Energie leeft weer, maar zijn we te laat?

Energie leeft weer, maar zijn we te laat?

week 49 / jaar 3

Wat een enorme beweging deze maand. We hadden een paar weken geleden geschreven dat we het een beetje saai vonden, maar daar komen we nu dan wel van terug. We zijn totaal uit de goud en zilver royalties gedrukt en hebben in deze sector geen hele grote posities meer open. Gelukkig hebben we winst gemaakt en tijdig verkocht. Toch hebben we het gevoel dat goud en zilver terug gaan komen, en leven we nog, met al de gouden eieren en een aantal kleinere aandelen. Verder hebben we natuurlijk de grote dividend fondsen nog, dat wil zeggen GGN en GNT. Hier zit een groot deel van onze goud en zilver posities.

Wat is er gebeurd waardoor goud en zilver daalden? Beleggers vinden plotseling dat er minder risico in de markt is omdat we werkende vaccins hebben tegen Corona. Verder ziet men een democratische president als slecht voor goud en zilver. Toch als je de geschiedenis erbij haalt dan daalt goud meer bij een republikeins presidentschap dan bij een democratisch. Dit is echter op de lange termijn. Waar staan wij in dit verhaal? Wij hebben nog steeds geloof in goud en zilver op de lange termijn. Op de korte termijn, tussen nu en 1,5 maand, zijn we voorzichtig. We besteden nog zo’n 600 euro aan 3 gouden en zilveren eieren en daarna stoppen we voorlopig met investeren. We verwachten namelijk nog meer druk op goud – en zilver mijnbouwaandelen. Tax-loss selling staat voor de deur en dit zorgt meestal voor druk op de aandelen. Verder hopen we dat goud niet verder daalt maar weer langzaam gaat stijgen, als het verder zakt moeten we misschien onze kijk op goud gaan veranderen. Dit is echter nog lang niet zo ver. Indien er zich weer kansen voordoen, dan zullen we het niet laten om opnieuw in te stappen en dus goud en zilveraandelen te kopen, ook als de kans zich binnen 1,5 maand voordoet.

Het corona-vaccin heeft ook voor een andere beweging op de markt gezorgd. En nu komen we dan ook terug bij de titel van deze weekly update. Energie zit in de lift. Dit hebben we te laat onderkend en zijn hierop niet ingesprongen. Aandelen zoals ons eigen RDSA zijn gestegen met zo’n 40%. Dus hier hadden we een aardige slag kunnen slaan. De aandelen stijgen aangezien beleggers verwachten dat er meer vervoersbewegingen komen en dus de vraag naar olie sterk zal stijgen. Terechte veronderstelling denken wij. Temeer de olie aandelen echt op de bank van de psychiater liggen. Deze zijn zwaar depressief en het corona vaccin helpt hen ook uit hun depressie. Veel beleggers trekken hun handen af van dit soort bedrijven aangezien men ze de schuld geeft van de klimaat verandering. Zij hebben ons aangezet tot overconsumptie en milieubelastende gedragingen van de mensheid. Zij hebben te weinig aan het klimaat gedaan. Dus we geven hun de schuld, en niet onszelf. De olie maatschappijen slikken deze bittere pil en zijn hun bedrijven aan het hervormen, jawel, weer naar de wens van de consument. Nu maar weer afwachten wat de consument nu weer te klagen heeft. Verder zullen we olie nodig hebben de komende tientallen jaren, de olie bedrijven weten dit ook. De consument wil immers niet meer in een berevel rondlopen, of?

Waar zit beleggershulp in dit gehele verhaal? Precies in het midden. Wij denken dat olie bedrijven nog steeds een cruciale rol spelen in de gehele productieketen en dat men dit soort bedrijven nodig heeft voor de energietransitie. Wij juichen het streven naar een beter milieu toe, wie is hier niet voor, maar niet vanwege de klimaat change gedachte. Pure onzin. Wie denkt dat er een thermostaat op de aarde zit en dat we even met wat investeringen deze terug kunnen draaien moet echt even beter na gaan denken en enig realiteitszin bijgebracht worden. We moeten echter goed kijken waar we de verandering in gaan zetten. Nu gebeurd dit op een veel te overspannen leest. Neem het hele verhaal rond hypermoderne kolencentrales sluiten en centrales openen waar bomen in verbrand worden. Beter voor het milieu? Komop, gebruik u verstand. Er worden in de USA bossen gekapt om ons van warmte te voorzien. Beter voor het milieu? Het is beter voor de CO2 balans voor Nederland. Daarom heeft men 12 miljard van ons belasting geld verbrand in dit soort installaties. Bomen kappen in de USA geeft meer CO2 in de USA en minder CO2 bij ons. Dus we besparen CO2 is de geachte. Wat een idioot gedachtegoed.

Toch zijn we bij beleggershulp een enorme voorstander van de energietransitie. Gelukkig ziet de gehele wereld dit en zijn er juist bij energiebedrijven enorm veel initiatieven om dit in te gaan zetten. Ook in de USA, waar men hier minder overspannen mee omgaat, maar toch ook belangrijke stappen onderneemt. Het is belangrijk dat er een verandering op touw wordt gezet en het is minder belangrijk dat allerlei mensen belachelijke doelen afspreekt. Toch gaat ook de USA hierin veranderen. Biden heeft reeds verkondigd heel veel geld in de vergroening te gaan steken. Geld dat er niet is. De druk op de olie bedrijven blijft dus, we zullen kijken of we nog in deze sector willen instappen. We denken dat het nog iets te vroeg is. We hebben nu een fonds gevonden met een dividend van 6,5%. Het fonds betaald maandelijks dividend en heeft een mix van een aantal elektriciteit bedrijven en telecommunicatie bedrijven. Men heeft de elektriciteit bedrijven uitgekozen die het meeste aan groene energie in haar portfolio heeft. Dit geeft ons een belangrijke stap richting de vergroening van ons portfolio. En het geeft ons een steady bron van inkomsten. Het aandeel wat we aanbevelen deze week is UTG.

Koop 100 aandelen Reaves Utility Income Fund (UTG) voor < $33,50

Dit is een flinke investering voor ons. Maar wij denken dat dit fonds de komende jaren langzaam verder zal stijgen en ons 100% winst gaat opleveren binnen een periode van 5-7 jaar. We zetten een stoploss van 25% op dit fonds zodat we niet al teveel op dit fonds kunnen verliezen mocht de markt beslissen om helemaal in elkaar te zakken. Het dividend zal ons beschermen tegen een te groot verlies, we kunnen namelijk $0,18 iedere maand innen. We worden dus voorzichtiger en kijken even de kat uit de boom, ondertussen blijven we met UTG geïnvesteerd in de markt

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

We hebben het eigenlijk allemaal in de weekly update verteld. Goud en zilver omlaag. Energie omhoog, hier zitten we deels in met GGN, en crypto’s ook iets omlaag. Toch staan we nog ruim boven de 30% winst en dus op 10% winst per jaar. Dus eigenlijk mogen we helemaal niet klagen. Motto wordt: Wees voorzichtig, houd nog even wat cash aan en zorg voor stedy inkomen!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.