Correctie in goud en zilver?

Correctie in goud en zilver?

week 33 / jaar 3

Gisteren zakte goud en zilver behoorlijk weg. 2 weken geleden schreven we al dat zilver even op adem moest komen. Kijk daarom niet gek op als goud zo’n 5% zakt en zilver 10% vanaf het hoogste punt. Dit zijn zeer gezonde correcties en eigenlijk hebben we deze nu nodig in de edelmetalen. We zijn eigenlijk al verbaast dat de beide metalen bleven stijgen de afgelopen tijd. Dit komt mede door de zwakte in de $, een ander aspect is de onrust in de verschillende maatschappijen in de wereld. Na de correctie zullen de edelmetalen hun weg naar boven weer vinden verwachten we en kunnen we tegen het eind van het jaar weer hogere koersen gaan verwachten.

Voor de $ verwachten we dat deze weer aan kracht gaat winnen. Als de $ terug bij de 1,15 is ten opzichte van de euro dan zullen we onze $ trade waarschijnlijk gaan afsluiten en het verlies nemen. Wij denken nu dat we fout zaten en de $ wellicht verder zal verzwakken. Dit is rugwind voor goud en zilver. Echter zo ver is het nog niet en komt het misschien ook wel niet.

De onrust in de wereld en vooral de USA veroorzaakt een zwakkere $, het beleid van de FED is hier natuurlijk de grondlegger van. Toch zijn we deze week van plan om een nieuwe aanbeveling te kopen. Dit is Tudor Gold Corp met het ticker symbol TUD. Het is een Canadees bedrijf dat in Canada opereert met een aantal mijnen in ontwikkeling en heeft zeer goede boorresultaten laten zien de afgelopen tijd. Het wordt aangeduid als de volgende grote ontdekking in de goudsector. Dit laat de koers ook zien, het aandeel is al flink gestegen. Toch denkt beleggershulp dat der nog veel meer in het vat.

Koop 100 aandelen Tudor Gold Corp (TUD) voor <CAD 4,25

Dit zal waarschijnlijk de eerste in de reeks kleine goud en zilvermijnen zijn die we tijdens een dip in de goud- en zilverprijs zullen aankopen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Vrijdag gooide roet in het eten van de stijgende koersen op goud en zilver. Toch blijft onze portfolio fier overeind. Ook koper doet het aardig, misschien dat dit het onderwerp voor volgende week is. Motto blijft: Zoek bescherming en houd een beetje cash apart!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.