Abnormale bewegingen in zilver.

Abnormale bewegingen in zilver.

week 16 / jaar 7

Inleiding

Deze week hebben goud en zilver een enorme run achter de rug. Op vrijdag gebeurde er wel iets heel abnormaals, hier willen we graag induiken. Leden zien onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com de goud en zilveraandelen die wij in de portfolio hebben.

Een normale vrijdag in de zilvermarkt?

De bovenstaande afbeelding laat de beweging op vrijdag zien van zilver. Een beweging van $ 2 maar liefst. Een naar boven en weer een naar beneden. De schrijver van deze tweet suggereert dat de markt gemanipuleerd worden door de grote banken. Dit denken wij ook, maar aan de andere kant maken we ons hier ook niet superdruk over. Het is haast een gegeven, dus waarom zouden we er niet gewoon rekening mee houden. Daarom schreven we in het artikel van vorige week dat de banken zouden terugvechten. U kunt het artikel hier nalezen.

De grote beweging van zilver (goud maakte trouwens ook een behoorlijke beweging) is waarschijnlijk wel te verklaren met dat banken hun shorts aan het terugkopen zijn. We kunnen dit echter nog niet zien in het COT-report zelf. Dit is ook niet vreemd, aangezien dit data zijn tot de woensdag van iedere week. Zilver raakte bijna de $ 30 aan en banken besloten, nadat de Aziatische markten gesloten waren, de aanval in te zetten. Dit zorgde ervoor dat zilver, met ruim het aantal zilvercontracten dat nodig is om 1,1 miljard aan zilver ounces te verhandelen, ruim een dollar zakte. Laat dit even bezinken, een totale jaarproductie aan papieren zilver vloog het verkoopbureau uit. Overigens moet worden vermeld dat tegelijkertijd de $ steeg, wat ook niet helpt bij de waardering van het edelmetaal.

Toch denken we nog niet dat de beweging van vorige week een zilversqueeze was. Wij denken dat deze nog moet komen. Het zal heel interessant worden op maandag, of goud en zilver verder zakken, of dat de Aziatische handelaren gelijk weer hun portemonnee trekken om goud en zilver te kopen. Wij denken dat dit best wel eens zo zou kunnen zijn. Indien goud en zilver stijgen, zullen, als de Amerikaanse markt open is, de handelaren hun short posities wel moeten terugkopen waardoor de prijs verder zal stijgen. Het kan dus behoorlijk volatiel worden de komende weken, waar het kat-en-muisspel wordt gespeeld. Belangrijk voor ons investeerders is, dat de shortposities uiteindelijk op 0 komen in het COT-report, en dat de banken besluiten long te gaan en de trend opstuwen in plaats van het te onderdrukken. Als dit gebeurd krijgen we echt vuurwerk in onze portfolio.

Er is wel 1 factor die ons stoort, en dat is het feit dat de goud- en zilveraandelen met een opgaande beweging wel reageren, maar niet echt uitbundig. Als er echter een daling is, duiken de aandelen gelijk weer diep in het rood. Dit is in onderstaande grafiek niet heel duidelijk te zien. Maar als je goed kijkt, zie je een diepere bodem in de oranje lijn (junior zilver mijnbouwbedrijven) dan de bodem in het metaal zelf. Bovendien lopen de mijnbouwbedrijven waardering nog 7% achter, terwijl het heel normaal is bij de enorme beweging van de afgelopen maand, dat de mijnbouwbedrijven een hefboom vormen, en dus beter gewaardeerd worden. Wij zijn erg benieuwd of we een punt krijgen waarop dit wel gebeurd. Wij vermoeden dat dit punt aanstaande is en krijgen weer een beetje hoop in de sector. Tegelijkertijd kan hoop funest zijn voor investeerders. Dus, voorzichtigheid is nog steeds het beste mantra.

Conclusie

Het zou best wel eens de laatste kans kunnen zijn om goedkope aandelen op de kop te tikken. We kijken nog steeds naar een aantal call opties op zilvermijnbouwbedrijven die we kunnen aanschaffen. Wij denken dat de Aziatische markt haar koopdrift voortzet en de metalen verder omhoog brengen. Dus wij rekenen op een verdere lichtere stijging de komende maanden. Het kan ook zijn dat we het fout hebben, en de grote Amerikaanse banken toch weer winnen, en de zilverprijs terugbrengen naar de groene lijn in de bovenstaande grafiek. Als dit gebeurd, zou het voor ons ook een tekenen zijn om meer zilver en goudaandelen te kopen.

Wie benieuwd is naar welke aandelen we in ons portfolio hebben, kan het beste een abonnement nemen op onze website https://investor-assistance-pro.com (zie onderstaande afbeelding). Mensen die al lid zijn kunnen de onderstaande knop gebruiken.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven vrij stabiel, dalen en stijgen iets met de tijd. 
  • Metaal mijnbouw aandelen: Veren flink op de afgelopen week. Zie dit artikel.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector wint nog steeds aan tractie naar de bovenzijde, ook onze speculatieve aandelen stijgen. We zijn benieuwd of deze sector ons de winsten gaat brengen zoals we denken dat dit gaat doen de komende jaren. We houden deze sector stevig in de gaten.
  • Steenkool aandelen. Blijft erg mager. We zijn echter niet bedroefd, aangezien dit ons een mooie kans geeft om een goede portfolio op te bouwen. Bovendien lijkt de sector weer iets op te veren
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, zie artikel van deze week en vorige week.
  • Uranium. Dit blijft voorlopig halen en brengen. We verwachten niets anders de komende weken. 
  • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Dit heeft iets verlichting gebracht, maar over het algemeen blijven de aandelen een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. 
  • Crypto Corner: Crypto’s zakken, is de halving theorie dan toch onzin? De afgelopen vrijdag doken de crypto’s behoorlijk weg. Dit laat misschien toch zien dat het geen veilige haven is. 
 3. De trading portfolio. We hebben geen nieuwe posities in deze portfolio. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.