Gaat Trump voor goud?

Gaat Trump voor goud?

week 27/ jaar 2

Als u de nieuwsbrief van vorige week erbij pakt kunt u lezen dat we de verwachting hadden uitgesproken dat goud waarschijnlijk tot de toppen van de afgelopen 5 jaar zou zakken en dat de prijs even stoom af moest blazen. Onze voorspelling komt uit, goud neemt inderdaad een adempauze en is zwak op de korte termijn. We kunnen zelfs nog zakken naar zo’n niveau van $1365. Belangrijk hierbij is dat er een nieuwe bodem wordt gevormd bovenop de toppen van de afgelopen 5 jaar. Als dit gebeurd zien we waarschijnlijk $1500 op het bord staan tegen het einde van dit jaar. Ons advies is dan ook om alle goud en zilver posities stevig vast te houden voorlopig.

Dat goud op de lange termijn gaat stijgen wordt voor ons steeds duidelijker en zelfs de centrale banken bewegen deze richting op. We weten natuurlijk al heel lang dat Rusland en veel Aziatische landen goud verzamelaars zijn en dat het westen verkoopt of stilstaat. Op twitter kwamen voor mij 2 belangrijke berichten voorbij waarvan de 2de verreweg de belangrijkste is voor mij en waar we iets dieper op in zullen gaan. Het eerste bericht ging over de goudvoorraden van Saoudi-Arabië en Iran. De goudvoorraden zouden weleens veel groter kunnen zijn dan dat iedereen denkt aangezien de beide landen hun voorraden niet bekend maken en dus is het niet bekend hoeveel men bezit. Dat vooral Iran veel goud heeft is voor ons geen verrassing, men handelt namelijk olie tegen goud met vooral China om onder de Amerikaanse sancties uit te komen.

https://www.cnbc.com/video/2019/07/05/watch-cnbcs-full-interview-with-trump-fed-nominee-judy-shelton.html?__source=sharebar%7Ctwitter&par=sharebar

Het tweede bericht op twitter wat van belang is staat in de bovenstaande link. We adviseren u de video in de bovenstaande link helemaal uit te bekijken. Hierin is een interview te zien met Judy Shelton. Zij is de genomineerde kandidaat voor de FED door dhr Trump. In het interview zegt ze 2 belangrijke dingen, 1 is dat er wel degelijk een renteverlaging komt als het aan haar ligt. Dit is een steun voor de goudprijs. De 2de belangrijke zaak is, dat als het aan haar ligt, er goud gedekte Amerikaanse staatsobligaties komen. Deze obligaties zijn dan volledig inwisselbaar voor goud. Als Judy Shelton een stoel krijgt bij de FED dan zou dit eventueel kunnen gebeuren. Als dit gebeurd dan zie een een meer glansrijke toekomst voor goud. Sinds 1971 is geld, zoals we dit vandaag de dag kennen, gedekt door niets. Als geld weer inwisselbaar wordt voor goud, ook al is het via staatsobligaties, dan erkend de FED sinds 1971 weer dat goud geld is en niet het waarde papiertje waarop een cijfer staat. Dit is een massale steun voor goud in onze ogen. We weten dat dhr Trump ook niet vies is van goud en dat hij dit beleid steunt. Nu Lagarde hoofd bij de ECB wordt, zou Europa ook in deze richting bewegen? We weten immers dat het IMF ook flink veel goud bezit en dat men haar SDR’s het liefst hiermee ondersteunt. Toeval of is dit heel ver gezocht? We zullen het afwachten. Onze voorspelling van $1500 voor goud komt in ieder geval dichterbij en we kunnen niet wachten totdat het zover is.

Portfolio update

Een beetje saaie week deze week. De waarde van onze porfolio is ongeveer 1% gezakt. Vooral goud en zilver was hiervoor verantwoordlijk zoals we vorige week al voorspeld hadden maar ook ander sectoren zakten iets weg. Van 1 aandeel hebben we afscheid moeten nemen en dat is PURE. Dit aandeel heeft de stoploss geraakt en dus hebben we dit van de hand moeten doen. Pijnlijk maar helaas nodig. We denken er zelfs over na om de gehele Cannabis en China portfolio te verkopen. Zoals u ziet zijn deze ook de meest verliesgevende delen. We zullen u apart berichten mocht het zover zijn. Voorlopig het aloude motto: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper31,7%
Gold & Silver13,7%
China-10,6%
Uranium-0,1%
Energy15,2%
Short-7,8%
Dividend Income10,6%
Cannabis-12,7%
Digital Currency0,0%
EV-metals-0,9%
FGS177,8%
Winst/Verlies 2018/97,8%
Totaal23,59%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.