Gouden toekomst

Gouden toekomst

week 38 / jaar 2

Goud blijft het wonderwel zeer goed doen de laatste tijd. Er is wel wat consolidatie te zien maar het is lang niet zo erg als we verwacht hebben. Toch is nog steeds de verwachting dat goud een adempauze houdt en op dit niveau blijft hangen of weer iets van zijn winsten in gaat leveren. Het sentiment is eenvoudigweg nog steeds veel te hoog. Over de lange termijn blijven we bij beleggershulp zeer positief over goud. We hebben u reeds een artikel geschreven waarin een all-time high in een zeer groot aantal munteenheden een feit is. Bij de $ is dit nog niet het geval. Toch gaat deze all-time high sneuvelen. Misschien volgend jaar al. Dhr Trump blijft schreeuwen om lagere rente. Bij een lagere rente en het verruimen van de geldhoeveelheid wordt goud steeds interessanter. Velen zeggen immers dat goud niet rendeert. M.a.w. het betaald geen rente of dividend uit. Dit is zo, maar goud beschermt u tegen de waardevermindering van de munteenheid. Goud is het echte geld, de $ en euro en alle andere munteenheden niet. Dus indien in de USA ook negatieve rentes op de borden staan, en dit wil men heus aangezien dan de staatsschuld betaalbaar is (is de enige optie die men nog heeft), breekt ook goud in de $ door zijn all-time high. Wat ons betreft heeft goud een gouden toekomst zeker de komende 5 a 10 jaar.

Energie heeft ook een gouden toekomst. In Europa staat dit zwaar onder druk, de verwachting is dat Europa minder energie gaat verbruiken. Hetzelfde geld voor Noord-Amerika, alleen in veel mindere mate. Het overgrote deel van de wereldbevolking gaat echter steeds meer energie verbruiken. Dan doelen we eigenlijk op Azië. De komende 30 jaar zal de energievraag bij de helft van de wereldbevolking zo hard stijgen dat de totale wereldvraag naar b.v. olie en uranium zal blijven stijgen. Ik noem deze 2 grondstoffen aangezien beleggershulp ook een gouden toekomst voor deze 2 grondstoffen voorziet. Elektrische energie moet ergens vandaan komen. Dit moet tegenwoordig ook nog met zo min mogelijk CO2. Beleggershulp vermoed dat veel landen voor de meest effectieve en makkelijke oplossing, kernenergie. De wereld, behalve China, is echter nog niet zover. Toch denken we dat de grote vraag in uranium gaat komen. Als deze komt zal de vraag het aanbod makkelijk doen overstijgen in deze kleine markt en dit zal een prijspiek in uranium doen veroorzaken. Deze piek zal in verwachting langzaam worden opgebouwd maar eenmaal begonnen tot grote hoogte stijgen voordat alle mijnen hun productie voldoende heeft opgeschroefd om de prijzen weer te doen laten dalen. Olie is een ander verhaal, we hebben zat olie, vooral de USA. Olie is echter niet wenselijk meer aangezien de klimaat vrienden denken deze grondstof helemaal uit te kunnen bannen. Vergis u niet, olie zal er altijd zijn en blijven, de vraag naar olie zal alleen maar stijgen. We zijn eenvoudigweg te afhankelijk van olie. Als u denkt dat vervangende grondstoffen olie helemaal kunnen vervangen, dan heeft u het mis. Met wat, is de vraag. Ethanol vanuit gewassen. Hoeveel gewassen moeten dan verbouwen. Is er überhaupt voldoende plek op aarde hiervoor. Heeft u zich weleens afgevraagd wat allemaal van olie gemaakt is, die we met onze dagelijkse bezigheden gebruiken? Als u dit niet weet, neem eens de tijd en denk er eens over na, u zult ontdekken dat we niet zonder olie kunnen, ook u niet. Onze inschatting is dat de mens voor minimaal 100 jaar nog niet zonder olie kan. Daarom denken we dat olie en uranium, net zoals goud, een gouden toekomst heeft.

Sinds de laatste weekly update hebben we fix aantal oliebedrijven gekocht met de verwachting dat deze hard zouden stijgen n.a.v. de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Dit viel tegen. Toch denken we dat we geduld moeten hebben, de spanningen in dat deel van de wereld is nog niet van het toneel af. Houd uw aandelen daarom dus gewoon vast, de meeste betalen een leuk dividend.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Base metals & Copper22,7%
Gold & Silver23,9%
China-15,5%
Uranium-18,6%
Energy13,8%
Short-2,5%
Dividend Income10,7%
EV-metals-5,5%
FGS124,8%
Winst/Verlies 2018/911,3%
Totaal19,74%

Goud en Zilver kwamen iets terug deze week, vooral in de staart van vrijdag was er een positieve ontwikkeling. De GDX puts zijn waardeloos afgelopen, dit betekend een aardig verlies op onze optie portfolio. We zakken hiermee naar 216% winst, niet slecht over nog geen 2 jaar, het winstpercentage zakt naar 94%, ook niet slecht. Dit betekend immers in 9,4 van de 10 gevallen maken we winst met opties of geen verlies. Overall blijft onze portfolio hangen tussen de 19-20%, dus geen reden tot paniek en dus ons motto blijft : Houd koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.