Een uranium batterij in aanmaak?

Een uranium batterij in aanmaak?

week 5 / jaar 6

Inleiding

Het wordt weer langzaam tijd dat we de investering in uranium langzaam opschroeven. Het is vooral interessant om te zien wat er in de Verenigde Staten gebeurd. Dit is de markt waar de meeste kilo’s aan uranium nodig is de komende jaren. Ook heeft men nauwelijks binnenlandse productie. De politiek begint dit langzaam te begrijpen en men ziet langzaam het belang in om de afhankelijkheid van vooral het oosten af te bouwen. Daarom investeren we graag in dit land als het gaat om uranium. We hebben in ons portfolio de bekende aandelen UUUU, UEC, URG, en EU die allen in de Verenigde Staten produceren of van plan zijn dit te doen. Maar ik dit artikel omschrijven we een bedrijf dat al langere tijd in ons portfolio een plaats heeft, en dat onlangs besloten heeft een productie faciliteit te bouwen in de Verenigde Staten. Ook heeft het bedrijf vanadium onder haar vleugel wat men in dezelfde faciliteit gaat omzetten naar het maken van batterijen. Een interessante combinatie die we hebben samengevat in de titel, zie het a.u.b. als een woordspeling, een echte uranium batterij bestaat niet volgens ons. Lees in de volgende paragrafen welk bedrijf dit is en waarom wij hier dieper in gaan stappen de komende weken.

Over welke toekomstige uranium- en vanadium producent hebben we het?

We hebben het over Western Uranium & Vanadium Corp (WSTRF). Onlangs bracht het bedrijf het onderstaande bericht onder onze aandacht.

Western Uranium & Vanadium Corp. (CSE:WUC) (OTCQX:WSTRF) (“Western” of het “Bedrijf”) is verheugd om nadere details te verstrekken over onze eerdere aankondiging met betrekking tot een nieuwe mineraal verwerkingsfaciliteit in Utah die door het Bedrijf zal worden gebouwd in de Green River Industrial Park (het "industriële complex"). De mineraal verwerkingsfaciliteit van Western (de "Faciliteit") vormt een aanvulling op andere geplande strategische toepassingen van het Industriële Complex, waaronder een kerncentrale, een olieraffinaderij en een binnenhaven faciliteit. De faciliteit zal naar verwachting een vergunning krijgen en gebouwd worden voor de jaarlijkse productie van twee miljoen pond U3O8 en zes tot acht miljoen pond V2O5. De eerste productie van de faciliteit wordt verwacht in 2026. Western's momenteel producerende Sunday Mines Complex en geplande productie van het San Rafael Uranium Project, gelegen op dertien kilometer ten westen van de locatie van de faciliteit in Emery County, Utah, zal in eerste instantie uranium- en vanadium erts leveren aan de faciliteit. erts verwerken voor andere mijnbouwbedrijven die verwerkingsdiensten van derden nodig hebben.

Productie van 2 miljoen pond uranium en 6 tot 8 miljoen pond vanadium worden de getallen voor de productie faciliteit. Geen zeer grote, maar wel belangrijke aanvulling op de benodigde pondjes uranium die nodig is voor de kerncentrales in de Verenigde Staten. Wat ons vooral bevalt aan dit aandeel is dat het ons tevens een diversifiëring geeft op een andere grondstof, die hard nodig is voor de productie van vanadium redox batterijen, en dit is natuurlijk vanadium.

Het uranium verhaal kent u natuurlijk als trouwe lezer van https://beleggershulp.nl , maar hierin zijn ook belangrijke ontwikkelingen gaande. Kazataprom, de grootste producent van de wereld achter Cameco, kondige deze week aan dat men de productie dit jaar helaas moet verlagen. Met de opklimmende vraag betekent dit dat ze problemen hebben. Of met logistiek, die moeilijker is sinds de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, of men heeft problemen met de productie zelf. Het is een combinatie van de 2. Men heeft geen spullen om de boel draaiende te houden en missen daarom 4-5 miljoen pond uranium aan productie in 2023. Dit houdt in dat een behoorlijk gat wordt geslagen in het aanbod. En dit houdt waarschijnlijk dus nog wel even aan. De prijs van uranium zal hier naar alle waarschijnlijkheid op reageren. Daarom kijken we op dit moment niet alleen om onze investering op WSTRF te verdubbelen, maar nemen ook andere uranium aandelen onder de loep.

Wat doet de vanadium prijs en waarom is vanadium een mooie aanvulling in ons portfolio?

De bovenstaande grafiek is de prijs van vanadium pentoxide, wat ook de grondstof is voor de vanadium redox batterijen. We zien dat sinds 1980 in deze markt enorme pieken kunnen ontstaan, de hoogste hebben we er voor het gemak afgeknipt. Nu ligt de prijs op zo’n $ 9 per pond. Maar wat belangrijker is, er is een stijgende trend ingezet sinds 2016. Dit laat zien dat er een structureel tekort aan het metaal is. Wij verwachten daarom nog een piek. Als deze samen valt met de opstart van de fabriek van WSTRF in 2026 dan zou dit mooi zijn, maar het is niet echt noodzakelijk.

Vanadium is een mooie aanvulling in ons portfolio aangezien dit een batterij metaal is. Daarom zou het aandeel ook goed passen in de batterij metalen portfolio. Voor nu houden we het echter bij uranium, mogelijk verschuift dit op een later tijdstip.

Wij kopen de komende week 200 aandelen WSTRF bij voor een prijs van < $ 0,90

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Helaas er is geen update van het portfolio en de 6B portfolio. We hebben een probleem met Excel en dit is binnenkort niet opgelost. Dus we doen de updates, tot nader bericht, maandelijks, in plaats van wekelijks.

Olie en de edelmetalen zakten een beetje weg deze week. Voor de edelmetalen denken we dat er lagere prijzen worden opgezocht. Uranium wordt zeer interessant, vandaar ook deze versie van de wekelijkse update, maar we kijken ook naar andere bedrijven. Ook kijken we uit naar het vergroten van onze short posities. TSLA begint er weer interessant uit te zien.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.