Bitcoin breekt uit !

Bitcoin breekt uit !

week 19 / Jaar 2

Bitcoin zit in de lift omhoog en niet zo’n beetje ook. Ik hoor of zie er weinig van in de media en bij de mensen rondom me heen, en dat maakt het voor mij nog interessanter. We kunnen bij beleggershulp een mooi verhaal ophangen dat we deze stijging snappen en u allerlei BS op de mouw spelden, maar mijn hoop is dat u dit niet van ons verwacht. Ik ga dit dus niet doen. Waarom heb je ons bitcoin aanbevolen dan, kunt u zich nu afvragen. Het antwoordt op deze vraag is dat we wel een trend snappen. In de trend zagen we een bodem patroon. We hebben toen gekocht. Niet exact op de bodem, we hebben geen kristallen bol, maar wel dichtbij de bodem. We hebben bitcoin als een speculatieve belegging gekocht, verkoop dan ook altijd de helft als je 100% winst heb. Dit kan snel gaan, we staan nu op ruim 50% winst.

We hebben bitcoin niet gekocht omdat we de fundamentele stijging snappen en het mechanisme erachter. We zien wel het enorme potentieel wat achter de stijging zit. Bitcoin zal ons normale betalingsverkeer kunnen vervangen. Mijn vermoeden is dat de banken op een of andere manier dit in hun betalingsverkeer gaan versleutelen. Waarom? Omdat ze anders de strijd op den duur gaan verliezen. Men kan het gaan verbieden, maar in dat geval moet de staat het doen. Ik zie er eerder van komen dat men cash geld gaat uitfaseren dan dat ze crypto valuta gaat verbieden. Banken gaan dit omarmen op een of andere manier. Afgelopen week las ik een verhaal over steller lumens. Deze crypto kan geld omzetten van $ naar b.v. ¥ in een kwestie van seconden tegen een vergoeding van 0,1%. Dit doet het doordat het de $ eerst naar een stellar lumens $ omzet en vervolgens dit razendsnel om te zetten naar een stellar lumens ¥. Dit komt dan op een Japanse bank waar men de normale ¥ kan afhalen. Dit proces duurt nu enkele dagen waar men een vergoeding tussen de 5 en 10% voor vraagt. Als iemand uit Mexico die in $ betaalt wordt in Amerika, geld wilt overmaken naar zijn familie in Mexico waar zij het in peso’s kunnen afhalen is dit nu erg duur. Als de banken de stellar lumens aannemen of een soortgelijk systeem dan duurt dit enkele seconden en is het goedkoper. Maar dan verdient de bank toch minder. Dit klopt. Maar als het betalingsverkeer niet meer via de bank loopt dan verdienen ze niets. En dit is nu juist de reden waarom ik denk dat de banken wereldwijd crypto’s als een betaalmiddel gaan faciliteren. De stellar lumens vinden wij een zeer interessant concept, prive heb ik ze reeds aangeschaft, u kunt hetzelfde doen, misschien dat we ze binnenkort zelfs aanbevelen op beleggershulp. Let op de markt van geld overmaken naar buitenlandse familieleden wordt nu geschat op zo’n $600 miljard, dit is dus geen kattepis. Stellar lumens kan hier een graantje van meepikken.

In bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat bitcoin momenteel een uitbraak heeft van zijn meerjarige bodem. Het kan best zijn dat we hier boven de 100% uitkomen met onze speculatieve belegging. Zoals gezegd, verkoop dan de helft, denk hier geen 2 keer over na. Laat de gratis andere helft de rit naar boven afmaken. Belangrijker is echter dat er een uitbraak is. Het kan best zijn dat we terugvallen en dat er een nieuwe bodem opgezocht wordt, dan hopelijk boven de $5500.

Portfolio update

Deze week zakten alle grondstoffen in prijs iets weg. De bitcoin steeg en zorgde ervoor dat onze totale portfolio boven de 12% winst bleef, anders was dit 1% gezakt. We blijven echter geloof houden in de grondstoffen in ons portfolio. Het sentiment is weer enorm slecht geworden. Het goede nieuws is dat het bijna niet slechter kon dus ons vermoeden is dat we bijna op de bodem zitten en we weer een stijgend trendkanaal gaan zien. De boodschap is zoals gewoonlijk: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper26,4%
Gold & Silver0,5%
China5,4%
Uranium-2,0%
Energy6,1%
Short-2,1%
Dividend Income4,4%
Cannabis-8,4%
Digital Currency56,1%
EV-metals-1,0%
FGS153,1%
Winst/Verlies 2018/90,4%
Totaal12,28%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.