Drill baby drill, een glanzende toekomst voor diepzeeboren naar olie.

Drill baby drill, een glanzende toekomst voor diepzeeboren naar olie.

week 17 / jaar 7

Inleiding

Als u onze blog terugleest dan zal u ongetwijfeld stuiten op een aantal artikelen over de toekomst van olie en gas. Vooral de olie service bedrijven zullen het goed gaan doen. We hebben voor onze leden 3 nieuwe aandelen geselecteerd die we willen aanschaffen, diegene die lid zijn kunnen deze bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com.

Een van onze aandelen steeg al 180%

De bovenstaande afbeelding laat de beweging zien die een olie service aandeel binnen 1 jaar gemaakt heeft. Nu laten we onze beste performer zien, maar andere aandelen in deze categorie beginnen nu ook te bewegen en laten op dit moment winsten van boven de 30% zien, een tweetal aandelen hebben winsten van boven de 10% en 1 aandeel op een klein verlies. Dit lijkt niet veel, maar u moet zich bedenken, dat we deze week wat zwakker qua olieprijs staan, en dit pas het begin is van de bullmarket. Wij verwachten voor 80% van onze geselecteerde aandelen minimaal een winst van meer dan 100%. Nu we 3 nieuwe aandelen op het oog hebben vergroten we onze blootstelling aan de speculatieve energiemarkt en wel te verstaan in de olie services bedrijven. Zij zullen bij een stijgende olieprijs als eerste bewegen. Tevens, zoals zo vaak genoemd in dit blog, is er een onderinvestering in olie en gas. De wereld zal moeten boren, anders gaat ons luxe leventje naar de knoppen. De politiek blijft hierin echter achter. Vooral in het westen is de politiek zeer dom en naïef. Het verhaal is dat politici tegenwoordig wensdenkers zijn en men gelooft werkelijk dat men olie en gas kan uitbannen. In Nederland is men zelfs zo dom dat men het Groningen-gasveld dichtmaakt met beton. Ik snap de emotie en Groninger moeten we zeker helpen, maar de hele energiezekerheid van Nederland op het spel zetten in ons inziens dom, oliedom te verstaan. Dit zorgt ervoor dat we nu heel hard moeten roepen: Drill baby drill.

De huidige dip in olie is ons inziens een mooi aankoopmoment

Niet alleen in Nederland heeft men domme politici, in de Verenigde Staten heeft men administratie die wel het allerdomste in de geschiedenis van het land is. Sorry dat we mensen hier dom noemen. Dit doen we liever niet en corrigeren dit voor eens en altijd. De mensen zijn zelf niet dom uiteraard, maar nemen domme beslissingen. We zullen in de toekomst erop letten dat we het op die manier framen. We hebben hier echter nogal wat emotie bij, en dit soort mensen verzieken uw toekomst, en dat van uw kinderen, en dit gaat ons aan het hart. Puur om vanuit emotie of zieltjes winnen voor verkiezingen politiek beleid uitvoeren, dat hun helpt, maar de gewone man en vrouw niet. In de Verenigde Staten doet men het volgende hele domme ding: Men verkoopt een deel van de strategische oliereserves van het land. Dit terwijl een oorlog met Iran geen ondenkbaar scenario is. Waarom? Nu, om de benzine aan de pomp goedkoper te maken, zodat men laat zien dat men op de Biden administratie moet stemmen, want deze politici zorgen ervoor dat ons leven goedkoper wordt. Dat dit als een boemerang terugkomt na de verkiezingen en de olie duurder teruggekocht moet worden staat waarschijnlijk niemand stil.

Conclusie

Wij kopen bedrijven die naar olie en gas boren maar al te graag. Gelukkig doen de grote oliebedrijven niet altijd domme dingen en gaan niet altijd met de politiek mee. Men probeert een voet in het westen te houden, maar is naarstig op zoek naar op zee olie te kunnen boren. Men ziet dat de schalie olievelden qua onderhoud duur zijn, waarschijnlijk qua productie af zullen nemen onder de huidige administratie en dat op zee grote olievelden met een betrouwbare productie te verkrijgen zijn voor de kust van landen die het zich niet kunnen veroorloven om woke te zijn. Zij hebben de inkomsten nodig om hun bevolking te voeden. Althans, als hier geen gemene politici zitten die er alleen op uit zijn hun zakken te vullen. Daarom zullen de komende jaren olie service bedrijven een ongekende vraag naar hun producten en services kennen. Dit zal zich vertalen in grote winsten. We hebben nu 3 bedrijven op het oog die we graag in de portfolio willen hebben die exact doen wat we graag willen, op zee boren naar olie en gas.

Wie benieuwd is naar welke aandelen wij graag in ons portfolio willen hebben, kan het beste een abonnement nemen op onze website https://investor-assistance-pro.com (zie onderstaande afbeelding). Mensen die al lid zijn kunnen de onderstaande knop gebruiken.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven vrij stabiel, dalen en stijgen iets met de tijd. 
  • Metaal mijnbouw aandelen: Lijken de stijging nog niet echt door te zetten.
  • Olie en gas aandelen. Deze sector wint nog steeds aan tractie naar de bovenzijde, ook onze speculatieve aandelen stijgen. We zijn benieuwd of deze sector ons de winsten gaat brengen zoals we denken dat dit gaat doen de komende jaren. We houden deze sector stevig in de gaten. Zie ook dit artikel, we denken dat de tijdelijke dip een mooi koopmoment is.
  • Steenkool aandelen. Lijken iets op te veren.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, we zijn nog steeds niet onder indruk van een stijging. Dit terwijl goud en zilver naar de bovenzijde uitbreekt.
  • Uranium. Zijn iets weggezakt, we zullen geduld nodig hebben.
  • Basis metalen, koper is aardig gestegen. Dit heeft iets verlichting gebracht, maar over het algemeen blijven de aandelen een beetje doorsukkelen. We zullen voorlopig hierin niet beleggen, of we besluiten een groot bedrijf op te nemen.
  • Olie en gas, hier blijven we zeer bullish op en lijken nog steeds wat op te gaan veren. De tijdelijke huidige dip is naar ons idee een kans.
  • Crypto Corner: Crypto’s zakken, is de halving theorie dan toch onzin? De afgelopen week doken de crypto’s behoorlijk weg. Dit laat misschien toch zien dat het geen veilige haven is. 
 3. De trading portfolio. We hebben geen nieuwe posities in deze portfolio. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.