Is goede vrijdag, gouden vrijdag?

Is goede vrijdag, gouden vrijdag?

week 14 / jaar 4

Het zal u niet ontgaan zijn dat het weer een spannende week was voor goud en zilver. Alhoewel er niet op vrijdag gehandeld werd, was het toch echt een goede vrijdag voor ons. Maar was het ook een gouden vrijdag? Deels wel ja. Het positieve was dat goud door de weerstand van $1725 is gebroken op een behoorlijk overtuigende wijze. Betekent dit dat we weer helemaal positief zijn op het metaal? Nee zeker niet. We zijn voorzichtig optimistisch en we zitten nu in de oranje zone wat ons betreft, hopelijk hebben we rode zone verlaten en achter ons gelaten. Sommige lezers vroegen zich af of we geen bull meer waren op goud en zilver. Nee zeer beslist niet, we zijn bullish en blijven voorlopig bullish zolang er fundamenteel niets mis is met het verhaal waarom goud zou moeten stijgen. Hopelijk heeft goud de bodem voor de 2de keer aangestampt en kunnen we verder de weg naar boven hervatten. Betekent dit dat het een derde keer niet meer kan gebeuren, of dat we zelfs niet lager kunnen gaan? Nee dit is nog steeds een mogelijkheid om rekening mee te houden zolang we de $1860 niet gepasseerd zijn.

Het blijft dus wel een beetje spannend voor goud. Maar de seinen gaan steeds meer op groen wat ons betreft. Toch zijn we er nog niet en dat is te zien in de bovenstaande Commitment of Traders rapport. Wat met de zwarte lijn en rode lijn duidelijk gemaakt wordt is dat we een bepaald patroon naderen dat naar de onderzijde of naar de bovenzijde doorbroken kan worden. Meestal wordt dit soort patroon naar de bovenzijde doorbroken, dus wij zien dit als positief, maar zoals gezegd zijn we er nog niet. De rode lijn moet overtuigend doorbroken worden met een stijging naar minimaal $1860 en daarboven wat ons betreft. In de groene cirkels zien we dat het sentiment dalende is en dit is gunstig, aangezien we daarvandaan weer kunnen stijgen. Kijk goed in de grafiek naar de groene lijn, als deze stijgt, stijgt ook de prijs van goud 9 van de 10 keer.

Van de grafiek van zilver worden we eigenlijk nog blijer. Zilver is even door het 200 daags gemiddelde gebroken, en dit aan de onderkant, deze week. Dit is op zich niet gunstig. Maar wat positief is, is dat zilver onmiddellijk weer boven het 200 daags gemiddelde gestegen in binnen dezelfde week. Zilver lag er reeds ijzersterk bij maar dit laat zien dat het metaal er nog sterker bij ligt dan wij al dachten. Betekend dit dat we niet verder kunnen dalen? Nee dat helaas niet, een mogelijkheid tot daling is ons inziens tot $22 nog steeds mogelijk. Maar de seinen worden steeds meer groen en zijn sterker groen als bij goud. Ook bij zilver vormt zich een driehoek, zie rode en blauwe lijn, een uitbrak hierboven is zeer gunstig en het meest waarschijnlijke op dit moment. Ook hier ziet u in de groene cirkels een slecht sentiment. Waarom is dit gunstig? Dit is gunstig omdat dit laat zien dat de verkoopdruk afneemt. Als de verkoopdruk 0 is betekent dat er alleen aangekocht wordt en hiermee stijgt de prijs. De grote jongens zijn hun posities aan het afbouwen en kunnen best wel eens long gaan zitten in plaats van short. Als dit soort jongens beslissen om de zaak, in plaats van naar de onderkant te manipuleren, de zaak naar de bovenkant gaan manipuleren, dan kunnen we echt vuurwerk verwachten.

Ok. En waar zit beleggershulp in dit geheel. We zitten nu in de oranje zone wat ons betreft en zijn uit het rode gebied. We geven steeds niet volledig plankgas, maar kopen voorzichtig aandelen bij in het rode vlak, als we daar weer komen. Dat is wat ons betreft als goud tussen de $1670-$ 1725 staat. Als we hieronder komen dan houden we onze stoplossen in de gaten en gaan we verkopen. Als we in het rode vlak geraken dan kopen we heel langzaam bij. Als we in het oranje vlak, en dit loopt van $1725-$1860, blijven dan verkopen we de aandelen, die we bijgekocht hebben in het rode vlak, voor de helft weer langzaam met een kleine winst. Deze andere helft van de aandelen houden we aan met een lagere aankoopprijs. Korte samenvatting: we blijven dus rustig zitten en wachten op betere tijden. We raden u aan hetzelfde te doen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere update zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 126% winst. Golden Egg Basket: 10% verlies. Crypto box: 1640% winst. Nucleair bullets: 118% winst. Battery metals: 70% winst

Deze week herstelde goud en zilver zich goed, zie verder het bovenstaande artikel van deze week. Voor de EV-metalen blijft de markt een beetje stil en onbewogen, we laten dit dan ook even gaan. Crypto’s veren weer op, dit is niet te zien aan het resultaat, dit is gedaald. U kunt zich afvragen hoe dit komt. Het komt doordat we nieuwe posities hebben ingenomen, deze posities beginnen met een resultaat van 0%, dus dit is de reden waarom het resultaat in % daalt maar het resultaat in euro’s blijft stijgen. Uranium heeft onze volle aandacht. We zijn behoorlijk grof in de markt gestapt met enig risico. We zien echter zoveel potentie dat we bereid zijn om verlies te leiden. Dit betekend dat mocht de markt dalen we meer gaan bijkopen, we zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren vuurwerk gaan zien in deze markt. Motto wordt: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.