Vanaf nu, iedere vrijdag, goede vrijdag?

Vanaf nu, iedere vrijdag, goede vrijdag?

week 41 / jaar 3

Na wat treurige dagen voor onze portfolio, waar we onder de 20% rendement zakte en dus op een year to date verlies kwamen, keerde het tij op een vrijdag. We staan nu net weer in de plus. Ons valt op dat dit de afgelopen tijd vaak het geval is. Vrijdag maakt een hoop goed voor alle goudkevers onder ons. Of dit voor iedere vrijdag vanaf nu zo wordt, wij weten dit uiteraard niet, we zouden daarom niet aanbevelen om erop te handelen. Voor nu is iedere vrijdag met een flinke sprong in goud, een goede vrijdag.

U zal zich misschien een beetje zorgen gaan maken of u er goed aan doet om onze adviezen te volgen. We vragen dan ook om ze nooit blindelings te volgen, doe altijd zelf onderzoek en wees kritisch. Als u een belegging niet ziet zitten, doe het dan niet. We hadden u voor wat daling in de goudprijs gewaarschuwd. Hadden wij onze beleggingen van de laatste 2 maanden beter kunnen timen, jazeker. Maar heeft u een glazen bol? Dan willen we hem graag van u lenen. Exact timen is het moeilijkste wat er is. Maar als we het grote plaatje bekijken is onze timing helemaal niet zo slecht en doen we het redelijk goed. We hopen voor u dat u het nog beter doet.

Als we het toch over het grote plaatje hebben dan willen we er 2 grafieken bijpakken. 1 grafiek is de goudprijs in $ van de afgelopen 40 jaar. In deze grafiek is te zien dat de goudprijs sinds 1971 stijgt.

De bodem van deze stijging ligt op de blauwe lijn. Hier zitten we heel ver vandaan. Echter, dit laat zien dat de afgelopen 40 jaar goud stijgt. Nu zitten we op de rode lijn, dit is de stijging langs de toppen van de goudprijs. We zitten nu dus op een top. Zijn we dan niet bang dat we naar een bodem teruggaan? Eerlijk gezegd niet. Wij denken dat de stijging nog minimaal 5 jaar kan doorgaan en de rode lijn blijft volgen. Waarom denken we dit? Omdat als je goed naar de grafiek kijkt, telkens als er grote onrust is in de wereld de goudprijs stijgt. Kijk naar de eerste piek in de jaren 80. Was het economisch wat zorgelijk toen? Jazeker, hoge rentes en veel werkeloosheid, weet u het nog? Wat doet de goudprijs, stijgen. Jaren 90, een tamelijk kalme periode met economische groei. Jaren 2000 tot nu, veel onrust. War on terror en sinds 2008 een ongelooflijke hoeveelheid geld bijgedrukt. De bodem van de onrust is de groene lijn. Wij denken dat de goudprijs kan stijgen totdat de rode en groene lijn elkaar gaan kruisen. De bodem van de groene lijn ligt op $1350. Zijn we niet bang dat we naar deze bodem terugkeren. Nee zoals gezegd, voorlopig niet. Wij denken dat we nog een aantal jaar rond de rode lijn blijven hangen. Dit omdat, geld wordt bijgedrukt en de valuta in koopkracht wordt gedrukt. Wat bedoelen we hier nu weer mee?

Het beste is om dit te laten zien aan de grafiek van de $, de tweede grafiek van dit artikel. We hadden u al reeds eerder gezegd dat de inflatie niet weg is en nog steeds springlevend. Inflatie zorgt ervoor dat de koopkracht gedrukt wordt. Met andere woorden u kunt minder goederen kopen voor uw $ dan 40 jaar geleden. Logisch zou u zeggen. Maar wist u dat de $ de laatste 40 jaar 90% minder waard is geworden. Als u dit niet wist willen we u graag met de tweede grafiek wakker schudden. In deze grafiek is te zien dat wanneer u 1 brood in 1971 met een $ kon kopen, en het brood uit 20 sneetjes bestond, u nu nog 2 sneetjes kan kopen met dezelfde dollar. Daarna moet u zich de vraag stellen, zijn de lonen even hard meegestegen? Wij denken van niet. Duidelijker kunnen we het u niet maken.

Sinds 1971 zijn we ook van de goudstandaard (koppeling $ en goud) af. Toeval? Wij denken van niet.

Zoals gezegd wij denken dat goud blijft stijgen. De stiging van vrijdag was omdat men de hoop heeft op nieuwe stimuleringsmaatregelen. Deze komen er zeker, men moet wel anders werkt het systeem niet meer. Worden ze zo hoog als dhr.Trump wil? Geen idee. Komt dit volgende week? Geen idee? Wat weten we wel? Dat het komt, hoe hoog en wanneer zal een vraag zijn die niet belangrijk is. In alle valuta op de wereld is bijdrukken een feit, of het nu in de Euro, de Yen, de Dollar of de Renminbi is. Wereldwijd hebben we te maken met stimuleringsmaatregelen. Wat doet goud in dat geval? Kijk nog eens naar de eerste grafiek. Antwoordt is stijgen, wat anders!

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Door de hoop op nieuwe stimulering maatregelen in de VS stijgt goud weer iets en zorgt ervoor dat onze portfolio weer een keer wat meer in het groen komt. Motto blijft: Zoek kansen in de edelmetaal sector en houd cash aan en vooral heb geduld!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.