Radioactief besmette aandelen!

Radioactief besmette aandelen!

week 30/ jaar 2

Sinds dhr Trump section 232 niet direct heeft willen tekenen zijn de uranium aandelen in een tamelijk heftige selloff terecht gekomen. Niemand wil ze nog aanraken en men dumpt ze met grote aantallen, de uranium aandelen lijken daardoor haast wel radioactief besmet.

Dit is voor ons juist een teken om bij te kopen. We hebben dit reeds gedaan, iets te vroeg, maar ja met zo’n volatiliteit is het moeilijk de exacte bodem te bepalen. We zeggen u dan ook niet meer dat dit de absolute bodem is geweest, wij zijn ook tamelijk verrast door de verkoopdrang in deze sector. Het moet haast wel dat er bedrijven in deze sector gaan omvallen, wij denken echter niet dat de bedrijven die omvallen zich onder de ons geselecteerde aandelen bevinden. We zijn zo overtuigd van de potentie in de uranium sector dat we de stoplossen van de uranium aandelen op 66% verlies van de huidige aankoopbedragen te zetten. Dit betekend dat we bereid zijn eventueel 66% te verliezen eer we deze aandelen gaan verkopen als we het totaal fout hebben. Bent u dit niet bereid verkoop dan aub gelijk alle indelen in deze sector. Tevens moet u bereid zijn om 5 tot 10 jaar te wachten. Wij denken dat er aandelen tussen zitten die 20x zoveel waard zijn over 10 jaar dan nu het geval is. Verder moet u nog 1 advies ter harte nemen: Leg nooit teveel kapitaal in deze sector in van uw totale portfolio, nooit meer dan 5%.

Dhr Trump heeft nog niet gezegd dat hij niet wilt tekenen, hij wil het beter onderzocht hebben. Toch reageert de sector of dat hij niet wilt tekenen. Voor ons maakt het niet uit of the Donald tekent of niet, het betekend alleen dat de stijging in dit soort aandelen geleidelijker zal zijn en dus niet op de korte termijn zal gebeuren. Een belangrijkere factor die tot hogere aandelen prijzen in de uranium sector zal leiden is de prijs van het spul zelf. Indien deze stijgt, stijgen de aandelen met een enorme hefboomwerking mee. Wij denken dat door grote veranderingen die aankomen in de energietransitie dat uranium zal gaan stijgen en flink ook. De wereld zal immers meer elektriciteit nodig hebben. Het meest effectieve en met het minst CO2 effect is door kerncentrales bij te bouwen. China en India doet dit reeds, Frankrijk heeft besloten ze langer open te houden. Alle grafieken van energiebehoeften laten zien dat over 5 jaar de uranium behoefte gestegen is en dat deze voorlopig de komende 20 jaar zal blijven stijgen. Koop dus nu en wees zeer geduldig.

Portfolio update

Deze week was een zeer slechte week voor ons portfolio, vooral de uranium sector daalde, maar eigenlijk daalde de rest zachtjes mee. De cannabis sector heeft we helemaal opgedoekt, we raden u aan hetzelfde te doen, we zien het komende jaar geen goede prijsontwikkeling meer in deze sector. Verkoop dus alle aandelen behalve de FGS aandelen. De S&P500 en de AEX blijft stijgen, onze portfolio heeft een behoorlijke dreun gehad, we staan echter nog op een ruime voorsprong. Motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper28,4%
Gold & Silver25,9%
China-10,5%
Uranium-33,4%
Energy13,0%
Short-6,5%
Dividend Income15,5%
EV-metals-5,9%
FGS132,2%
Winst/Verlies 2018/93,7%
Totaal19,76%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.