Week 6

Week 6

Koopmoment in Goud

Wat een week! Alles was in de verkoop, ook grondstoffen. Ik had een dergelijk daling in de grondstoffen niet verwacht maar de grondstoffen zakten mee in de algehele malaise. Toch viel de daling in onze portfolio mee, sommige delen deden het verbazingwekkend goed of daalde niet zo significant. De daling in de algehele aandelenmarkt was stevig maar een die moest komen. De markt werd overhit. Ik denk dat we de komende weken nog wel wat volatiliteit kunnen zien. Houd u stops in de gaten, verkoop de volgende dag indien de slotkoers lager is dan de stops in onze portfolio.

Goud stond ook in de verkoop, alhoewel een daling van 1360-1316 maar een 3,5% daling is. Ik denk dat goud boven de 1300 een bodem gaat zoeken en van hieruit tot nu hoogten gaat stijgen. Er zit een hardnekkige weerstand zone van 1360-1400. Indien het dit weet te breken dan gaan we definitief naar boven. We wachten dit niet af maar spelen hier alvast op in.

We spelen hierop in door een ETF te kopen in de Junior Mining sector, de GDXJ.

Zie de bovenstaande grafiek, de zwarte lijn in de grafiek is de prijs van de GDXJ in een jaar tijd. Je kan zien dat de prijs een dieptepunt aantikt, terwijl……….

Lees verder

Reacties zijn gesloten.