Elke wolk heeft een zilveren rand, maar wacht liever op regen van zilver !

Elke wolk heeft een zilveren rand, maar wacht liever op regen van zilver !

week 5 / jaar 4

Als u het eerste deel van de titel vertaald in het engels krijgen we een zeer bekend Engels gezegde te zien. De betekenis van dit gezegde is dat men na een slechte tijd, altijd weer hoop en betere tijden krijgt. Nu lijkt die tijd ook voor het metaal zilver aangebroken te zijn. Na Gamestop zouden activistische beleggers het hebben gemunt op zilver. Of dezelfde mensen achter het kopen van zilver zitten weet ik niet, maar dezelfde criminele zaken gebeuren er nu bij de grootbanken. Op mijn broker account b.v. wilde ik privé een aantal aandelen van AG erbij kopen en dit werd geweigerd. Waarom? Omdat de grote banken, net als bij Gamestop, de brokers hadden gevraagd om de handel stil te leggen. Waarom? Zodat men de oplopende verliezen net te ver uit de klauwen laat lopen zodat men niet omvalt. AG en zilver wordt door Wallstreet al jaren geshort en hier verdienen ze bakken met geld mee. Het metaal, of eigenlijk het papier van het metaal, wordt qua prijs op deze manier onder de duim gehouden. Het is het favoriete spelletje van de grote banken en ze verdienen er klauwen met geld mee. Bij Gamestop is het nu anders, vele kleine beleggers hebben het aandeel gekocht en de prijs tot grote hoogte op laten lopen. Wallstreet is in paniek geraakt en hebben de brokers gevraagd om de handel stil te leggen , zodat het aandeel alleen nog maar verkocht kan worden. Kan dit zo maar? Jawel, wel als de criminelen op Wallstreet geld verliezen. Zo gaat het spelletje. Ik ben dan ook hevig teruggesteld in mijn broker. Maar het gaat verder. Ik ben geen fan van Robinhood als broker app, maar nu spreekt Wallstreet en de USA politiek slecht over de app. Mensen die aandelen kopen via Robinhood zijn opeens de kwade pier. Zij worden nu opeens als crimineel gezien. Waarom? Omdat Wallstreet geld verliest. Ja mensen zo zit onze wereld blijkbaar in elkaar. Heeft men bij de grote banken een punt? Jawel. Gamestop is een noodlijdend bedrijf en aandelen kopen van dit bedrijf is natuurlijk niet erg slim, en ik zou er als ik u was ook verre van blijven. Maar daar gaat het nu niet om. Het wordt verboden om in dit aandeel te handelen omdat de banken geld verliezen, dus de vrijheid van de handel wordt aangetast, daar gaat het om. Dat wakkert mijn activisme ook flink aan moet ik u zeggen.

Terug naar zilver. Bij zilver ontstaat ook zo’n situatie. En vooral in het aandeel AG. Ik hou dit aandeel dan ook stevig op de borst, ook na een stijging van dit aandeel van ruim 30% de laatste dagen. Waarom? Omdat er meer in het vat zit, ik koop privé zelfs aandelen bij. Puur om de grote banken een hak te zetten. Ik ben het zat. Ik hoop dat u mee doet. Ook koop ik zilveren munten bij, al verlies ik er nu een beetje op. Ik denk dat we hiermee het manipuleren van de zilverprijs tot een lager niveau kunnen dwingen en dat het eindelijk de echte waarde van zilver laat zien. Ik hang hierbij geen conspirity theorie aan, hier geloof ik niet echt in, dat een kwade genius het op ons gemunt heeft. Ik denk hierbij meer aan een Wolf of Wallstreet achtige setting van banken die het afromen van geld via zilver een handig spel vonden en nu schrikken van de verliezen die ze maken. Als u het geld niet heeft en niet bereid bent om te verliezen dan trekken we onze vraag aan u in. We vallen hiermee altijd in herhaling maar het is belangrijk dat u nooit: GELD LEENT OM TE INVESTEREN, EN BEREID IN DIT GEVAL BENR OM ALLES TE VERLIEZEN. Alleen dat zouden we onze oproep legitiem vinden, anders vragen we u het niet te doen en onze oproep te negeren.

