Nu investeren in goud?

Nu investeren in goud?

week 48 / jaar 2

Op de vraag of we nu goudaandelen moeten bijkopen op de korte termijn moet ik u misschien teleurstellen. Het antwoordt is volgens beleggershulp NEE. Op de korte termijn staan alle seinen nog op rood, dus wij vinden het geen goed idee om goud of goudmijnaandelen op korte termijn te kopen. Wat voor goud geldt, geldt ook voor andere edelmetalen zoals zilver natuurlijk. Waar kijkt beleggershulp naar?

Ten eerste kijken we naar de grafiek van de grootste ETF van goudmijnaandelen, de GDX. Zie onderstaande afbeelding van de trend van deze ETF van het afgelopen jaar. We zien duidelijk afnemende toppen en een gelijkblijvende bodem in de prijs van deze ETF. Dit geeft een technisch beeld dat er op duidt dat de kracht meer naar beneden gericht blijft en de weg naar boven minder waarschijnlijk is. Wij denken dat in december, indien tax-loss season begint, aandelenprijzen zullen zaken. Tax-loss season is een fenomeen waarbij Amerikanen massaal aandelen van de hand doen zodat ze de verliezen af kunnen trekken van de winsten die men maakt en zodoende minder vermogensbelasting hoeven te betalen. Naar onze mening biedt dit kansen, het advies is dan om uit te kijken om bij een dip aandelen bij te kopen of puts te verkopen op goudmijnaandelen.

Ten tweede kijken we naar het Commitments of Traders rapport van goud dat iedere vrijdag uitkomt. Dit laat zien wat de grote jongens doen, zie zwarte pijl bij de groene lijn van de onderstaande grafiek. De groene lijn is de trend van het aantal contracten dat grote speculanten in de markt hebben uitstaan. Is dit hoog, zoals nu het geval is, dan is het sentiment erg positief. De kans dat men nog meer kopers in de markt stappen is echter klein waardoor de kans dat de prijs verder stijgt zeer gering is. Het aantal contracten zal eerst omlaag moeten, richting de 0 en dus naar een negatief sentiment, eer er weer kopers zijn. Nu is het aantal uitstaande contracten hoog, dus onze verwachting is dat goud de komende weken niet in prijs zal stijgen, daardoor is ons advies om nog even te wachten, er komt nog een mooie kans om verder in deze markt in te stappen.

Kijk dus voor een mogelijk tegen het eind van het jaar of vroeg in het begin van volgend jaar om uw favoriete goud(zilver)mijnaandelen te kopen als de prijzen een tijdelijke dip maken.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver22,2%
Uranium-21,8%
Energy8,7%
Short-11,0%
Dividend Income4,7%
EV-metals3,8%
FGS176,3%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal22,14%

Deze week waren de resultaten voorzichtig positief, toch blijven we wegzakken ten opzichte van de resultaten van de S&P500 en de AEX. Deze stijgen sneller dan onze portfolio en zijn dus met een inhaalrace bezig. WE Hebben vorige week 1 optie kunnen aanschaffen van onze “wereldcrises weekly”, de optie van CRESY hebben we nog niets mee gedaan aangezien we geen goede konden vinden, we zullen hier u apart van berichten, tenminste als u een abonnement heeft genomen uiteraard. Ons motto blijft: Koers is gewijzigd, blijf op ingeslagen koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.