Dodelijk saai is goed voor de inkomens gerichte investeerder.

Dodelijk saai is goed voor de inkomens gerichte investeerder.

week 22 / jaar 7

Inleiding

Deze week gaan we u waarschijnlijk teleurstellen. Maar u weet, we vertellen u wat wij doen. En 1 van de dingen die wij willen, is een stabiel inkomen vergaren. Een van de beste sectoren om inkomen te vergaren is de verzekering sector, aangezien ze een stabiel en goed dividend uitkeren. We leggen dan ook een speciale categorie aan in ons portfolio waarin we verzekeraars gaan opnemen. Dus alvast onze excuses voor de saaie en korte nieuwsbrief, maar goede investeringen die inkomen genereren zijn nu eenmaal niet sexy. Wilt u weten welke verzekeraar we willen kopen, dan kunt dit als lid bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com.

Waarom investeren we in verzekeraars?

De reden is vrij simpel. Verzekeringsmaatschappijen zijn een van de beste bedrijfssoorten die er zijn als men in een bedrijf wil investeren. Waarom? Omdat men van tevoren geld incasseert, dit zelf investeert en later pas deels hoeft uit te keren. Komt het bedrijf structureel geld te kort dan verhoogd men de premies. Nu realiseren we ons dat dit wel een hele simpele voorstelling van zaken is, maar soms helpt het om dingen simpel te houden. En helaas kunnen we het ook niet spannender maken. 

Wilt u echter een stabiele inkomensstroom met relatief weinig werk, dan is dit de tak van sport waar u in wilt zitten. Natuurlijk bewegen de aandelen in deze sector met de markt mee, maar eigenlijk kan je deze bedrijven beter als obligaties zien. Je betaalt een bepaald bedrag en collecteert per jaar een rente percentage voor je geld. Dividend staat hierbij synoniem voor rente. Niets is zeker, maar dit soort bedrijven komen altijd wel weer op waarde, als de belegger, maar voldoende geduld heeft.

Misschien is het beste argument wel dat Dhr. Buffett, een zeer gewaardeerde collega van ons uit de Verenigde Staten rijk is geworden, met jawel, een verzekeringsmaatschappij. De naam was GEICO, u kunt het hier nalezen. Buffett is er bekend voor om zijn rendementen langdurig te laten staan en exponentieel te laten groeien door te herinvesteren. Dit is wat wij ook van plan zijn. Misschien worden we zelf ook een betere belegger, wie weet.

Wie lid is van onze site kan het bovenstaande deel overslaan als u dit net gelezen hebt. Het is namelijk gekopieerd in onze nieuwsbrief.

Conclusie

We kopen een verzekeraar van vaderlandse bodem als eerste investering in deze sector. Verzekeraars zijn een van de sectoren naast onze verslavingsgevoelige aandelen die zonder veel werk van de investeerder makkelijk het gehele leven aangehouden kunnen worden en die niet erg cyclisch is.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Onze Cannabis investering krijgt een beetje tractie. De tabaksaandelen blijven doorsudderen. Overal presteert deze portfolio naar tevredenheid.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Vielen een beetje terug deze week. Dit was echter onze wens, nu een opmaat nog hogere prijzen? We hopen het.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector daalde iets, we hebben echter goede hoop dat de olieprijs weer aantrekt waardoor de aandelen weer zullen stijgen.
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen nu zeer kalm door. Prima zo, langzaam en saai, iets wat we heel graag zien.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. We kopen langzaam opties is, we hopen dat de recente pullback een opmaat is naar hogere prijzen voor de edelmetalen.
  • Uranium. Blijven een beetje stijgen en dalen. Consolidatie is nog steeds het spel wat gespeeld wordt.
  • Basis metalen. Koper zakte zeer hard weg. Toch denken we dat er ergens een bodem vormt boven de $ 4,00 en dit is zeer gunstig voor het metaal. We hebben echter nog geen goed aandeel op het oog waar we in willen stappen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken iets te gaan opveren. We hebben flinke veranderingen in ons portfolio aangebracht, deze zullen we binnenkort publiceren.
 3. De trading portfolio. We hebben onlangs een paar opties aangeschaft in de edelmetaalsector.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.