Stink bids

Stink bids

week 13 / jaar 3

We hebben u al een aantal stinkbids gegeven vorige week. Deze zijn allen nog niet vervult, m.a.w. we hebben de aandelen niet te pakken gekregen waarop we stinkbids ingelegd hebben. Maar dit geeft niet, wees geduldig. Misschien overbodig om uit te leggen maar een stink bid is een order met een prijs die zo laag is dat dit eigenlijk niet te verklaren is. Aandelen gaan met een bearmarket zo hard onderuit dat het met gezond verstand niet meer te begrijpen is dat het aandeel met een zo lage prijs te koop is. Een voorbeeld was GGN. Een week geleden stond deze heel even onder de $2. Dit was 33% onder de Net Asset Value. Toen kopen en met 25% of 50% winst weer weg doen is nu een goede strategie.

Grote volatiliteit betekend niet alleen dat de markt hierdoor daalt, het kan ook stijgen en dit is nu net wat er een een bearmarket kan gebeuren. Dagen met een ongelooflijk snelle en hoge stijging. Verkoop dan de stinkbids weer en houdt de winst in aandelen aan. Dat is de strategie die we bij beleggershulp.nl nu gaan volgen.

Leg stinkbids in op dividend aandelen. Het kan goed zijn dat het dividend verlaagd wordt of zelfs geschrapt maar eens zullen goede dividend betalende bedrijven weer dividend uit gaan betalen. Dit is de reden om dit soort aandelen voor een deel te houden. Dit is het lijstje van aandelen wat wij voorlopig aanhouden om stink bids in te leggen: MO; RDSA; SHLX; BBL; RIO, AEG (Aegon), ING, HSY, MCD, MSFT, AXP, JNJ, en DIS. Wacht echter geduldig, bij RDSA b.v. <10 euro. Ja dit kan. De roep om dividend schrappen is reeds begonnen. Zogenaamd omdat men bezorgd is om de bedrijven. Shell zou het wel eens niet kunnen redden. Ik geloof niets van deze redenering, u wel? Ik denk dat men de aandelen Shell nog lager praat zodat men ze zelf lager op kan pikken. De pensioenfondsen en grote instellingen hebben namelijk geld verloren, door de gedwongen verkopen die ze hebben moeten doen. Door de bedrijven lager op te pikken en na een jaar weer veel geld te kunnen verdienen maakt men het eigen verlies weer goed. We kunnen het niet hard maken en we gaan dit ook niet doen. Het is wat het is. Als RDSA <10 euro is, koop dan bij, het aandeel gaat vanzelf wel weer dividend uitkeren. Koop nooit op 1 dag te veel aandelen zodat u de volgende dag geen munitie meer over heeft. Er komen meerdere kansen. Leg altijd een dagorder in, direct aan het begin van de dag, dit geldt voor ieder aandeel in ons lijstje. Het lijstje zullen we uitbreiden met meer namen als de tijd verstrijkt. U kunt zelf de namen ook verzinnen, dus als u een leuk aandeel tegen een aantrekkelijke prijs ziet, laat het ons aub weten op info@beleggershulp.nl

Het kan goed zijn dat we de bodem nog niet gezien hebben. In Europa zijn we nog niet uit de crises en in New York dreigt het uit de hand te lopen. Dit is een recept voor verdere daling. Het kan best zijn dat deze week nog een leuke stijging op de borden komt maar dat vanaf volgende week de daling weer in zet. Als het niet gebeurd, niet getreurd, we zijn nog steeds uitstekend gepositioneerd.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver9,4%
Uranium-47,1%
Energy15,5%
Short-12,3%
Dividend Income-3,2%
EV-metals3,2%
Base-metals-45,0%
FGS156,4%
Winst/Verlies 2018/9-2,6%
Totaal13,11%

Vanaf het absolute dieptepunt van vorige week zijn we weer aardig gestegen. Dit is vooral te danken aan de aandelen in de edelmetaal sector. Motto blijft voorlopig: VOLHOUDEN EN WERK MET STINK BIDS!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.