikkeling in uranium.

Uranium doet nog steeds wat het moet doen. Langzaam stijgen rond de oplopende gele lijn. Wij verwachten dat dit door zal blijven gaan met grote ups en downs zo nu en dan, en daarna een flinke periode waar niet veel gebeurd. Belangrijk is de gele lijn, als we hier maar boven blijven en niet ver eronder zakken zullen de aandelen in de uraniumsector het gemiddeld gezien goed doen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Helaas er is geen update van het portfolio en de 6B portfolio. We hebben een probleem met Excel en dit is binnenkort niet opgelost. Dus we doen de updates, tot nader bericht, maandelijks, in plaats van wekelijks.

Deze week hadden we weer een prima weekje. Alles steeg. Zelf crypto heeft een weer een beetje zin in. Toch houden we het gevoel dat het binnenkort weleens afgelopen zou kunnen zijn. Daarom denken we na over meer shorts aan te kopen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.