Waarom denk ik dat er een shortsqueeze in zilver gaande is:

  • Ten eerst, je betaald nu een premie van 25-30% op het metaal om het fysiek geleverd te krijgen. Dit is zeer hoog. Dit verteld mij dat er een tekort van zilver in de handel is. De vraag overstijgt het aanbod. U moet zich afvragen hoe dit komt. Juist de prijs wordt kunstmatig omlaag gehouden. Als u mij niet gelooft, kan dan voor de grap op Amsterdamgold.nl , zoek een zilveren munt op die u graag wilt kopen en vergelijk deze met de huidige zilverprijs. U zult schrikken.
  • Op papier wordt er in 1 dag meer zilver verhandeld dan er in een heel jaar geproduceerd wordt. Hoe kan dit? Alweer, ja het wordt saai, de papieren handel. Men handelt in zilver zonder hierbij het metaal in huis heeft. Maar boy, als men nu eens het metaal niet in huis heeft en de koper van zo’n contract om fysieke levering vraagt, wat gebeurd er dan? Als u zich afvraagt of dit kan, kan een koper fysiek zilver vragen, Ja dit kan en staat in het contract. Als de bank dan geen metaal in het kluis heeft, dan heeft men een probleem. Dan moet de bank het kopen in de markt en dit zou de prijs als een raket doen stijgen. Bij andere grondstoffen is dit minder realistisch aangezien je niet voor een paar ton fysieke sinaasappelen gaat vragen of een mammoettanker aan olie vraagt om in je achtertuin te dumpen. Bij edelmetaal is fysieke levering wel realistisch, het wordt alleen zelden gedaan, maar dit kan nu gaan veranderen.
  • Kopstukken als Eric Sprott en Keith Neumeijer springen in de strijd. Dit zijn mannen die de markt in en uit kennen. Zij hebben ook diepe zakken van betekenis. Eric Sprott is een Canadese biljonair die wel een fonds heeft in edelmetalen met alles gedekt via het fysieke metaal in een kluis. Keith Neumeijer is een held en de CEO van AG. Hij strijd al jaren tegen de manipulatie van zilver. Onlangs heeft hij het dividend verhoogt om de shorters dwars te zitten. Zijn bedrijf wordt massaal geshort, god mag weten waarom. Nu is het zo dat dividend uitkeren de winst van de shorter omlaag brengt, aangezien je als shorter geen dividend krijgt maar juist moet betalen. Daarom is dit een briljante move van de beste CEO in de zilvermarkt. KUDOS to Keith.
  • Zilver wordt met een ratio van 8:1 (ten opzichte van goud) uit de aarde gehaald, toch is het nu zo’n 70 keer zo goedkoop. Zilver werd historisch gezien met een ratio van 16:1 verhandeld voor duizenden jaren, nu is het 70 keer zo duur. Tijdens de corona crises zelfs tegen 120:1. Tijd om terug te keren naar de echte ratio en zilver de echte waarde aan laten nemen.
  • Mensen schijnen massaal zilveren munten te kopen. Onthoudt het is het goud van de gewone man. Nu is het nog betaalbaar, misschien komt er een tijd dat het niet meer voor de gewone man betaalbaar is, wie weet.

Wij denken dat we een zeer volatiele tijd in zilver tegemoet gaan. De grote banken geven niet zomaar op. Het kan zelfs zijn dat ze de aanval maandag openen en goud en zilver veel lager dwingen. In dat geval koop ik nog meer bij. Ook zijn we van plan om misschien niet alle stoplossen op te volgen die we nu adviseren. Goede bedrijven willen we toch houden. Dit zijn speciale tijden en je weet niet welke kant het op zal gaan. Onze edelmetaal fondsen staan er niet zo best voor. Een aantal staan tegen zijn stoplossen aan. Wij zullen u berichten als we tot een verkoop overgaan. Toch zijn we optimistisch en we weten dat spanende tijden op ons wachten. We zijn benieuwd of zilver eindelijk krijgt wat het verdiend, we zullen het zien, misschien treft u een zilveren regen u eenmaal die u zal beschermen tegen het financiële geweld wat ons nadert.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Portfolio update

Wat een week was het weer. Vooral vrijdag was weer goede vrijdag. Met zilver en goud eerst flink omhoog, daarna zakte goud het meeste weg. Crypto’s gedragen zich erg interessant, het kan wel eens zijn dat we weer een grote uitbraak van Bitcoin krijgen. Wij raden u ook aan om fysiek zilver te kopen, eigenlijk had u dit al moeten hebben natuurlijk. Maar wij kopen dit nu aan puur als activistisch middel, de manipulatie moet stoppen en blijkbaar hebben we als gewone man of vrouw meer macht als u denkt. Succes de komende weken en houdt u emoties onder bedwang, koop alleen met geld dat u bereid om te verliezen, onthoudt u dat aub. Motto wordt: Volhouden en houd uw stoplossen in de gaten, alhoewel wij niet altijd to verkoop zullen overgaan.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.