Week 7

Week 7

Short posities opbouwen

Gelukkig, de beurs stijgt weer vrolijk door. Het niveau is nog niet helemaal terug van de meest recente dip maar ik verwacht dat de volgende week weer nieuwe highs worden aangetikt.

Ik bedoel het bovenstaande een beetje cynisch want de correctie van vorige week was uiteraard hard nodig. We zijn op het hoogtepunt onze portfolio gestart. Dit geeft u in ieder geval een eerlijk beeld van onze resultaten. We maken het niet mooier dan het daadwerkelijk is en ons startpunt houden we dan ook vast.

Ik ben echter wel van menig dat beurzen op gaan veren en nieuwe toppen gaan bereiken. We krijgen, naar mijn verwachting, echter wel te maken met een volatielere beurs. Dit houdt in dat ik meer correcties verwacht van zo’n 10 a 15%. We gaan daarom onze strategie iets veranderen.

We gaan op zoek naar goed short posities. Short gaan op aandelen is het verkopen van aandelen die je niet bezit. Je probeert tegen zo een hoog mogelijke koers te verkopen en tegen een zo laag mogelijke koers terug te kopen. Het verschil is de winst. 1 aandeel dat we op het oog hebben is TESLA. TESLA heeft enorme schulden en de productie van de nieuwe modellen valt keer op keer tegen. Ik verwacht bij een serieuze bearmarket dat beleggers de problemen onder ogen gaan zien en het aandeel dumpen. De laatste dip van de beurs liet TESLA al een val van 12% zien terwijl de Dow Jones een val van 10% liet zien. Dit laat zien dat beleggers nog steeds niet massaal het aandeel dumpen en denken dat deze autofabrikant het helemaal gaat maken. Ik denk hier anders over. Ik denk dat andere automerken sneller en betere elektrische auto gaan produceren. Beleggers zullen dit langzaam gaan inzien en bij een stevige bearmarket het aandeel gaan dumpen. Buiten TESLA zullen we op zoek gaan naar meer aandelen die we kunnen ………

Lees verder

Reacties zijn gesloten.