Kopers van koper zijn er genoeg op de wereld

Kopers van koper zijn er genoeg op de wereld

week 43 / jaar 3

We dachten dat u het een beetje zat zou kunnen zijn dat we onze pen iedere gebruiken om over goud en zilver te schrijven. Niet dat we bang zijn dat u het niet interessant vind, want er zijn leuke bewegingen in deze metalen geweest de afgelopen tijd, maar omdat we de afgelopen maanden iedere weekly update en nieuwsbrief dit onderwerp behandeld hebben. Nu we denken u voldoende ingelicht te hebben over goud en zilver, namelijk dat de prijs zal naar onze verwachting weer in december of januari weer aan zou kunnen trekken, hebben we onze pen nu op het papier gezet voor een metaal dat eeuwige derde is op het podium van winnaars. Maar vergis u niet, een goede derde is ook een flinke winnaar.

We hebben het hier over koper natuurlijk. Velen noemen het dr.Copper aangezien het laat zien welke kant de economie op gaat. In het verleden was dit inderdaad zo, steeg de prijs van koper, of beter gezegd steeg de vraag naar koper, dan deed de economie het goed, daalde de prijs van koper dan vice versa. Bij beleggershulp denken we dat dr.Copper nu een medicijn hier tegen gevonden heeft en niet meer zo sterk afhankelijk is van de staat van de economie. Waarom denken we dat. Dit vanwege de stijgende vraag naar koper in auto’s, huizen , wind energie en andere vormen van alternatieve energie en de algemene digitalisatie van de wereld. De roep naar minder olie en meer elektriciteit is enorm. En er kan geen elektriciteit gemaakt en vervoerd worden zonder koper. Maar wat als de automarkt instort en de vraag naar koper daalt in deze sector. Dat zal zeker gebeuren. Maar daartegenover staat een triljoenen uitgaven van diverse overheden om de klimaat doeleinden te halen. We gaan het niet hebben over het nut hiervan, maar dit trekt nu eenmaal vraag aan, een flinke vraag naar koper, ook als het economisch wat slechter gaat. We moeten ons klimaat redden. Kopers van koper genoeg op de wereld dus.

De prijs van koper is al in beweging gekomen, zie hieronder.

We hebben nog geen 5 year high. Maar het zit eraan te komen zoals u ziet. Laat u niet verrassen door zeer veel hogere koperprijzen in de komende 20-30 jaar. Het metaal gaat stijgen. Stijgt het in 1 lijn omhoog? Natuurlijk niet. Kijk naar de grafiek hierboven, het gaat met grote ups en downs. Er worden prijzen genoemd van $8 per pond koper. Maar zoals u weet doet beleggershulp niet aan voorspellingen, we hebben immers geen glazen bol. We geven alleen een richting aan, en die is voor koper zeker naar boven.

U kunt dus het beste nu handelen en aandelen in koper kopen. Beleggershulp heeft er nu 2 en dit zijn Atico Mining Corp (ATY) en Ivanhoe Mines (IVN) met respectievelijk huidige portfolio winsten van 30% en 20%. We zouden het liefst nog wat mijnen erbij kopen maar we denken dat er op dit moment meer kansen zijn in goud en zilver. Maar koper komt, na goud en zilver als derde over de finish, onthoud u dit goed. Dus er komen nog zat koopkansen de komende 10 jaar. Maar niet getreurd, ook de zilver en goud mijnen produceren vaak koper bij de productie van de andere metalen. Dus ongemerkt profiteert u toch mee en heeft u meer koper in uw portfolio dan u denkt.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Deze vrijdag was helaas geen goede vrijdag. Onze portfolio daalde eneigszins op deze dag. Over de gehele week gezien bleef het zo’n beetje gelijk. We verwachten nog 2 maanden ups en downs, dit is nog niet over. Motto wordt: Heb geduld!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.