Het grote plaatje van zilver.

Het grote plaatje van zilver.

week 13 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel met een zeer lange termijn kijk op zilver. Wij denken dat er kansen in deze markt zijn, ondanks dat we toch voorzichtig blijven. Leden kunnen de aandelen bekijken, die we onder de edelmetaalsector ondergebracht hebben onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com.

Zilver, en de zeer lange termijn blik hierop

De bovenstaande afbeelding geeft de zilverprijs weer over ongeveer de laatste 50 jaar. Duidelijk is te zien, dat zilver nog ver van de hoogste prijs ooit zit. 2 keer in de geschiedenis heeft zilver een prijs van ongeveer $ 48-50 genoteerd, vanaf de prijs van vandaag, laten we zeggen ongeveer $ 25, is dit 50% onder deze hoogste prijs ooit. Zilver moet dus 100% stijgen om deze prijs te evenaren. Dit terwijl goud reeds een all-time-high op de borden gezet heeft van meer dan $ 2200. Ook is hiermee zilver het enige metaal, naast misschien uranium dat nog geen all-time-high op de borden heeft gezet de afgelopen 5 jaar. Zilver heeft dus een enorme inhaalslag te maken, maar gaat het zover komen?

Wij zijn er nog niet van overtuigd dat goud en zilver zullen blijven stijgen. 1 ding is zeer veelbelovend, en dit is de vraagzijde van goud. De aankopen van goud door centrale banken stijgt de afgelopen jaren. Maar wat misschien nog veel meer van belang is, is dat goud zeer populair is onder de Chinese jonge generatie. Er staan letterlijk rijen voor de winkels om glimmende keutels te kopen. Zilver is aan de goudprijs gekoppeld, sinds 2015 is deze koppeling echter stuk geraakt, zie onderstaande afbeelding.

De reden hiervoor is, is dat men zilver steeds meer als een industrieel metaal is gaan zien, zoals koper is bijvoorbeeld. Als goud echter all-time-highs op de borden blijft zetten, kan dit weleens snel veranderen. Het elastiek is teveel opgerekt en zilver kan als een katapult omhoog schieten. Vooral als zilver boven de prijs van $ 26,50 weet te komen. Men kan zilver dan weer als geld gaan zien, het heeft niet voor niets nog steeds de bijnaam “poor mens gold”.

Bovenstaande afbeelding is de prijsactie van zilver van het afgelopen jaar tot nu. Te zien is waarom we een prijs van $ 26,50 noemen. Zilver komt hierbij boven de groene lijn te leggen, en als zilver boven de groene lijn blijft, kan de groene lijn als een steunlijn gaan fungeren. Nu is het nog een belangrijke weerstandslijn, die ook helaas standhield de afgelopen weken. Zoals te zien is, hebben we ook een gele cirkel getrokken in de grafiek. Dit laat zien dat het 50-daags gemiddelde stijgt en de komende weken de 200-daags gemiddelde zou kunnen snijden. Mocht het 50-daags gemiddelde, dan boven het 200-daags gemiddelde komen te liggen, en hier blijven, is dit zeer bullish. Dit noemt men een golden cross.

Conclusie

We zijn voorzichtig positief. Aangezien we reeds zilveraandelen hebben in ons portfolio zullen we niet veel nieuwe aankopen doen, we kunnen dit echter ook niet volledig uitsluiten. Misschien wordt de verleiding te groot. Waarschijnlijk spelen we in op deze situatie door op de dip van zilver een aantal opties aan te kopen, call opties op zilver mijnbouwbedrijven om precies te zijn. Mensen die een abonnement hebben op onze website kunnen de aandelen bekijken, die we in de portfolio hebben, door op de onderstaande knop te drukken. Verder krijgen leden via updates te zien wat wij doen, of we nu opties kopen of dat we aandelen aanschaffen.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Lijken iets te gaan stijgen, bovendien is het dividend zeer welkom. 
  • Metaal mijnbouw aandelen: Zijn behoorlijk weggevallen, het lijkt erop dat dit de bodem is. Maar eerlijk gezegd zijn we wel vaker bedrogen, we wachten het even af. Een strategie om de grote mijnbouwbedrijven te kopen lijkt steeds beter op zijn plaats. Goud en zilver zakt weer een beetje terug in prijs, zoals dit artikel laat zien, misschien is dit een mooie koopkans.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector lijkt iets te gaan stijgen, ook onze speculatieve aandelen stijgen. We zijn benieuwd of deze sector ons de winsten gaat brengen zoals we denken dat dit gaat doen de komende jaren.
  • Steenkool aandelen. Deze sector heeft het moeilijk. Misschien dat we de trekker overhalen om meer aandelen te kopen. 
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, zie dit artikel.
  • Uranium. De spotprijs is weer een beetje aan het bijkomen en lijkt weer te gaan stijgen. De prijs is echter verder gezakt dan we gedacht hadden. Maar we zitten goed en blijven de sector van een zeer comfortabele positie bekijken. 
  • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Dit heeft iets verlichting gebracht, maar over het algemeen blijven de aandelen een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken wat op te gaan veren. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken te stabiliseren, we wachten rustig af.
 3. De trading portfolio. We kijken hier uit om zilver call opties te kopen, op de mijnbouwbedrijven wel te verstaan.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.