Gaat Cannabis in rook op?

Gaat Cannabis in rook op?

week 46 / jaar 2

Beleggershulp heeft u al enige tijd geleden geadviseerd om uit Cannabis aandelen te stappen en bij de 2 aandelen die meer dan 100% winst hadden de helft te verkopen en de andere helft als FGS aandeel te houden. Achteraf gezien pakte dit erg goed uit. Dit kunt u zien aan de afbeelding hieronder.

De winsten in de Cannabis aandelen liggen al bijna weer op het niveau van eind 2017. CRON (Cronos group) hebben wij nooit in ons portfolio gehad maar deze is erbij gevoegd om een goed beeld te krijgen. Enige positieve uitzondering is IIPR. Dit is tevens het beste aandeel en staat eigenlijk buiten deze groep van Cannabis aandelen. Het is een real-estate bedrijf dat gebouwen verhuurt aan de Cannabis sector.

Experts in de sector schreeuwen om het hardst om weer terug in de sector te stappen. Wij van beleggershulp wachten af en adviseren u dit niet te doen. Wacht op een duidelijk bodempatroon in dit soort aandelen. Tot dusver is deze nog niet aanwezig en lijken de aandelen verder weg te zakken. Zie het voorbeeld hieronder van WEED.

Weed is onder zijn 200 daags gemiddelde uitgekomen. Zie de paarse lijn is bovenstaand voorbeeld. Ook is hierbij geen steun of bodempatroon zichtbaar, het aandeel lijkt weg te zakken. Andere aandelen in deze sector vertonen een gelijkbaar beeld. De positieve uitzondering is hierop IIPR. Wij adviseren om de sector nog even te laten wat het is en over een aantal maanden weer eens te kijken. Wacht dus tot alle rook is opgetrokken en we een helder beeld kunnen krijgen.

Wij verwachten op langere termijn echter nog wel vuurwerk in deze sector. Miljarden $ zullen in deze sector stromen waardoor de sector volwassen zal worden en normale waarderingen in beeld komen. Pas dan zullen we gaan instappen, of er moet een duidelijk bodempatroon op technisch vlak zichtbaar worden. Het is 1 van de 2 anders is het voor ons te riskant om in de sector in te stappen. Wij adviseren u deze strategie tevens op te volgen en de sector voorlopig links te laten liggen.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

SectorRendement
Gold & Silver20,5%
Uranium-19,1%
Energy4,1%
Short-14,0%
Dividend Income3,0%
EV-metals6,4%
FGS190,1%
Winst/Verlies 2018/99,9%
Totaal23,42%

De totale portfolio zakte weer iets weg deze week, dit kwam vooral door de slechte prestatie van het aandeel WEED in de FGS sector en de aandelen in de SHORT sector. Goud blijft het eigenlijk verrassend goed doen ondanks de prijsdaling in het edelmetaal zelf. Van Tesla hebben we meer aandelen verkocht bij een prijs van $351 waardoor onze gemiddelde prijs op $352 uitkomt. Het blijft een moeilijke markt. Motto: Koers is gewijzigd, blijf op ingeslagen koers!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.