100% winst met digitaal goud, of toch gewoon digitaal geld?

100% winst met digitaal goud, of toch gewoon digitaal geld?

week 48 / jaar 3

Onze lezers hebben we al op de hoogte gebracht om Bitcoin te verkopen. We hebben een winst van 87% op Bitcoin gehaald en dit omgezet naar het aantal openstaande FGS Bitcoins in ons FGS portfolio. Waren we te vroeg? Misschien wel, maar we vinden dat we nu genoeg waarde aan het digitale goud in ons portfolio hebben. Betekend dat we dan geen Bitcoins of andere crypto’s in de toekomst meer zullen kopen? Zeker niet. Dit soort winsten smaakt naar meer. We hebben alleen het gevoel dat we het nu rustiger aan moeten doen.

Dit artikel gaat echter over onze andere crypto currency positie, en dat is Ethereum. Met deze crypto hebben we 100% winst gehaald en dus een echte FGS (Free Growth Stock) binnen gehaald. We hebben dan ook de helft gecashed en de helft in de FGS portfolio ondergebracht voor een mogelijke verdere stijging. Ethereum is binnen 5 maanden 100% gestegen, dit is absoluut geen slechte prestatie, en dit laat ook gelijk de kracht zien van dit soort producten.

Het is echter wel jammer dat we de stijging niet anders kunnen verklaren dan dat mensen hun geld buiten het systeem van de banken aan het brengen zijn. Slimme beleggers, althans bekende namen die hier voor doorgaan, zeggen ook allemaal, breng tenminste een aantal % van je vermogen onder in Bitcoin. Doe het met geld dat je over hebt en niet wilt aanraken. Ook snappen we dat grote betalingsbedrijven crypto’s accepteren als betaal middelen, daarmee doelen we op Paypall. Dus dat verklaard een deel van de stijging. Maar voor een ander groot deel denken we toch dat het een hoop sentiment is. Wij willen ervoor waken dat, als het sentiment keert, we onze winst helemaal kwijt zijn. Aan de andere kant willen erin blijven zitten voor als Bitcoin 10x, 20x of 50x over de kop gaat. Denken wij dat dit kan. Jazeker, niets is uitgesloten. Hebben wij verstand van crypto’s? Zeker niet. We proberen op het sentiment te verkopen en we zien het als digitaal goud, meer niet. Voorlopig houden we het dus bij de 2 grootste en bekendste crypto’s, en dat zijn Bitcoin en Ethereum. Als u echt wilt beleggen in crypto’s dan verwijzen we u naar andere investeerders en nieuwsbriefschrijvers die er meer verstand van hebben.

Dan nu nog even over onze goud en zilver beleggingen. Deze gaan op dit moment niet zo goed. Als onze royalties zijn verkocht en onze openstaande posities staan op zwaar verlies en sommige zelfs tegen hun stoploss aan. Toch willen we u vragen en adviseren hetzelfde te doen als wij. Verkoop op de stoplossen. Het is zwaar en vervelend want het liefst houden we onze mooie posities aan, aangezien we denken, dat we nu op de bodem zitten, maar we moeten onze emoties uitschakelen en gewoon ons plan uitvoeren.

De vele verkopen en de verkoop van de helft van onze crypto’s brengt echter wel kansen met zich mee. We hebben nu 10.000 cash in de portfolio en we gaan kijken hoe we dit opnieuw kunnen inzetten, we denken na over een plan dat er ongeveer zo uit gaat zien:

  • 1000 of 2000 euro besteden aan dividend income aandelen. Een goed bedrijf of fonds dat ons dividend uitkeert op regelmatige basis zodat we inkomsten naar onze cashpositie hebben stromen.
  • 2000 euro aan call opties (of het schrijven van put opties) van goud en zilvermijnen met een middellange termijn, we denken aan 6 maanden tot een jaar.
  • 1000 euro aan 5 nieuwe gouden eieren voor ons mandje.
  • 2000-3000 euro aan goede steady goudmijnbedrijven of royalties.
  • 2000-3000 aan cash positie overhouden voor slechtere tijden

We zitten nu in een uitstekende positie. In een jaar met het corona debacle op de beurs toch zo’n 13% winst behalen vinden wij niet slecht. Maar laten we niet te vroeg juichen, het jaar is nog niet afgesloten. We zullen u op de hoogte houden wat we met onze cash gaan doen. Maar 1 ding willen we u meegeven. Neem de tijd voor de nieuwe investeringen, we hebben geen haast.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

PDF Loading...

Wat een week weer, royalties allemaal de deur uit, crypto’s in de overdrive en de cash loopt ons over de schoenen. Motto wordt: Heb geduld investeer in nieuwe kansen!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.