Gaat zilver verder onderuit?

Gaat zilver verder onderuit?

week 24 / jaar 7

Inleiding

Goud en zilver zijn behoorlijk in beweging. In dit artikel kijken we of er nog meer kans is op lagere goud -en zilverprijzen in de komende weken. Wij proberen deze bewegingen met opties uit te spelen. Verder hebben een ammoniak aandeel uitgekozen. Leden kunnen de nieuwsbrief van het nieuwe aandeel lezen op onze website door op nieuwsbrieven te klikken. De opties zijn te zien in de tradings portfolio onder het kopje “portfolio” op de website: https://investor-assistance-pro.com

Zakt zilver verder weg?

Na deze week is het natuurlijk niet raar dat we met deze vraag komen. Zoals in de grafiek te zien is, hebben een steunzone in zilver met als laagste punt $ 28,75. Onder deze prijs, die lager dan de groene steunlijn en het 50-daags gemiddelde ligt, is het volgende steunpunt het 200-daags gemiddelde op $ 25. Laten we hopen dat het niet zover zal komen.

Het roept echter wel de vraag op hoe het zover heeft kunnen komen en wat de oorzaak van de daling is. Er zijn 3 mogelijke redenen die wij op het oog hebben:

 1. Het aantal banen stijgt in de Verenigde Staten. Het nieuwste jobrapport is uit en deze laat een behoorlijke stijging, en dus daling in de werkeloosheid, zien. Goud en zilver zijn crises gevoelige metalen en investeerders zouden daarom de metalen verkopen als de economie gunstig gestemd is. Volgens ons is deze oorzaak onwaarschijnlijk. Wij denken dat iedereen in de tussentijd wel weet dat het jobrapport een hoop tijdelijke en parttime banen als volledige banen rapporteert en dus niet helemaal het gevoel op de werkvloer representeert.
 2. China is gestopt met goud kopen. Dit kan een mogelijke oorzaak zijn. Maar aan de andere kant kopen vele andere centrale banken in de regio nog steeds goud. In India zijn ze bijvoorbeeld dol op zilver. De zilverprijs ligt de laatste maanden in het oosten zo’n $ 5 hoger per ounce dan in het westen. Dit zorgt voor een continue stroom van goud en zilver van west naar oost. Iemand op Twitter, of x hoe het tegenwoordig heet, beweerde dat het goud misschien op is en dat daarom China geen goud gekocht heeft deze maand. Ook dit lijkt ons onwaarschijnlijk. We vinden deze reden voor de daling in de edelmetaal prijzen niet geloofwaardig.
 3. De banken manipuleren zilver met papieren contracten naar beneden. Het is algemeen bekend dat de banken niet helemaal zuivere koffie opdienen. We laten hieronder een twitter bericht (of x bericht) zien die dit duidelijk maakt. Nu zijn wij nooit van de samenzweringstheorieën, maar het is wel een feit dat het veel rare zaken gedaan worden op bepaalde tijdstippen. Ook zijn de banken volgeladen met enorm veel shortposities. Tevens zijn ze wel eens gestraft op deze criminele activiteiten, dat wil zeggen het manipuleren van de markt.

Wat de reden ook mag zijn. Het feit is dat de prijs gedaald is. Wij denken dat de huidige steun houdt. Het kan nog iets zakken, maar wij denken dat er voldoende kooplust is in de markt, plus het feit dat de prijs in het oosten veel hoger staat dan in het westen, om de prijs voldoende te steunen.

Wij spelen op deze markt in door call opties van zilver aandelen te kopen. Verder hebben we een bedrijf op het oog dat ammoniak produceert om haar eigen business te vergroenen. Het hoe en waarom van ammoniak kunt u nalezen in het artikel van vorige week, groene ammoniak . Leden kunnen op de onderstaande link klikken en krijgen toegang tot verder informatie over het aandeel.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Onze Cannabis investering krijgt een beetje tractie. De tabaksaandelen blijven doorsudderen. Overal presteert deze portfolio naar tevredenheid.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Het gaat flink op en neer bij de edelmetalen. Zie verder dit artikel
  • Olie en gas aandelen. Deze sector is vlak de laatste tijd. Ook hier denken we dat een stijging in de nabije toekomst mogelijk is.
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen nu zeer kalm door. Prima zo, langzaam en saai, iets wat we heel graag zien.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. Zie dit artikel.
  • Uranium. Blijven een beetje stijgen en dalen. Consolidatie is nog steeds het spel wat gespeeld wordt. We gaan hier kijken of we covered call opties kunnen aanschaffen.
  • Basis metalen. Koper lijkt iets weg te zakken samen met de edelmetalen. We zien echter nog geen koopkansen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren na de recente daling. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken te stabiliseren. We hebben flinke veranderingen in ons portfolio aangebracht, deze zullen we binnenkort publiceren.
 3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.