Een nieuwe all-time-high in Bitcoin, is meer dan 100.000 euro mogelijk?

Een nieuwe all-time-high in Bitcoin, is meer dan 100.000 euro mogelijk?

week 11 / jaar 4

Bitcoin is gisteren weer uitgebroken en staat nu op het hoogste niveau ooit. We hebben zelf 2 nieuwe crypto’s aangeschaft. Onze lezers zijn reeds op de hoogte, dit zijn Uniswap en Numeraire. De stijging in 1 jaar tijd van bitcoin hebben we voor u in de onderstaande grafiek weergegeven. Leest u het goed? Echt waar? 1000%? Ja 1000% inderdaad. Gelukkig zijn we iets minder dan een jaar geleden groter ingestapt om van de meeste stijging te kunnen profiteren, en zoals u weet hebben we reeds vele FGS crypto’s op onze lijst staan. Is er dan nog meer stijging te verwachten? Als wij hier een antwoordt zouden moeten geven dan denken wij: JA.

Als u goed naar de bovenstaande grafiek kijkt dan ziet vanaf augustus 2020 een hockeystick patroon vormen. Met een eerste pullback rond januari 2021 en een 2de in februari/maart 2021. Meestal komen stijgingen in golven van 3. Dit is dus de laatste stijging voordat we een daling in zouden kunnen gaan. We schrijven express “kunnen” aangezien het makkelijk kan zijn dat bitcoin gewoon door stijgt. The sky is the limit. Maar laten we niet te vroeg juichen en voorzichtig zijn, aangezien alles nooit eeuwig doorstijgt. Wij denken dat bitcoin, gebaseerd op de laatste stijging op zo’n 57.000-60.000 euro zou kunnen uitkomen. Op dat niveau worden we voorzichtig met onze crypto investeringen en het kan goed zijn dat we de helft van alle crypto’s gaan verkopen. Waarom? Omdat we dan verwachten een pullback te krijgen die in 2 golven gaat richting een niveau van 25.000-30.000 euro. Dit zou dan weer een aantrekkelijk instapmoment zijn om bitcoin aan te schaffen.

Maar dit is zuiver theoretisch. Een ander scenario zou kunnen zijn dat bitcoin gewoon door blijft stijgen. Hiervoor is 1 duidelijk fundamentele reden. En dit is precies dezelfde reden als die van goud en zilver. Slimme mensen parkeren hun geld buiten het bancaire systeem. En gelijk hebben ze. De centrale banken zijn met een zeer gevaarlijk spel bezig. Deze week kondigde Mevr.Lagarde aan dat de ECB haar opkoop programma versneld. Dit omdat de rente iets steeg. En dit terwijl de rente nog steeds negatief is, dus wij fronsten onze wenkbrauwen toch wel toen we dit bericht lazen. Dhr Biden heeft 1900 miljard erbij geleend en wil nog eens 4000 miljard lenen om in de economie te pompen. Op nieuw een flinke frons. Waar gaat dit heen? Precies naar een hockeystick grafiek, net als die van bitcoin. Toevallig dat bitcoin dus op deze manier stijgt? Nee wij vinden van niet. Wat u eigenlijk ziet is het dalen in het vertrouwen van de dollar en de euro. Mensen alloceren hun centjes elders.

Goud en zilver hebben deze stijgingen, en dus alloceren van geld buiten het bancaire systeem, nog niet voldoende laten zien. Betekend dit dat bitcoin het nieuwe goud is. Absoluut niet. Goud en zilver zijn al 5000 jaar een veilige haven en geloof me dit blijft het ook. Waarom denkt u anders dat andere, niet westerse, centrale banken massaal goud aankopen? Niet omdat ze vinden dat het geen waarde en geen nut meer zou hebben. Zij zien het nog steeds als een middel en anker om het vertrouwen in een munt te kunnen herstellen, anders zouden ze wel iets anders in het kluis hebben liggen. Dus zien we ook zo’n stijging in goud en zilver? Ja wij verwachten van wel, maar u moet nog even geduld hebben, volgens ons duurt het een paar maanden om zwakte in de markt uit te laten spelen en ruimte te maken voor een nieuwe stijging. Wij hopen dat goud boven de $1670 en zilver boven de $24 blijft. Dan blijft wat ons betreft de ijzersterke case voor goud en zilver overeind staan.

Goud (zilver) en bitcoin zijn dus 2 verschillende zaken maar met een zelfde fundamentele achtergrond om een stijging te verklaren. Zit er dan geen downside aan bitcoin. Jawel, wij zien 1 zeer groot risico. Er is 1 ding waar u op moet letten. En dit is als de grote banken er zich mee gaan bemoeien. Als zij blijken grote hoevelen bitcoin aangeschaft te hebben of gaan hebben en hiermee pump en dump technieken gaan toepassen. Een geruststellende gedachte is dat dit al bijna niet meer gaat. Bitcoin is inmiddels een bijna 1.000 miljard grote markt geworden. Als je hier wilt pumpen en dumpen heb je meer dan 100 miljard nodig. Onze inschatting is dat dit zelfs voor de grootste bank iets te gortig is.

Ons advies is dus. Lekker blijven zitten. Verkoop kleine beetjes als we rond de 60.000 euro zijn aanbeland, kijk dan de kat uit de boom en wacht een daling af. Komt deze niet en hebben we een nieuwe stijging, stap dan opnieuw voorzichtig in, want dan gaat het feest nog eventjes door. Maar wij verwachten een pullback naar zo’n 25.000 – 30.000 euro om vervolgens weer te stijgen naar veel hogere cijfers. Er wordt vaak een getal van $200.000- $250.000 als einddoel genoemd door mensen die er verstand van hebben. Of dit haalbaar is zullen we zien.

Voor goud en zilver verwachten we dat de bodem is ingezet. Wij gaan nog wat zwakte krijgen, maar daarna kunnen we verder en we denken en hopen ook hier op een all-time-high eind van dit jaar.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Deze week herstelde goud en zilver zich iets. Voor de EV-metalen was het een beetje dunnetjes, hierbij moeten we onze nikkel investeringen in de gaten houden. Onlangs is de nikkelprijs behoorlijk gedaald op het bericht dat er een nieuwe type battery is dat geen nikkel meer nodig heeft. Misschien is dit reden genoeg om NILSY en FPX te verkopen, de rest blijft in ons portfolio. Motto blijft: Crypto investeringskraan weer iets open draaien, uranium langzaam kopen en volhouden bij edelmetalen, zilveraandelen hebben de focus.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.