> $ 100 uranium, zit er meer in het vat?

> $ 100 uranium, zit er meer in het vat?

week 3 / jaar 7

Inleiding

Het kan gewoon niet anders, dat deze week een artikel over uranium geschreven wordt, met de enorme prijs explosie die plaatsvond op afgelopen vrijdag. Wij zitten op een winst van > 220% in ons uranium portfolio. De vraag is nu wat onze strategie wordt, en wat wij denken dat de prijsontwikkeling de komende maanden tot een aantal jaar kan zijn. Wilt u zien, welke aandelen we in ons uranium portfolio hebben, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com. U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Verder nog een oproep, aan diegene die nog wil profiteren van de huidige lage prijzen van onze abonnementen, zie https://investor-assistance-pro.com/we-verhogen-onze-abonnementsprijzen-per-01-02-2024/

De uranium raket is gelanceerd!

De uraniumprijs schoot door de $ 100 en is voorlopig geland op $ 104. De grootste katalysator hiervoor is dat Kazatomprom, het grootste uranium bedrijf in de oostelijke helft van de wereld, een productie vooruitblik gaf voor 2024/25 van een lagere productie voor het bedrijf. Dit laat zien dat men moeilijkheden heeft om aan de huidige vraag te voldoen. En dit is enorm in de uraniumwereld, aangezien men niet weet waar het aanbod vandaan moet komen. Producenten die in 2024 en 2025 in productie gaan, zijn relatief kleine spelers, met een paar miljoen pond. Dit is een druppel op een gloeiende plaat. Waarschijnlijk is de productie die op de markt komt vanaf de kleinere spelers, die dus nog nieuw op de markt komen, net genoeg om het gat te vullen wat Kazatomprom in 2024 & 2025 laat liggen. Dit laat zien hoe krap de markt is.

Wat verwachten wij van de uraniumprijs de komende jaren?

Stel je voor als Cameco, de grootste producent, op de westelijke helft van de wereld hetzelfde zou aankondigen. Dan schiet de prijs werkelijk door het dak. Maar laten we niet te veel speculeren, aangezien de prijsactie van een vrijdag al vuurwerk was. De uranium raket is afgevuurd, en nu komt de vraag op, of we een tweede of derde trap raket hebben, of dit het nu is. Wij denken dat de inkopers van uranium voor de kernreactors nu aardig zenuwachtig aan het worden zijn, en daarom iedere pond uranium van de bodem aan het schrapen zijn om aan hun arsenaal te kunnen toevoegen.

We zouden ook niet weten waar meer aanbod vandaan zou moeten komen. Natuurlijk, we hebben een aantal bedrijven in ons portfolio die in 2024/25 in productie gaan, of van plan zijn, te produceren. Maar het totale aanbod is werkelijk waar “peanuts”. De grotere mogelijke toekomstige producenten in ons portfolio, laten we ze mid-tiers noemen, beginnen op zijn vroegst pas 2026-2028 te produceren. De grootste potentiële producent kan pas na 2028 in productie.

Wij verwachten de komende maanden en jaren daarom een verder prijsstijging, misschien zelfs dit jaar naar een all-time-high van rond de $ 140. Sommige beleggers gillen al om $ 200. Maar laten we rustig blijven en rustig aankijken waar de prijs naartoe gaat. Het gaat nooit in 1 lijn omhoog alhoewel het er nu wel op lijkt.

Onze strategie

Mocht de prijs gelijk blijven of zelfs gaan stijgen zijn we waarschijnlijk toch geneigd om wat winst van de tafel af te halen om later in dezelfde sector of in een andere sector te gieten. We vinden dat het nu wel erg voorspoedig gaat, en krijgen een klein beetje hoogtevrees. Hoeveel we precies gaan afromen laten we van de markt afhangen, maar het zal tussen de 10-20% zijn, mochten we tot afromen overgaan.

We laten onze leden via berichten weten wat we doen of gedaan hebben, dit kan men ook terugvinden onder het hoofdstuk “updates” op de IA-pro website. Deze kunt u benaderen via de onderstaande knop.

Lees verder

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

 

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver daalden en stegen daarna weer iets. We zijn nog steeds bezorgd of de stijging wel door gaat zetten. Het kan namelijk beide kanten op, misschien besluiten we volgende week om toch wat aandelen te verkopen. Dit kan potentiële winsten schaden, maar kan ook potentiële verliezen beperken.  De dividendaandelen gaan allen nog steeds goed.  Energie is nog steeds aan het uitbodemen en hier moeten we geduld bewaren, maar lijkt iets te gaan stijgen. Behalve aardgas, deze stijgt ook als een raket. Het zal interessant zijn om te zien wat onze investeringen op dit vlak gaan doen de komende weken.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.