De zilveren kogel is afgevuurd

De zilveren kogel is afgevuurd

week 21 / jaar 7

Inleiding

Vorige week schreven we een artikel van de verwachte stijging in zilver en goud. U kunt het artikel hier nalezen. Dat zilver nog geen week later, het doel van dit jaar al bereikte, hadden we zeker niet verwacht. Het artikel van deze week gaat dan ook, hoe kan het anders, over zilver. Onze goud- en zilverinvesteringen kunnen bekeken worden door onze leden onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com.

In 11 jaar tijd heeft zilver niet meer zo hoog gestaan.

Vrijdag besloot goud en zilver flink te stijgen. Vooral zilver, met een stijging van ruim 6%, gaf een flinke boost aan de prijs. Zilver kwam hiermee alleen niet boven de $ 30, maar tevens ruim boven de $ 31. Het is moeilijk te voorspellen wat de komende weken in pet heeft voor zilver. Misschien gek gezegd, we hopen op een lichte daling naar boven de $ 30, daarna een kleine consolidatie op deze prijs om vervolgens na een paar weken verder te stijgen. De reden waarom we dit hopen is, dat de zilvermijn aandelen nog veel inhaalwerk hebben te doen. Deze kunnen nog veel stijgen om de stijging van zilver dit jaar in hun prijs op te nemen. En hier is tijd voor nodig. Dus het zou mooi zijn dat de aandelen deze tijd gegund worden.

Bovenstaande grafiek is van de zilverprijs sinds 1976. Opvallend is dat zilver 2 keer eerder een niveau van rond de $ 50 heeft gehad in het verleden, de eerste keer rond 1980, de tweede keer rond 2011. In beide gevallen kan je een hockeystick patroon ontdekken met een enorme stijging, en daarna een enorme daling. Vooral de eerste stijging heeft dit kenmerk. Dit is ook te verklaren door de acties van de Hunt broers in die jaren. Lees hier na wat dit inhoudt. De tweede stijging had te maken met zorgen over monetaire inflatie, en had een iets meer structurele achtergrond. Toch ging het de tweede keer voor ons ook veel te snel.

Met een snelle stijging is het verkoopmoment lastig te bepalen. Je moet dan heel sterk in je schoenen staan om te verkopen, terwijl iedereen tegen je zegt, zilver gaat nog minimaal 100% stijgen. Helaas weet niemand het, ook wij niet. Mocht het zover komen, dan zal je dit steeds vaker lezen. Teksten als, zilver stijgt naar $ 300 of naar $ 1000. Kan het zover komen? Jazeker, alles kan. Het gaat echter nooit in een rechte lijn. Daarom is het wijs om naar de weg omhoog steeds een klein beetje te verkopen. Het is niet erg om bv. 100% winst te laten liggen als het aandeel al meer dan 1000% is gestegen.

De karaktereigenschap hebzucht komt echter om de hoek kijken. En hebzucht is de vijand van gezond winst nemen. Wij hebben daarom een strategie. Verkoop de helft bij 100% winst. Hiermee halen we de inleg van tafel en kunnen hierna op dat specifieke aandeel nooit meer verlies maken. In de uraniumsector zitten we op dit niveau met ruim 400% winst op de gehele portfolio. Met de edelmetalen & energie portfolio willen we hier ook naartoe. Heel soms wijken we van de strategie af. Recent hebben we bv. een olie aandeel aangehouden dat reeds 100% winst had gemaakt. De reden hiervoor is dat we bakken met dividend krijgen van dit aandeel. Misschien zijn we hier ook aan de vijand hebzucht ten prooi gevallen. Tijd zal het zeggen.

We doen nooit aan prijsvoorspellingen, maar we denken dat zilver nog meer in pet voor ons heeft. Deze stijging schijnt verklaard te worden, door Indiase inkopen van zilver, die door het dak schieten. Dit kan aanhouden waardoor de zilverprijs nog verder stijgt. We weten dat de industriële kant van zilver steeds verder aan kracht gaat winnen. Zilver is steeds meer nodig in allerlei elektronica. Als de investeringskant ook echt aan kracht kan gaat winnen, dan gaat de zilveren kogel veel verder dan we nu kunnen bedenken. Misschien wel een all-time-high dit jaar van boven de $ 50. Wij denken dat de komende 2 à 3 jaar zilver naar boven de $ 100 kan gaan. Ons ultieme target is $ 300 per ounce zilver. Maar zoals we al gezegd hebben, wij doen niet aan prijsvoorspellingen, dus vergeet de getallen, en onthoudt de richting van de trend. En deze is omhoog de komende jaren.

Conclusie

Zilver heeft eindelijk een zeer belangrijke stijging ingezet. Wat wij graag willen is dat zilver langzaam doorstijgt. We kopen voorlopig geen nieuwe aandelen, maar kijken aan hoe de huidige aandelen in ons portfolio gaan presteren en hopen op stijgingen van 100% of meer. We houden onze leden op de hoogte.

Wie benieuwd is naar welke goud en zilveraandelen wij in ons portfolio hebben, kan het beste een abonnement nemen op onze website https://investor-assistance-pro.com (zie onderstaande afbeelding). Mensen die al lid zijn kunnen de onderstaande knop gebruiken.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Onze Cannabis investering krijgt een beetje tractie. De tabaksaandelen blijven doorsudderen. Overal presteert deze portfolio naar tevredenheid.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Zie het artikel van deze week. Eindelijk zien we bewegingen in de sector en sommige aandelen laten al flinke winsten zien.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector daalde iets, we hebben echter goede hoop dat de olieprijs weer aantrekt waardoor de aandelen weer zullen stijgen.
  • Steenkool aandelen. Stijgen over het algemeen nu zeer kalm door. Prima zo, langzaam en saai, iets wat we heel graag zien.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen. De speculatieve aandelen beginnen te stijgen na de recente prijsstijgingen in de metalen zelf. We staan bijna positief en dus van de gehate rode cijfers zijn we bijna af.
  • Uranium. Blijven een beetje stijgen en dalen. Consolidatie is nog steeds het spel wat gespeeld wordt.
  • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Stijging in koper hadden we later verwacht, we hebben hier voorlopig de boot gemist. We hebben uiteraard aandelen in de grote firma, we gaan ons beraden om hier misschien toch iets te doen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. 
  • Crypto Corner: Crypto’s lijken iets te gaan opveren. We hebben flinke veranderingen in ons portfolio aangebracht, deze zullen we binnenkort publiceren.
 3. De trading portfolio. We hebben geen nieuwe posities in deze portfolio. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.